5 Ağustos 2018

Capcom Resident Evil 2'den Sonra Daha Fazla Remake ve Remaster Yapacak


Capcom tarafından Resident Evil 2'nin yeniden yapılacağı duyurulduğunda hayranlar büyük bir beklenti ile oyunla alakalı bilgiler yayınlanmasını beklemeye başlamıştı ve bu duyurudan uzun bir zaman sonra da geçtiğimiz E3 etkinliği sırasında Resident Evil 2'nin yeniden yapımı resmen gözler önüne serildi. Yeniden yapım özellikle de oyunun orijinalinin korunması taraftarı olan hayranlar tarafından epey eleştirildi fakat diğer kesim tarafından oldukça sevgi ile karşılandı. Hal böyle olunca da Capcom oyunun sahip olduğu beklentiyi bildiğinden oyunun milyon satış aralığında olacağını düşündüğünü dile getirdi. Aslında bu düşünce çok da uzak bir düşünce değil, Resident Evil 7, 5.1 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Ki herkesin de bildiği gibi Resident Evil 7 özellikle de Resident Evil serisini ilk oyunundan beri takip eden hayranlar tarafından epey eleştirildi. Oyunun FPS kamera sistemine sahip olması Resident Evil serisi için epey uzak ve seriye yakışmayan bir şeydi. Resident Evil 2'nin milyon satış aralığında olması bu yüzden çok uzak bir düşünce değil, çoğu oyun sever hayatında en az bir kez Resident Evil 2 oynamıştır. Yeniden yapımın geleceğini gören çoğu kişi de nostalji yapmak adına yeniden yapımı satın alıp oynayabilir, tabii oyun üzerinde yapılan değişimler hoşuna giderse.

Asıl konumuza dönmemiz gerekirse Capcom, Remaster yapımların satışlarının yüksek olmasıyla oldukça ilgili. Son finansal raporlarıyla alakalı soru - cevap başlatan Capcom'a, Remaster ve Remake'lerle alakalı soru yöneltti. Capcom tarafından bu soruya "Oyunlar için yaptığımız yeniden yapım ve yeniden piyasaya sürmelere ilişkin, seri kütüphanemizi geliştirme stratejisi olarak çeşitli niteliklerimizi yeniden ziyaret etmeyi düşünüyoruz." şeklinde yanıt verildi.

Evet, Capcom tarafından aldığımız yanıta göre Remake ve Remaster yapımlar devam edecek. Remake tarafından Resident Evil 2'den sonra Resident Evil 3 için de bir yeniden yapımın karşımıza çıkacağını tahmin etmek çok da zor değil. Şu anlık bunu konuşmak için erken fakat Resident Evil 3 için yapılacak olan yeniden yapım da tahminimizce Resident Evil 2 için yapılanın seviyesinde olur. Bu da demek oluyor ki Resident Evil 3 de oldukça değişime maruz kalacak. Remaster tarafında ise uzun zamandır büyük bir beklenti ile haberini görmek istediğimiz Outbreak yer alabilir. Özellikle de oyunun orijinalinde bulunan serverların sadece Japonya üzerinde açık olması sorunu düzeltilirse oyuncular tekrardan bir araya gelerek Raccoon şehrine hayatta kalanlarımız olarak ayağını basabilir. Bu tabii ki sadece Resident Evil tarafı için geçerli değil, diğer Capcom yapımlarını da yeniden görebiliriz. 

Şu anlık elde ettiğimiz bilgiler bu kadar, yeni gelişmeler ortaya çıktıkça sizlerle paylaşacağız. Takipte kalın!