1 Mart 2017

Not A Hero İçeriği Aksiyona Odaklanacak



Yaklaşık bir hafta önce NeoGAF aracılığıyla yapılan sızıntıda Resident Evil 7: Biohazard için gelecek olan ve oyuncularla ücretsiz bir şekilde buluşacak olan Not a Hero DLC'sinde oyunun sonunda görmüş olduğumuz ve görünüş olarak pek de Chris Redfield'a benzetemediğimiz karakterin gerçekten Chris olduğunu öğrenmiştik. Ve sızıntılar yaşanmaya devam ediyor, bu sefer yaşanan sızıntıda DLC'nin ana oyuna kıyasla daha çok aksiyona odaklı bir şekilde olacağı dile getirildi.

Anonim bir kaynak tarafından yapılan bu sızıntılara gelin her beraber bir göz atalım. Fakat sızıntılara geçmeden önce şunu da dile getirmek istiyoruz; Capcom tarafından herhangi bir onay gelmediği için bu sızıntıların resmi olup olmadığıyla alakalı net bir şey söylemek mümkün değil. Bunu da aklımızda bulundurmamız gerekiyor ama gene de daha önceden yapılan sızıntıların doğru çıktığını da göz önünde bulunduralım.

En az iki tane yeni Molded türü olacak, bunlardan birisi etrafına zehirli bir gaz saçacak. Bu gaz sadece Chris'e zarar vermiyor, ayrıca normal Molded'ların da kırmızıya dönmesini ve daha agresif, güçlü bir hale gelmesini sağlıyor. Ve küçük Molded'lar da olacak, ki bu düşman tipinin Alien'daki Face Hugger isimli düşmandan ilham alınarak yapıldığı çok belli.

Gaz saçma diyince aklımıza direk Resident Evil 6'daki Lepotica isimli düşman geliyor. Agresif ve güçlü bir hale gelmesi de bize hemen Crimson Head'leri hatırlatıyor. Nasıl olacağı merak konusu ama daha önceden Resident Evil'da küçük boyutta düşmanlarla karşılaşmıştık. O açıdan küçük Molded'lar bize çok sürpriz olmadı.



Chris bitkilerle iyileşmenin aksine steroid'lerle geliştirilebilen bir Umbrella Tech kostümü giyecek. Ve düşman yumruklayabileceğiz.

Açıkçası Chris'in Molded'ları nasıl yumruklayacağı büyük bir merak konusu. Tabi yumruklamayan bir Chris de düşünemezdik, sonuçta kendisi kaya yumruklamış bir karakter.

DLC üçüncü şahıs bir stüdyo tarafından geliştirilmiş, fakat Capcom ortaya çıkan sonuçtan memnun kalmamış, bu yüzden DLC'nin kalitesini yükseltmek açısından tekrar üzerinde çalışmaya başlamışlar.

Açıkçası bu şaşırtıcı bir şey. Diğer içeriklerin de aynı kişiler tarafından yapıldığını göz önünde bulundurursak Not a Hero içeriğinin neden Capcom'u tatmin etmediğini düşünmeden edemiyoruz.

Lucas'ın hazırlamış olduğu üç tane tuzaklı zindana yoldaşlarımızı kurtarmak için gideceğiz.

Belli ki içerik beklediğimizden daha uzun olacak.

DLC'de eşi benzeri olmayan bir boss savaşı olacak.

Bu 'eşi benzeri olmayan' boss savaşının Lucas ile olacağı tahminini yaptığınızı duyar gibiyiz. Doğrusunu söylemek gerekirse bizim aklımızdan da bu geçiyor ama gene de ana oyunun sonunda Lucas'ın durumunu belirsiz bırakmaları karakteri gelecek oyunlarda kullanacaklarının bir kanıtı niteliğinde.



Bu DLC diğerlerine kıyasla aksiyon odaklı olacak. Diğer içerikleri geliştiren kişiler ve o ilgi çekici direktör tarafından geliştirilmiş olsa da.

Aksiyon odaklı olması ve FPS kamera açısı olacak olması nasıl bir sonuçla karşılaşacağımız konusunda meraklarımızı yükseltecek cinsten. Özellikle de 'ilgi çekici direktör' denmesi bu kişinin kim olduğunu merak etmemizi sağlıyor.

Şimdilik elde ettiğimiz bilgiler bu kadar. Bahar'da gelecek olan bu içerikle olayları daha detaylıca öğreneceğiz. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız, takipte kalın!