20 Mayıs 2016

Resident Evil: Revelations 3 İçin İlk İşaret Geldi

Bildiğiniz gibi Resident Evil 4, seri için bir dönüm noktası konumunda bulunuyor. Bu oyun ile sonunda rakam bulunan ana seri oyunları yavaş yavaş aksiyona doğru kaydı. Özellikle de Resident Evil 6 bu konudaki en belirgin oyun oluyor. Serinin hayranları tarafından, özellikle de Resident Evil 5 ile başlayan eleştirilerin dozajı altıncı oyun ile zirveye ulaşmıştı.
Ne var ki, beşinci oyunun çıkışından sonra, Capcom ilk olarak Nintendo firmasının 3DS konsolu için Resident Evil: Revelations oyununu piyasaya sürdü. Chris ve Jill karakterlerinin başlarından geçen olayların anlatıldığı bu ara oyun, klasik korku öğelerini modern oynanış ile aynı potada eritmişti. Tek farkı ise kontrolsüz bir aksiyonunun olmayışıydı. Bu tabi ki de oyun için büyük artılardan birisi sayılabilirdi. Aynı zamanda da Resident Evil 4 ile 5 arasını dolduruyordu.



2012 yılında çıkan ve serinin hayranları tarafından Capcom firmasına yöneltilen eleştirilerin zirveye ulaştığı Resident Evil 6 oyununun çıkışından sonra ise Resident Evil: Revelations 2 ile tanıştık. Resident Evil: Revelations oyunundaki senaryonun bir nevi devam oyunu olarak geliştirilmiş olan ikinci Revelations oyunu Claire Redfield ve uzun zamandır sırra kadem basmış olan Barry Burton karakterlerini sahneye çıkarttı. Aynı zamanda da Resident Evil 5 ve 6 arasındaki boşluğu tamamladı.

Evet, gördüğünüz gibi, her iki Revelations oyunu da iki ana seri oyunun arasına oturuyor. Yani sıra bir ana seri oyunu, bir Revelations, bir ana seri oyunu, bir Revelations oyunu olarak gidiyor.
Resident Evil serisinin yirminci yılına özel olarak Michiteru Okabe ve Yasuhiro Anpo ile Revelations serisi üzerine ufak bir röportaj yapıldı. Bu röportaj sırasında ise ikili yeni bir Revelations oyunu yapmayı istediklerini dile getirdiler. Yani, iki ana seri oyununun arasına oturacak bir Revelations 3! Tabi ki bunun için neye ihtiyacımız var? Bir adet Resident Evil 7 oyununa... Yukarıdaki sırayı aynen devam ettireceklerse tabi ki. İşin ilginç yanı ise, Revelations serisini çok az gördüğümüz karakterler ile devam ettirmek istiyorlar. Bu noktada aklımıza ilk olarak Rebecca Chambers geliyor.

Bakalım Resident Evil: Revelations 3 ile ne zaman buluşacağız? Tabi ondan önce Resident Evil 7 ile ne zaman buluşacağız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder