20 Mayıs 2016

Resident Evil: Revelations 3 İçin İlk İşaret Geldi

Bildiğiniz gibi Resident Evil 4, seri için bir dönüm noktası konumunda bulunuyor. Bu oyun ile sonunda rakam bulunan ana seri oyunları yavaş yavaş aksiyona doğru kaydı. Özellikle de Resident Evil 6 bu konudaki en belirgin oyun oluyor. Serinin hayranları tarafından, özellikle de Resident Evil 5 ile başlayan eleştirilerin dozajı altıncı oyun ile zirveye ulaşmıştı.
Ne var ki, beşinci oyunun çıkışından sonra, Capcom ilk olarak Nintendo firmasının 3DS konsolu için Resident Evil: Revelations oyununu piyasaya sürdü. Chris ve Jill karakterlerinin başlarından geçen olayların anlatıldığı bu ara oyun, klasik korku öğelerini modern oynanış ile aynı potada eritmişti. Tek farkı ise kontrolsüz bir aksiyonunun olmayışıydı. Bu tabi ki de oyun için büyük artılardan birisi sayılabilirdi. Aynı zamanda da Resident Evil 4 ile 5 arasını dolduruyordu.



2012 yılında çıkan ve serinin hayranları tarafından Capcom firmasına yöneltilen eleştirilerin zirveye ulaştığı Resident Evil 6 oyununun çıkışından sonra ise Resident Evil: Revelations 2 ile tanıştık. Resident Evil: Revelations oyunundaki senaryonun bir nevi devam oyunu olarak geliştirilmiş olan ikinci Revelations oyunu Claire Redfield ve uzun zamandır sırra kadem basmış olan Barry Burton karakterlerini sahneye çıkarttı. Aynı zamanda da Resident Evil 5 ve 6 arasındaki boşluğu tamamladı.

Evet, gördüğünüz gibi, her iki Revelations oyunu da iki ana seri oyunun arasına oturuyor. Yani sıra bir ana seri oyunu, bir Revelations, bir ana seri oyunu, bir Revelations oyunu olarak gidiyor.
Resident Evil serisinin yirminci yılına özel olarak Michiteru Okabe ve Yasuhiro Anpo ile Revelations serisi üzerine ufak bir röportaj yapıldı. Bu röportaj sırasında ise ikili yeni bir Revelations oyunu yapmayı istediklerini dile getirdiler. Yani, iki ana seri oyununun arasına oturacak bir Revelations 3! Tabi ki bunun için neye ihtiyacımız var? Bir adet Resident Evil 7 oyununa... Yukarıdaki sırayı aynen devam ettireceklerse tabi ki. İşin ilginç yanı ise, Revelations serisini çok az gördüğümüz karakterler ile devam ettirmek istiyorlar. Bu noktada aklımıza ilk olarak Rebecca Chambers geliyor.

Bakalım Resident Evil: Revelations 3 ile ne zaman buluşacağız? Tabi ondan önce Resident Evil 7 ile ne zaman buluşacağız?

18 Mayıs 2016

Söylenti: Resident Evil 7, E3 2016'da Duyurulacak!

Resident Evil 7 ile ilgili söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Bu zamana kadar Masachika Kawata ile yapılan röportaj sırasında üstü kapalı söylemler ile gündeme gelen Resident Evil 7, Resident Evil 6 oyununun çıkışı sonrasında düzenlenen her E3 fuarı öncesi çeşitli iddialarla gündeme gelmişti. İddiaların bir kısmı, oyunun o seneki E3 fuarında duyurulacağıyla ilgiliyken, diğer bir kısmı da, Capcom firmasının, seriyi Resident Evil 7 ile birlikte özüne döndüreceği yönündeydi. Dün itibarıyla, bu iddialara yenileri eklendi.



Bu iddialar, Tokyo merkezli oyun danışmanlık firması Kantan Games'in üst yöneticisi ve aynı zamanda da analist olan Dr. Serkan Toto'dan geliyor.

Hazır E3 2016 için bir aydan az bir zaman kalmışken, büyük yapımların devam oyunlarıyla ilgili iddialar da birer birer sahneye çıkıyorlar. Ancak bu seferkiler -bir tanesi hariç- ilgi çekici. Öyle ki, Toto'ya göre, uzun zamandır söylentiler ve iddialarla yaşam belirtisi gösteren Resident Evil 7, yapım aşamasında ve E3 2016 fuarında duyurulacak. Açıkçası Resident Evil 6 oyununun çıkışından bu yana düzenlenen her E3 fuarı öncesinde bir şekilde karşımıza çıkan bu iddia ne kadar doğru çıkacak bilinmez, ama yine de beklemeye değer.

Bir diğer iddia ise, artık klişe haline gelmiş bir iddia: Resident Evil 7, Resident Evil serisini özüne döndürecek.
Bildiğiniz gibi bu iddia, bu zamana kadar Resident Evil 5 ve 6 için de söylenmişti, ama ortaya çıkan oyunları hepimiz biliyoruz. Bu yüzden, Resident Evil 7'nin bu iddiayı ne derece doğru çıkaracağını bir şekilde tahmin edebiliyor olsak da, yine de bir açık kapı bırakmanın doğru olacağını düşünüyoruz. Bakarsınız Capcom bu defa bizi yanıltır?

Son iddia ise gerçekten ilgi çekici ve okuyunca, bizler gibi sizler de umutlanacaksınız. Öyle ki, Resident Evil 7 oyunundan sorumlu olan ekibin, bünyesine kapanmadan önce Kojima Productions stüdyosunun elinden çıkmış olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ve iptal edilen Silent Hills projesinin demosu olan P.T.'nin kadrosunda yer almış olan bir tasarımcıyı, Jordan Amaro'yu da katmış olması. Bu da, bir nebze de olsa konsept açısından umutlanmamızı ve bir "Acaba?" dememize neden oluyor.

Bakalım bu iddiaların ne kadarı gerçek olacak? Yoksa hepsi boşa mı çıkacak? Bunun için şimdilik tek yapabileceğimiz şey beklemek...

9 Mayıs 2016

Capcom Çaktırmadan RE 7'nin Ne Zaman Çıkacağını Söyledi Mi?

Hayranlar olarak en çok beklediğimiz iki oyundan birisi tabi ki de Resident Evil 7. Bu zamana kadar sürekli söylentilerle ve yapımcılar tarafından yorumlarla gündeme gelen oyun, hâlâ gizemini korumakta. Tabi ki bunda Resident Evil 6'nın sağladığı başarısızlığın etkisiyle Capcom firmasının çıkmaza girmesinin payı oldukça büyük. Ancak yine de, uzun bir süre önce bizi heyecanlandıran bir posterden başka bir şey görebilmiş değiliz.



Bugün ise bu imalara bir yenisi daha eklendi, ama bu seferki ima biraz farklı; çünkü, Resident Evil 7 oyununun çıkış tarihini gündeme getirmiş olabilir. Yapılan üstü kapalı söylemler ışığında Resident Evil 7 oyununun, Capcom firmasının 2016 mali yılının sonuna gelmeden çıkabileceği söyleniyor. Öğrendiğimiz üzere 31 Mart 2017 tarihi, 2016 mali yılının son günü oluyor.

"31 Mart 2017 tarihinde bitecek olan finansal yılda, Şirket... Mart 2016 olarak belirlenmiş olan Resident Evil serisinin yirminci yıl dönümü için, yılın ikinci yarısı için ısındırmak adına Resident Evil Umbrella Corps.'u (PlayStation 4 ve PC) çıkartmaya hazırlanıyor."

Raporda yer alan oyun Resident Evil 7 yerine Resident Evil 2: Remake de olabilir, ama 'geniş çaptaki' tanımı da aklımıza doğrudan Resident Evil 7 oyununu getirmiyor değil. Capcom firması kesinlikle bir şeyler karıştırıyor, ama karşımıza çıkacak olan şeyin ne olacağını henüz bilemiyoruz. Belki önümüzdeki ay düzenlenecek olan E3 2016 fuarında bir şeyler görebiliriz. Ne dersiniz?

Eğer imalar doğruysa Resident Evil 7, 2017 senesinin ikinci çeyreğinde çıkmak üzere planlanıyor olabilir.