8 Ekim 2015

Capcom: "Resident Evil 7 için beklemede kalın."



Resident Evil 6 sonrasında Capcom, yan senaryolu Resident Evil oyunlarına ve HD Remaster sürümlerle ilgilenmeye başladı. Peki ya ana seri oyunlarından ne haber?

Şu zamana kadar birçok defa adı geçse de, zaman zaman somut olmayan açıklamalar yapılsa da, Resident Evil 7 adına ne bir görsel görebildik, ne de başka bir şey, ama Masachika Kawata, hayranlara beklemede kalmalarını söyledi.

Japon oyun dergisi Dengeki PlayStation tarafından Resident Evil 7 ile ilgili direkt olarak sorulan bir soruya "Şimdilik konuşabilme aşamasında bile değiliz." diyen Kawata, konuşmasını "Ama lütfen beklemede kalın." ile sonlandırdı. Belli ki Resident Evil 7 ile ilgi bir takım çalışmalar var, ama henüz herhangi bir şey olgunlaşmadığı için Capcom bu konuda herhangi bir şey söylememeye özen gösteriyor.

Serinin Resident Evil 5 ile iyiden iyiye bir aksiyon oyununa dönmesinden dolayı okların doğrudan kendisine yöneldiği Kawata, "Yan senaryolu oyunların sayısı arttığı için, bir bakıma anlayabiliyorum. Ve tabi ki de korkunun geri döndüğü yapımlar üretmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunu düşünüyorum ve buna hazırlık da yapıyorum." yorumunda bulundu.

Açıkçası Resident Evil 5 ile başlayan bu söylem, Resident Evil 6 ile devam ediyor, ama değişen herhangi bir şey göremedik. Bu şekilde açıklamalarda bulunup, yapım aşamasında bir şekilde bu söylemi kulak arkası eden Capcom, çıkmaza girdiği Resident Evil 6 sonrasında bakalım Resident Evil 7 için neler düşünüyor? Neler plânlıyor? Umarız bu sefer de kulak arkası etmezler ve serinin ününe yakışan bir yapım ile karşımıza çıkarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder