30 Temmuz 2015

Resident Evil 2: Remake Geliyor Mu?



Uzun zamandır gündemde olan ve bir nevi 'iş başa düştü çocuklar' sloganı taşıyan Resident Evil 2: Reborn, görünen o ki serinin eski hayranlarının serzenişlerinin Capcom firmasının kapılarından içeri girmesini sağladı. Yani firma artık bir şeylerin farkında.

Sözde Resident Evil: Revelations 2'nin tamamlanması sonrasında başlanacak olan Resident Evil 2: Remake, imza kampanyalarından ve resmi forum sayfalarından sonra, en sonunda resmi olarak Capcom firmasının gündemine taşındı. Ancak bu konuda, biz Resident Evil serisinin hayranlarının fikirlerine ihtiyaçları var. Yani kendi bildiklerini okumak istemiyorlar. Peki bunu nasıl yapacağız?

Resident Evil serisi için açılmış olan Facebook sayfası, Resident Evil 2: Remake hakkındaki bir durum güncellemesi ile yeni güne uyandı. Capcom firması, bizim fikirlerimizin ışık tutacağı yoldan yürümek istiyor. Eğer sizin de bu konuda fikirleriniz varsa ve yardımcı olmak istiyorsanız, ilgili durum güncellemesinin altında fikirlerinizi paylaşın.

Sakın "Ben fikrimi yazsam ne olur, yazmasam ne olur?" demeyin. Herkesin fikri önemli. Bakarsınız bir şeyler değişir. Belli mi olur?

26 Temmuz 2015

'Biohazard Umbrella Corps' Da Neyin Nesi?



Geçen haftalarda Umbrella Corps'un Ticari marka haklarının Capcom tarafından satın alındığı gündeme geldi. Hakların satın alınması akıllara acaba yeni bir Resident Evil oyunu mu geliyor düşüncesini getirdi.

Bugün ise Japanese Patent and Trademark Office tescilden daha çok belirli bir ticari markayı yayınladı. "Biohazard Umbrella Corps". Bilindiği üzere Japonya'da Resident Evil'ın karşılığı Biohazard.

Ticari markayla birlikte yayınlanan bir belgede ise "LCD ekranlı taşınabilir konsollar","TV ev konsolları" ve mobil ibareleri geçiyor.

Bu bilgileri göz önünde bulundurunca kesinlikle akla yeni bir oyun düşüncesi geliyor ama şuanda ortada nasıl olacağıyla alakalı kesin bir bilgi yok. Bekleyip göreceğiz.

Dualshockers

24 Temmuz 2015

RE: Revelations 2'ye Gelecek Ay İçin PS Vita Yolu Göründü



Capcom ve Sony Resident Evil: Revelations 2'nin PlayStation Vita portunun 18 Ağustos'ta çıkacağını açıkladı. Dijital piyasaya sürme geliştiriciliğini Frima Studio'su üstlenecek.

Fiyatının $40 (yaklaşık 110 TL) olacağı belirlenen Vita uyarlaması, Raid Mode'da 2 kişi kooperatif özelliği destekleyecek. Ad-hoc desteği ileriki zamanlarda ücretsiz olarak eklenecek. Ana oyunda bulunan 6 hikaye bölümü oynanılabilir olarak piyasaya sürülecek.

Duyuru fragmanına aşağıda ulaşabilirsiniz.



vg247

17 Temmuz 2015

Hayran Yapımı Resident Evil 2: Reborn'dan Yeni Videolar


Bağımsız geliştirici Invader Games tarafından Wii platformuna özel Resident Evil: Darkside Chronicles'tan aktarılan karakter modellemeleri ve mekân tasarımları ile ayağa kaldırılmış olan Resident Evil 2'nin hayran yapımı yeniden yapımı Resident Evil 2: Reborn için, oyunun Alpha versiyonundan iki yeni oynanış videosu yayınlandı.

Unreal Engine 4'ün nimetlerinden fazlasıyla istifade edildiği açıkça belli olan videoları aşağıdan izleyebilirsiniz.