15 Ağustos 2017

Resident Evil 2'nin Masa Oyunu Yapılıyor

Resident Evil 2 Remake'in duyuru videosunun yayınlanmasının üzerinden oyunla ilgili tek bilgi alamadığımız iki yıl geçti.  Büyük bir merakla Capcom tarafından Resident Evil 2 Remake'e dair haberler beklerken başka bir haber aldık. Efsane oyun Resident Evil 2 masa oyunu oluyor. Steamforged'un yaratıcı direktörü Mat Hart:

"Bu denli önemli bir video oyununu gerçek hayata masa oyunu olarak getirmek için güvenilmek bir ayrıcalık ve onurdur. Resident Evil 2 kendi türünü oluşturmaya yardım etmiş ve video oyunu tarihinde kalıcı bir efsane oluşturmuştur. Steamforged ekibinde birkaç tane süper Resident Evil hayranını barındırıyor ve Resident Evil'da neyin oyun deneyimini ilgi uyandırıcı yaptığını en derinliklerine kadar anlıyoruz; oyun piyasaya sürüleli neredeyse yirmi yıl olmasına rağmen dünya çapında hayranlar tarafından hala oynanıyor. Bu masa oyunu gerçekleştirmesiyle yeni ve eski tüm oyunculara sürpriz yapmakta ve sevindirmekte kararlıyız!"

şeklinde konuştu.

Capcom da ayrıca bu projeyle ilgili epey heyecanlıydı:

"Capcom'un tüm zamanların en başarılı markasının Resident Evil olmasıyla birlikte, bu yeni heyecan verici proje için destek vermekten sevinç duyuyoruz ve Steamforged Games'ten projenin bitmiş halini görmek için sabırsızlıkla bekliyoruz."



Steamforged'un masaüstü video oyunu uyarlamalarında deneyimi var - öncesinde Dark Souls: The Board Game'i yapmışlardı, ki oyunun kendisi Kickstarter üzerinde neredeyse 5 Milyon $ kazandı ve piyasaya sürüldüğünde sağlam yorumlar aldı.

Resident Evil 2: The Board Game bu sonbaharda Kickstarter'da yerini alacak.

12 Ağustos 2017

Shinji Mikami Resident Evil 7 Hakkında Konuştu

Hayatta kalma korku türünün babası olarak sayılan ve Resident Evil, Dino Crisis, Devil May Cry, The Evil Within gibi serilerin yaratıcısı Shinji Mikami, son yıllarda yeni projeleriyle karşımıza çıkmamıştı. Kendisinin Resident Evil 5'i oynamaktan da kaçındığını duymuştuk ve projesi, The Evil Within, köklerinden iyice kopmuş olan Resident Evil'a bir yanıt niteliğinde yapılmıştı. IGN ile yapılan röportaj sırasında Mikami'ye son zamanlarda çıkan korku oyunlarıyla alakalı görüşü soruldu ve Mikami de özellikle Resident Evil 7'yi göz önünde bulundurarak:

"Bir korku oyunu hayranı olarak yapılmış diğer korku oyunlarını takip ediyorum. Son çıkan oyunlar açısından, Resident Evil 7 güzel hazırlanmış." şeklinde konuştu.

Resident Evil 7'nin geliştirici ekibinin bu sözleri duyduğuna sevindiğini düşünüyoruz. Resident Evil 7'nin geliştirilme aşamasında Mikami'nin yaptığı orjinal Resident Evil'lara benzetilmeye çalışıldığını da göz önünde bulundurursak, Mikami tarafından bu yorumu duymak geliştirici ekibi bir hayli mutlu etmiştir. Öte yandan Resident Evil 7'nin ekibinde çalışan bir çok kişi seri üzerinde en başından beri çalışan kişiler fakat Mikami'den alınan serinin ilerleyişiyle alakalı kendisinin neler düşündüğünü biliyoruz, bu yüzden Mikami'nin oyunla alakalı olumlu yorumunu duymak ekibin doğru bir şey yaptığını düşünmesini sağlamış olabilir.