21 Aralık 2018

Resident Evil 2 (2019)'de Otomatik Nişan Alma Olacak



Sil baştan yapım Resident Evil 2, gündemi bu aralarda meşgul etmeye devam ediyor. Nasıl etmesin? Geçmişte, Capcom cephesinin geliştirilme aşamasında olan oyunları için uzun süreli sessizliğini koruyup, çıkış tarihleri yaklaştıkça da bilgi akışını kademeli olarak hızlandırmıştı. Son dönemde çıkardığı bütün oyunlarda sergilenmiş olan benzer tutum, Resident Evil 2 (2019) ile devam ediyor.

PlayStation 4, PC ve Xbox One için geliştirilmekte olan ve 25 Ocak 2019 tarihinde satışa sunulacak olan Resident Evil 2 (2019) için Capcom, son dönemde yeni detaylar paylaşmamıştı. Bunun yerine, bu detayları oyun medyasının keşfine bırakmıştı. Nitekim, beklenildiği gibi de olmuştu, ama yapılan keşifler 4Gamer, Game Spark, IGN Japan, Dengeki ve Game Watch gibi birden fazla oyun sitesi tarafından fark edilmişti. Bizler de o yeni detayları sizlerle paylaşalım;

Öncelikle Capcom, sil baştan yapılan Resident Evil 2 oyununu, orijinal oyunun yirminci yılında denk getirmek istemiş, ama bunun sonucunda proje aceleye geleceği için, bu fikirden vazgeçilmiş. Açıkçası bu iyi mi, yoksa kötü mü bilemiyoruz, ama bir sene gecikmeli de olsa çıkıyor işte, daha ne?

Yeni Resident Evil 2, tabana kuvvet aksiyon yerine, bulmaca ve araştırma gibi daha çok macera tipinde elementler sunuyor olacak. Eğer önünüze çıkan bütün düşmanları öldürmeye çalışırsanız, bir süre sonra ciddi kaynak sıkıntısı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. O yüzden, öldürmenizin zorunlu olduğu düşmanları öldürün, geri kalanların hayatlarını(!) bağışlayın gitsin. Hazır herkesi öldürmek demişken... Capcom, zombilerin kolayca öldürülmelerinin korku ögesinin etkisini azalttığını düşünmüş. Bu nedenle de yeni Resident Evil 2 oyununda oluşturacakları tehdit, fark ettiğiniz üzere The Evil Within oyunundakilere benzer olacak. Yani doğrudan beynin olduğu yere ateş etmedikçe, tek kurşun ile indirmeniz mümkün olmayacak. Hele de vücuduna nişan alıyorsanız.

Bildiğiniz gibi Resident Evil 2 (2019), orijinal oyunun özündeki birçok şeyin korunup da bunun yeni nesle uygun olarak geliştirildiği bir oyun olacak. Ancak serinin özünün korunduğu şeylere bir yenisini daha eklemek isterseniz, otomatik nişan almak için bir seçenek bulunuyor. Bu seçeneği açtığınız zaman, karakteriniz doğrudan düşmanınızın zayıf noktalarına nişan alacak. Bu sayede, düşmanlarınızı daha az kurşun harcayarak bertaraf edebilmeniz mümkün olacak. Eğer nişan alma konusunda sıkıntı çektiğiniz oluyorsa, bu seçenek tam size göre diyebiliriz.

Oyunda birçok farklı kıyafet olacak, daha önceden de sizlerle paylaştığımız gibi. Bu kıyafetlerin içinde Elza Walker kostümü de olacak. Elza Walker, bildiğiniz gibi Resident Evil 1.5 adıyla geliştirilmekte olan, ama sonradan alınan karar ile iptal edilen projedeki ana karakterimiz idi. Resident Evil 2 (2019) oyununda yer almasının nedeni ise Üretici Yoshiaki Hirabayashi'nin Elza karakterinden gerçekten hoşlanıyor oluşu.

Son olarak, oyunda gizli bir final sahnesi yer alıyor. Bu final sahnesini ancak hem Leon hem de Claire senaryolarını bitirdiğiniz zaman görebiliyorsunuz. Sahne ile ilgili herhangi bir detay bulunmuyor ve açıkçası, şimdiden merak etmeye başladık desek yalan olmaz. Acaba orijinal oyundakinden farklı ne oluyor ya da Darkside Chronicles oyunundaki Memories of a Lost City senaryosunun finalindeki sahne mi aktarıldı? Şimdilik bir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder