16 Eylül 2017

Not A Hero, Resident Evil 7 İle 8'i Bağlayacak


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde bizlerle buluşmasını baharda yapmasını beklediğimiz Not a Hero ücretsiz indirilebilir içeriğinin çıkış tarihinin Aralık olacağını öğrenmiştik. Bu duyuruyla birlikte ayrıca başka bir ücretli indirilebilir içerik olan End of Zoe'nin de duyurusunu görmüştük. Şimdi ise anonim bir kaynağın Not a Hero indirilebilir içeriğinin tüm hikaye detaylarına ve End of Zoe indirilebilir içeriyle ilgili ipuçlarına sahip olduğu iddia ediliyor. Bunlar sadece dedikodu fakat eğer Not a Hero ve End of Zoe indirilebilir içerikleriyle ilgili spoiler almak istemiyorsanız yazının bundan sonraki kısmını okumamanızı tavsiye ederiz.

Öncelikle birazdan vereceğimiz bilgilerin ne kadar doğru olduğunu bilemeyiz. Sonuçta bu bilgiler anonim bir Reddit paylaşımından alınmış bilgiler. Not a Hero indirilebilir içeriğinde Chris Redfield ile, oyun boyunca tuzaklar kurarak bize zor anlar yaşatan ve buna rağmen hala hayatta kalmayı başaran Baker ailesinin çılgın çocuğu Lucas Baker'ı avlamak için yola çıkacağız. Paylaşımda şöyle bahsediliyor:

Not a Hero, Resident Evil 7'nin bitişinin hemen ardından başlayacak, ilk sahne oyuncunun Redfield'ın kontrolünü aldığı olacak ve bu sahnede Ethan Winters'ı yüzü de dahil, tam anlamıyla görebileceksiniz. Ethan'ın kurtarılması üzerine, Redfield, bir grup Umbrella askeriyle Baker konutuna girişlerini onaylayacak. Konuta girişi yaptıktan sonra Redfield, askerlerine Lucas Baker'ın yerini araştırmaları için ayrılmalarını söyleyecek. 

Geçtiğiniz her Lucas oyununda Lucas sizi, bir parça "kanıt"la ödüllendirecek, bunlar sadece sizi Lucas'ın yeriyle ilgili bilgilendirmeyecek, bunun yanında Lucas'ın kim için çalıştığı ve neden çalıştığıyla ilgili de bilgilendirecek. Bu bilgi tam olarak Baker'ların neden hedeflendiklerini de söyleyecek. Burada Jack Baker'la ilgili bildiğinizden daha fazlası var. Ve ailesiyle neden hiçliğin ortasına taşındığının da sebebi var. 



Ayrıca bu paylaşım karşımıza "White Molded" adında yeni düşmanı da çıkarıyor, kendisi bildiğimiz Molded'ların zehirli-gaz kusan versiyonları olacak, ki bu da sıradan olanları sert, öfkeli çeşitlere dönüştürebilecek.

Ayrıca 'End of Zoe' indirilebilir içeriği 'Not a Hero' ile bağlanacak, bildiğiniz gibi Resident Evil 7'de Mia ve Zoe arasında seçim yapmamız istenmişti. Ya bize yol boyunca yardım eden Zoe'yi ya da eşimiz Mia'yı seçecektik. Paylaşımda şöyle bahsediliyor: Zoe, Ethan'a yardım ettiği gibi, Redfield'a da yardım edecek ve Lucas tarafından yakalanacak ayrıca Zoe'yi kurtarmaya çalıştığınız anda ona karşı bir savaşla karşı karşıya kalacaksınız. 

Ve en çok dikkat çekeni ise, Lucas Baker'ın kaderi gelecek oyunla - büyük bir ihtimalle Resident Evil 8 - direk bağlantı kuracak.

Lucas Baker bu indirilebilir içerikte ölmüyor ancak aldığı hasar onun yarı mutasyona uğramasına sebep olacak ve gerçekte ne olduğunu göreceksiniz. Not a Hero indirilebilir içeriğinin sonu Resident Evil 8'de sizi neyin beklediği sorusunu sorduracak ve tüm sorular final sırasında yanıtını bulacak.

Ve verilen bilgiler bu kadar. Bilgilerin doğruluğunu indirilebilir içerikler bizlerle buluştuğunda yani 12 Aralık'ta öğreneceğiz.

2 yorum: