26 Ekim 2016

Resident Evil 7 İle Klasik Düşmanlar Geri Dönüyor!

Capcom, Resident Evil 7: Biohazard ile alakalı bilgiler verme konusunda oldukça cimri davranıyor ve oyunun final versiyonunda nasıl bir şeyle karşılacağımız hakkında çok da emin değiliz. Şuana kadar gördüklerimiz ise oyunu nasıl kaydedeceğimiz, eşya düzenleme sistemi ve kendimizi nasıl iyileştireceğimizle alakalıydı. Bu sırada Playstation UK Magazine tarafından yayınlanan bir makalede ise gözümüze batan bir kısım vardı. Her ne kadar makalenin genelinde bilinen bilgilere yer verilmiş olsa da değinilen nokta gerçekten ilgi çekiciydi.



Resimde görüldüğü gibi altı çizili bir şekilde iki cümleye var. Birincisinde "Baker'ların yanında klasik düşmanlar da yer alacak" yazıyor, ve ikinci altı çizili cümlede ise "Yüzleşeceğiniz başka, çok Resident Evil vari düşmanlar da yer alacak... Ama daha fazlasını söylemeyeceğim!" yazıyor.

Açıkçası makalede yazan şeyler çok umut verici. Klasik düşmanlar derken Licker, Hunter ve Tyrant'ı kastettiklerinden hiç şüphemiz yok fakat 'Resident Evil vari düşmanlar' derken acaba bizim şuana kadar Resident Evil oyunlarında gördüğümüz düşmanlara benzer yeni düşmanlar mı karşımıza getirecekler? Belli ki bu soru oyun çıkana kadar aklımızı kurcalamaya devam edecek, tabi Capcom şöyle uzun ve detaylı bir fragman veya oynanış videosu yayınlamazsa, ki demo'ya bile gıdım gıdım güncelleme getiren Capcom'u göz önünde bulundurursak, bu maalesef zor bir ihtimal olarak gözüküyor.

Şimdilik elde edilen bilgiler bu kadar, yeni bilgilere ulaştıkça sizlerle paylaşayacağız, takipte kalın!

13 Ekim 2016

Resident Evil 7 ile Mercenaries ve Kooperatif Oynanışa Veda...

Masachika Kawata'nın Yugatech ile yaptığı röportajdan yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha önceki yaptığımız haberde Kawata Resident Evil 7'nin nasıl bir kaydetme sistemine sahip olacağıyla alakalı detaylar vermişti, bugün gelen detaylar ise demo ve oyunun final versiyonuyla alakalı.



Kawata Resident Evil 7'nin tamamen tek kişilikli bir oyuncu deneyimi yaşatacağını söyledi, ayrıca oyunda Mercenaries gibi kooperatif oynanacak modların da bulunmayacağını açıkladı.

"Resident Evil 7 herhangi bir çevrimiçi modu desteklemiyor. Örnek vermek gerekirse, Resident Evil 5'te kooperatif oynanışa odaklanmıştık, ki bu da gayet iyi bir şekilde karşılanmıştı. Fakat Resident Evil 7'nin konsepti korku, oyunu başından sonuna kadar tek başına oynamanın korku deneyimini daha iyi yaşatabileceğini düşündük." şeklinde konuştu Kawata.

Ayrıca Kawata demoya yeni bir güncelleme daha geleceğini belirtti, oyunun çıkışına az bir zaman kaldığını göz önünde bulundurursak, bu güncelleme ne kadar kısa zamanda gelirse o kadar iyidir.

Kawata bu durumla alakalı "Oyuncular oyunun diğer yönlerini deneyimleyebilsin diye PSN üzerinde demoya yeni bir güncelleme getirmeyi planlıyoruz. Şu anlık güncellemenin ne zaman geleceği belli değil ama güncelleme oyun çıkmadan önce gelmiş olacak." şeklinde konuştu.

Kawata'nın Yugatech ile gerçekleştirdiği röportajdan gelen yeni detaylar şimdilik bu kadar. Yeni gelişmeler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

12 Ekim 2016

Resident Evil 7'nin Kaydetme Sistemiyle Alakalı Yeni Bilgiler Geldi



Yapımcı Masochika Kawata Yugatech'e verdiği röportajda Resident Evil 7'nin nasıl bir kaydetme sistemine sahip olacağıyla alakalı konuştu.

Son birkaç Resident Evil oyunlarında olan bölüm merkezli ilerleme sisteminden kaçınacaklarını söyleyen Kawata ayrıca kaydetme noktalarının stratejik olarak yerleştirileceğinden de bahsetti.

"Oyun doğrusal bir deneyimdir, sadece tek bir yol olduğu anlamına da gelmez bu, aksine doğrusal bir zaman çizelgesinde yer alır, yani bölümlere ayrılmış değildir," dedi. "Ancak, kaydetmek önemli olduğundan oyunda otomatik-kayıt sistemi var, yani eğer ölürseniz, oyun çok geriden başlamayacak. Ayrıca oyunu manual bir şekilde kaydetmek için odalar olacak. Ve kısa bir not, zorluk seviyesine göre kaydetme sistemi değişecek. Eğer Hard zorluk seviyesini seçerseniz, kaydetme sistemi size iyi davranmayacak."

Resident Evil 7: Biohazard 24 Ocak 2017 tarihinde oyun raflarında yerini alacak.

8 Ekim 2016

Resident Evil: The Final Chapter İçin NYCC Fragmanı Yayınlandı

Bugün New York'ta yapılan Comic-Con panelinde Resident Evil: The Final Chapter için yeni bir fragman yayınlandı. Yeni fragman hikayeyle ilgili daha fazla bilgi veriyor, bununla birlikte Alice'in geçmişini de biraz daha yakından görüyoruz. Bol aksiyon dolu fragmana şuradan göz atabilirsiniz:


Panel sırasında Anderson'ın söylediğine göre The Final Chapter filmi şuana kadar yapılan filmler arasında en korkunç olanı olacak. Ayrıca filmde bol bol bizi şaşırtacak ölümlerin de gerçekleşeceğini belirtti. Bunun yanı sıra Anderson ve Jovovich ikilisinden hiçbir şekilde The Final Chapter filminin son film olacağıyla alakalı net bir bilgi alınmadı. Ayrıca filmin önceki filmlerin sonlarını da birbirlerine bağlayacağını belirten Jovovich bu durumu "tam daire" diyerek açıkladı.

The Final Chapter filminden sonra Jovovich ve Anderson ikilisi seriye veda etse bile film serisinin farklı bir yönetmen ve oyuncu kadrosuyla devam etme ihtimali olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Resident Evil: The Final Chapter 27 Ocak 2017 tarihinde vizyona girecek.