23 Ekim 2015

Resident Evil, Tiyatro Sahnesine Taşındı!

Virüsün bulaşmadığı bir tiyatro sahnesi kalmıştı, o da oldu! Geçtiğimiz Ağustos ayında gündeme gelen Resident Evil the Stage, bugün itibarıyla Japonya'da sahnelendi.

Tamamı Japon oyunculardan kurulu olan kadroda, Chris Redfield karakterini Seijiro Nakamura, Rebecca Chambers karakterini ise Rin Asuka canlandırıyor. Hikaye ise Resident Evil 5 ve 6 arasındaki bir zamanda, Avustralya tarafında geçiyor. Bir üniversitede yaşanan bir vak'a neticesinde, Chris Redfield önderliğinde BSAA olayın yaşandığı bölgeye gidiyor. Akabinde de, Chris Redfield = Bela demek olduğundan dolayı, haliyle de olaylar içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.

Yapılan bu sahneleme sırasında, çeşitli karelerin alınması da ihmâl edilmemiş. Nasıl göründüklerine aşağıdan bakabilirsiniz!















21 Ekim 2015

Resident Evil 0 HD Remaster'ın Boyutu Belli Oldu



Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan duyurusu ile 2016 yılının Ocak ayında PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One için uyarlanacak olan Resident Evil 0 HD Remaster'ın sabit diskte kaplayacağı alan belli oldu.

Xbox Store üzerindeki bir listelemeye bakılırsa, Resident Evil 0 HD Remaster 11.1 GB boyutunda bir alana ihtiyaç duyacak.

22 Ocak 2016 tarihinde kutulu olarak çıkacak olan Resident Evil: Origins paketinde de yer alacak olan Resident Evil 0 HD Remaster, daha önceden de belirtildiği üzere, oyunu bir defa bitirdikten sonra açılacak olan Albert Wesker modunu oyunculara sunacak. Resident Evil 5 oyununda gördüğümüz Uroboros virüsünden istifade eden Albert Wesker'ın Billy Coen'in yerini alacağı bu özel modda, diğer karakter ise beyin kontrolünde bulunan Rebecca Chambers olacak. Her iki karakter de özel kostümleri ile oyuncuların karşısına çıkacaklar.

RE: Remake HD Remaster'ı Orijinal Seslendirmeleri İle Oynamak İster Misiniz?



Eğer bu senenin başlarında çıkmış olan Resident Evil: Remake HD Remaster'ı orijinal seslendirmeleri ile oynamak gibi bir isteğiniz vardıysa, o zaman bu isteğinizin şu andan itibaren gerçek olacağını söyleyebiliriz.

Bunny isimli bir PC modlayıcısı, orijinal Resident Evil'daki bütün seslendirmeleri oyundan çıkartmayı başarmış, sonrasında da bunları ücretsiz hayran yapımı bir mod ile indirmeye sunmuş. Verilen bilgiye göre ara sıra oyundaki fon sesleri ile karıştırılmış tamı tamına 500 adetten fazla ses kaydı varmış!

İlgili modifikasyonu şuradan indirebilirsiniz.

16 Ekim 2015

Resident Evil İçin Yeni Animasyon Film Geliyor!



Capcom, Resident Evil'ın yeni animasyon filmi için Marza Animation Planet ile güçlerini birleştiriyor. Plânlanana göre film 2017 yılında çıkacak.

Inside'ın haberine göre, Ju-On'un da yaratıcısı olan Takashi Shimizu, projenin başındaki isim olacak. Takanori Tsujimoto yönetmen koltuğunda oturuyorken, filmin senaryosunu da Makoto Fukami kaleme alacak.

Elimizde bu yeni film ile ilgili ne yazık ki şu anda pek fazla bir bilgi yok, ama onaylanmış olan bilgilere göre Degeneration ve Damnation isimli animasyon filmlerinin aksine, bu yeni film bir sıfırdan yapım olacak. Öte yandan, Leon S. Kennedy, Chris Redfield ve Rebecca Chambers karakterlerinin de filmde karşımıza çıkacağı söyleniyor.

Gelişmeler için bizi takipte kalın!

8 Ekim 2015

Resident Evil: Umbrella Corps İçin Yeni Bir Oynanış Videosu



Resident Evil serisinin MMO oyunu Resident Evil: Umbrella Corps için yeni bir oynanış videosu daha yayınlandı.

Capcom: "Resident Evil 7 için beklemede kalın."



Resident Evil 6 sonrasında Capcom, yan senaryolu Resident Evil oyunlarına ve HD Remaster sürümlerle ilgilenmeye başladı. Peki ya ana seri oyunlarından ne haber?

Şu zamana kadar birçok defa adı geçse de, zaman zaman somut olmayan açıklamalar yapılsa da, Resident Evil 7 adına ne bir görsel görebildik, ne de başka bir şey, ama Masachika Kawata, hayranlara beklemede kalmalarını söyledi.

Japon oyun dergisi Dengeki PlayStation tarafından Resident Evil 7 ile ilgili direkt olarak sorulan bir soruya "Şimdilik konuşabilme aşamasında bile değiliz." diyen Kawata, konuşmasını "Ama lütfen beklemede kalın." ile sonlandırdı. Belli ki Resident Evil 7 ile ilgi bir takım çalışmalar var, ama henüz herhangi bir şey olgunlaşmadığı için Capcom bu konuda herhangi bir şey söylememeye özen gösteriyor.

Serinin Resident Evil 5 ile iyiden iyiye bir aksiyon oyununa dönmesinden dolayı okların doğrudan kendisine yöneldiği Kawata, "Yan senaryolu oyunların sayısı arttığı için, bir bakıma anlayabiliyorum. Ve tabi ki de korkunun geri döndüğü yapımlar üretmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunu düşünüyorum ve buna hazırlık da yapıyorum." yorumunda bulundu.

Açıkçası Resident Evil 5 ile başlayan bu söylem, Resident Evil 6 ile devam ediyor, ama değişen herhangi bir şey göremedik. Bu şekilde açıklamalarda bulunup, yapım aşamasında bir şekilde bu söylemi kulak arkası eden Capcom, çıkmaza girdiği Resident Evil 6 sonrasında bakalım Resident Evil 7 için neler düşünüyor? Neler plânlıyor? Umarız bu sefer de kulak arkası etmezler ve serinin ününe yakışan bir yapım ile karşımıza çıkarlar.