26 Mart 2015

Kojima: Mikami, Birkaç Gerçek Japon Oyun Geliştiricisinden Biri!


Yakın zamanda Japon Famitsu dergisi, Metal Gear Solid serisinin babası efsanevi geliştirici Hideo Kojima ve de günümüzde temeli çatırdamış hayatta kalma korkusu Resident Evil geleneğini meydana getiren Şinji Mikami'yle bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajda Kojima-san'ın, bir Japon oyun geliştiricisi olarak Mikami-san hakkındaki düşünceleri özellikle dikkat çekti. Kotaku sitesinin Japonca'dan çevirdiği kadarıyla işte Hideo Kojima'nın dedikleri:

"İkimiz de akıl almaz ihtiyarlarız doğrusu. Mikami-san, yapmak istediklerini oyunlarla meydana getirmek için savaş veren, başını masaya koyan biri ve bana göre kendisi, birkaç gerçek Japon oyun geliştiricisi arasında yer almakta. Şurası bir gerçek ki, Mikami-san, yaptıklarıyla Japon oyun geliştiricilerinin nadir bir temsilcisi olmuştur. Belki zekasına hakaret edilip sınırlandırılmamış olsa, mevcut oyun dünyasını daha ilerilere taşıyabilecek fikirler hayata geçirebilirdi; fakat bizim, iki ihtiyar olarak bir başka ortak noktamızsa, ne yazık ki zekalarımıza hakaret edilmiş olmasıdır."

Röportajın devamında Şinji Mikami'nin son oyunu The Evil Within, şu anki korku türünün aşırı aksiyona odaklanmış olması ve yeni nesil platformlar için oyun geliştirimi hakkında yorumlarda bulunan Kojima-san'ın, şu günlerde ciddi sıkıntılar ve anlaşmazlıklar yaşadığı Konami çatısı altında çıkartmayı planladığı son MGS oyunu, Metal Gear Solid V Phantom Pain'in Sonbahar mevsiminde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

ファミ通.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder