29 Temmuz 2016

Resident Evil 0 HD Remaster 1.1 Milyon Satış Rakamına Ulaştı



Son zamanlarda bolca eski/yeni oyunları için HD Remaster versiyonu çıkaran Capcom, 2016 yılının başında Resident Evil 0'nun da HD Remaster versiyonunu çıkarmıştı hatırlarsanız.

Bugün ise Capcom'un yayınladığı satış rakamları sonucunda, Resident Evil 0 HD Remaster'ın 6 ayda 1.1 milyon satış rakamına ulaştığı belirtildi. Oyun orjinalinde Gamecube için çıkmıştı ve Gamecube versiyonu çıkışından itibaren 1.25 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Açıkçası bu haber klasik Resident Evil oyunlarının Remaster versiyonu olarak yeniden çıkmasını ümit eden hayranlar için çok iyi bir haber. Resident Evil 0'da gördüğümüz görsel şölen ve verilen emeği de düşününce aynısı şu zamanlarda Remaster dedikoduları çıkan Resident Evil: Outbreak serisi için de yapılır diye ümit ediyoruz. Remake versiyonu yapılacak olan Resident Evil 2'den hiç bahsetmiyoruz, çünkü şu aralar Capcom'dan onunla alakalı herhangi bir haber çıkmıyor, umarız ki yakın zamanda daha fazla bilgi alabiliriz.

24 Temmuz 2016

Bilgisayarınız Resident Evil 7'yi Kaldırabilecek Mi?

E3'te duyurulan ve duyuruluşuyla birlikte demosunu da oynama fırsatına erişebildiğimiz Resident Evil 7 fragmanı çıktığında beri bildiğiniz gibi çok ilgi çekti. Hayranların bir kısmı korkunun seriye dönmesinden ötürü mutluluk duyarken bir kısmı da FPS kullanıldığı için şikayetçi olmuştu.



Bugün ise Resident Evil 7'nin sistem gereksinimleri sızdı. Şu ana kadar Capcom'dan herhangi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen oyunun sistem gereksinimlerinin şu şekilde olacağı söyleniyor;

Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows Vista (64-Bit)
İşlemci: İntel i3-4130 3.4 GHz / AMD Phenom II X4 955
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 950 | 2GB / ATI Radeon R9 280
Bellek: 8 GB
DirectX: DirectX 11
Sabit Disk: 35 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi: Windows 7 (64-Bit)
İşlemci: Intel Core i5-4590 3.3 Ghz  / AMD FX-8350
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 | 4GB / ATI Radeon R9 290
Bellek: 16 GB
DirectX: DirectX 11
Sabit Disk: 35 GB

Haberin başında da belirttiğimiz gibi Capcom'dan herhangi bir açıklama yapılmadı fakat biz sistem gereksinimlerinin bu civarda olacağını tahmin ediyoruz. Resident Evil VII: Biohazard 24 Ocak 2017 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.

23 Temmuz 2016

Resident Evil 7'nin Kitchen demosu SDCC 2016'da Oynanılabilir Oldu

San Diago'daki Comic Con'da bugün Resident Evil VII: Biohazard için "Kitchen" adında bir demo yayınlandı. Yayınlanan demo o kadar uzun değil fakat Resident Evil 7: Beginning Hour demosunun sonuyla alakalı bize bazı bilgiler veriyor. E3'te duyurulduğundan beri demo PlayStation 4 üzerinde PS Plus üyeliği olanlar için oynanılabilir.


Videoda gördüğünüz gibi, Resident Evil 7: Beginning Hour demosunun sonunda olan olaylar bu demoda oynanılabilir. Clancy sandalyeye bağlı bir şekilde ve Pete de Baker aile mutfağının bir köşesinde baygın olarak gözüküyor. Pete sersemlemiş bir şekilde ayağa kalkıyor, tıpkı demoda yaptığı gibi, kamerayı deviriyor ve Clancy'nin bileğini bağlayan ipi kesmeye çalışıyor, ve burada önemli bir değişiklik var.

Demo'da bildiğiniz gibi bu sahnede hareket kontrolü yapılmıyordu fakat bu demoda oyuncu Pete Clancy'nin bileğini bağlayan ipi kesmesi için öne doğru uzatabiliyor. Belli ki bu Demo VR için yapılmış çünkü bildiğiniz gibi Beginning Hour demosunda buna benzer herhangi bir hareket kontrolü yapılmıyordu. Neyse ki hareket kontrolünün isteğe bağlı olması yüksek ihtimal, oyunun yapmının son aşamasında olduklarını da göz önünde bulundurursak.

Bundan sonraki olaylar bir süreliğine de olsa aynı şekilde devam ediyor ta ki gölgeler içinden o kadın gelinceye ve Pete'i gögsünden bıçaklayıncaya kadar. Beginning Hour demosunun sonunda Clancy çığlık atarken kadının yüzü statik resimle birlikte bulanık bir şekilde gözüküyordu. Şimdi onun nedenini öğrenmiş oluyoruz, kadın Pete'i öldürdüğü bıçağı Clancy'nin bacağına saplıyor. Bu sahne sayesinde kadını daha detaylı bir şekilde görme fırsatımız oluyor, bu kadın belli ki fragmanda ve demoda gördüğümüz hayalet kadın değil.

Devamında görüldüğü üzere kadın Clancy'i öldürmek üzere ama Pete kalan gücüyle kadının üzerine saldırıyor ve mutfağın karanlık kısmında gözden kayboluyorlar. Duyulan ölüm seslerinden sonra, Pete'in kafası Clancy'nin ayağının yanına doğru geliyor. Karanlığın içinde kaybolan kadın birden Clancy'nin arkasında beliriyor ve nefesi de duyulabilir bir şekilde. Oyuncunun görüş açısını ellerini kıvırarak kapatıyor ve ters bir şekilde elinde bıçağıyla gözüküyor ve demo bu şekilde bitiyor.


Görünüşe göre bu olanlardan sonra olaylar hiç Clancy'nin hoşlanacağı şekilde devam etmeyecek. Resident Evil VII: Biohazard 24 Ocak 2017 tarihinden itibaren PlayStation 4, Xbox One ve PC için oyun raflarında yerini alacak.

1 Temmuz 2016

Manken Parmağı Sonunda Bir İşe Yarayacakmış Gibi Görünüyor

Resident Evil gündemini meşgul eden Resident Evil 7 için bazı şeyler yavaş yavaş çözülüyor gibi görünüyor. Özellikle de şu meşhur manken parmağı açısından...

Bildiğiniz gibi, demo sırasında bulduğumuz manken parmağı, oyuncular tarafından evin her tarafı didik didik aranmasına rağmen sırrı çözülememişti. Görünen o ki hâlâ da çözümebilmiş değil. Capcom tarafından The Resident Evil Ambassador Program kapsamında gönderilen e-postalar, gelecekte olabilecek bir şeye işaret ediyor. E-postanın başlığı zaten her şeyi açık ediyor: "About a certain 'finger'..." / "Belli bir 'parmak' hakkında..."

E-postanın içeriğinde, sıradan bir anahtarlığın yanı sıra, üzerinde "The path for now is closed, but patience..." / "Yol şimdilik kapalı, ama sabredin..." yazılı bir kağıt ve onun da üzerinde manken parmağı bulunuyor.



Bu bizim açımızdan iki farklı sonuca çıkıyor... Bir tanesi, Ağustos ayında düzenlenecek olan GamesCom 2016 veya Eylül ayında düzenlenecek olan Tokyo Game Show 2016 fuarlarından bir tanesinde Capcom tarafından gerekli açıklamanın yapabilecek olması. Bir diğeri ise yakın bir zamanda demonun içeriğine yeni birkaç şeyler eklenebilir. Bu sayede, belki de mutfakta bulduğumuz baltayı da mankenleri ve kutuları parçalamaktan başka bir şeyde daha kullanabiliriz. Ne dersiniz?

Gelişmeler için bizi takipte kalın!