30 Aralık 2015

Önümüzdeki Sene Bir Başka Resident Evil Oyunu Daha Duyurulacak



Resident Evil 6 sonrasında Capcom firmasının girdiği çıkmaz ile serinin bir sonraki ana oyunu olacak olan Resident Evil 7 için büyük bir merakla ilk duyuruyu bekler olduk. İlk olarak iki sene önce yayınlanan ve üzerinde "THE WAR ENDS NOW / SAVAŞ ARTIK BİTİYOR" yazılı bir sanat çalışması ile ortaya çıkmıştı Resident Evil 7, ama sonrasında herhangi bir materyal görememiştik. Her ne kadar birkaç defa duyurusunun E3 2015 ve TGS 2015 fuarları için ihtimâl dahilinde olduğu söylense de, her iki fuarda da serinin bir sonraki ana oyunu adına hiçbir gelişme olmadı. Bunun aksine, Resident Evil: Umbrella Corps. ile soğuk bir duş almıştık.

Ancak görünen o ki, önümüzdeki sene beklenen bomba patlayacak. Resident Evil: Revelations oyunun da üreticisi olan Masachika Kawata, kendisi ile yapılan en son röportaj sırasında "Sanırım 2016 yılı birçok şeye odaklanacağımız bir yıl olacak. Öncelikle, Resident Evil: Umbrella Corps.'u yayınlayacağız, ama bu yıl bir dizi ilginç duyurular yapabilme ihtimalimiz var. Bu yüzden beklemede kalın." açıklamasında bulundu.

Açıkçası 'bir dizi ilginç duyuru' birden fazla sonuca çıkıyor. Ancak bizi ilgilendiren kısmı ise Resident Evil 7 ve/veya bir başka yan senaryoya sahip Resident Evil oyunu, belki de Resident Evil: Revelations 3 duyurusu gelebilir. Şimdilik bir şey söylemek zor olacak. Bu yüzden de bekleyip, neler olacağını görmek en iyisi gibi görünüyor.

18 Aralık 2015

RE 0 HD Remaster'da Kıyafet Değiştirmenin Yeni Yolu



Resident Evil 0 HD Remaster için artık neredeyse bir ay kadar bir süre kaldı. Sabırsızlıkla bekleyen oyuncular için ön-siparişe bile açılan oyun için birçok değişik kostüm duyuruldu. Rebecca için hemşire kostümünden ponpon kız kostümüne kadar, Billy Coen için de mahkum kostümünden komando kostümüne kadar birçok farklı seçenek var. Bildiğimiz gibi, oyunun Nintendo GC ve Wii versiyonlarında, herhangi bir şekilde kıyafet değişikliği yapmak için belirli bir odaya gitmeniz gerekiyordu. Ne var ki, artık Resident Evil 0 HD Remaster oyununda bunu yapmanız gerekmeyecek.

Peki ne yapmak mı gerekiyor? Oyunun PlayStation Store sayfasında yazılan bilgiye göre, oyunun durum ekranındaki özel bir seçenek ile artık o belirli odaya gitmeden de hem Rebecca Chambers'ın, hem de Billy Coen'in kıyafetini değiştirebileceksiniz.

8 Aralık 2015

RE 0 HD Remaster İçin Ön-Siparişe Özel Kostümler Açıklandı

Resident Evil 0 HD Remaster için çıkış tarihi git gide yaklaşıyor. Önümüzdeki ay, Resident Evil 0 HD Remaster ile Raccoon City hadisesinin köklerine bir kez daha, ama bu sefer daha net grafiklerle geri döneceğiz. Hâl böyleyken, Capcom da oyunu ön-sipariş ile almak isteyen oyunculara hediye edilecek kostümleri de açıkladı.

Pre-Order Bonus Rebecca T-Shirt, Resident Evil 0 Costume Pack 1 ve Complete Pack olmak üzere üç adet kostüm paketi bulunuyor.

Pre-Order Bonus Rebecca T-Shirt, üzerinde dişi bir yaşayan ölünün yüzünün, onun üzerinde de oyunun logosunun bulunduğu siyah bir tişört içeriyorken, Resident Evil 0 Costume Pack 1 ise Rebecca Chambers için Resident Evil: Deadly Silence oyunundan da tanıyacağımız ponpon kız kostümü ile Billy Coen için Wolf Force kostümünü getiriyor.




Complete Pack için şimdilik herhangi bir içerik detayı verilmiş değil, ama paket için koyulan isme bakacak olursak, büyük ihtimâlle Pre-Order Bonus Rebecca T-Shirt ve Resident Evil 0 Costume Pack 1'i bir arada sunacak olduğunu tahmin edebiliriz.

Her ne kadar bu ödüller ön-sipariş ile gelecek olsalar da, şimdilik bütün platformlar için geçerli olup olmadıkları bilinmiyor. Oyunun çıkışına yakın bir zamanda, Capcom tarafından bu konuyla ilgili bir açıklama geleceğini düşünüyoruz.

Resident Evil: Codename Hunk Demosu Çıktı



Zaman geçmiyor ki yeni bir Resident Evil modifikasyonu çıkmasın. Gerçi bu seferki herhangi bir ünlü yapımı Resident Evil dünyasına konuk etmiyor, bu sefer Resident Evil başka bir oyunun dünyasına konuk oluyor. Öyle ki, Resident Evil: Codename Hunk modifikasyonu, aslında Doom için özel olarak hazırlanmış bir modifikasyon olarak karşımıza çıkıyor.

DooMero isimli modifikasyon üreticisi tarafından geliştirilmiş olan bu modifikasyon, Resident Evil ile Doom oyunlarını ortak bir platformda birleştiriyor. Dolayısıyla da, oyun FPS değil de TPS olarak oynanıyor.

Eğer modifikasyon ilginizi çektiyse ve Doom oyunundaki mekânları etrafta dolaşan enfeksiyonlu arkadaşlar eşliğinde Hunk ile yeniden gezmeyi isterseniz, şuradan indirebilirsiniz. İyi oyunlar dileriz!

3 Aralık 2015

Resident Evil 6, PS4 ve Xbox One İçin Mi Geliyor?




Bu her ne kadar şimdilik bir söylenti olsa da, ateşin olduğu yerden duman çıkmaz. Australian Classification Board isimli bir sınıflandırma kuruluşu, Resident Evil 6 oyununu bugün itibarıyla yeniden sınıflandırdı. Bu her ne kadar doğrudan PlayStation 4 ve Xbox One konsollarını işaret etmiyor olsa da, şu zamanda bu oyunun neden yeniden sınıflandırıldığı şüpheli bir hareket olarak karşımıza çıkıyor.

Herhangi bir şekilde sansüre uğrayıp da, Avustralya için zararlı sahnelerin çıkartılarak sonradan piyasaya sürülmesi gibi bir durum olmadığı için, bu hareket akıllara tek bir şey getiriyor: Resident Evil 6, PlayStation 4 ve Xbox One için mi geliyor?

Şimdilik bu konuda herhangi bir bilgi sahibi değiliz, ama bu haftasonu gerçekleşecek olan PlayStation Experience 2015 ile birlikte sürpriz bir duyuru gelebilir.