4 Nisan 2016

Resident Evil 2: Remake Projesinden Haber Var!

Geçtiğimiz Ağustos ayında gündeme bomba gibi düşen Resident Evil 2: Remake haberi, serinin hayranları arasında büyük bir sevinç yaratmıştı. Ne de olsa, uzun zamandır özlemi çekilen, sayısız kez Capcom firmasına sırf bu yüzden milyonlarca e-posta atılan bir istekti. Neyse ki, bunca geri bildirim sonuçsuz kalmadı ve müjdeli haber geldi.



Resident Evil: Remake kadrosunda bulunan ve Resident Evil: Remake HD Remaster projesinin de başında yer alan Yoshiaki Hirabayashi tarafından yürütülmekte olan Resident Evil 2: Remake projesinden uzun zamandır ses seda çıkmıyordu. Öyle ki, Ağustos ayı içerisindeki duyurusundan bu yana beklenmedik bir sessizliğe bürünmüştü. Bizler de dahil olmak üzere birçok hayran, geçtiğimiz ay kutlanan yirminci yıl öncesi, "Acaba Resident Evil 2: Remake ile ilgili bir bilgi gelir mi?" diye ümit ediyordu. Ne var ki, ufak bir kutlama mesajı ve Hyroyuki Kobayashi ile yapılan röportaj haricinde herhangi bir şey olmamıştı. Bu durum da, haliyle birçoğumuzun Resident Evil 2: Remake oyununu merak etmesine neden oldu. Acaba Capcom firmasında neler oluyordu? Proje devam ediyor muydu, yoksa gizlice iptal edilmişti de unutulması zamana mı bırakılmıştı? Bunu bugüne kadar bilemiyorduk... Bugün gelen bir haber ise yüreklerimize su serpti.

Projenin başında bulunan isim olan Yoshiaki Hirabayashi, projenin devam etmekte olduğunu bizzat onayladı. VideoGamer.com sitesi tarafından yapılan özel bir röportajda konuşan Hirabayashi, Resident Evil serisi ile ilgili deneyimlerini anlatırken, Resident Evil 2: Remake projesinin de tam gaz devam ettiğini dile getirdi.

"Bahsettiğiniz gibi, ilk oyunun yeniden yapımı orijinal oyununun ruhunun yakalanabileceğine dair kanıt niteliğinde." dedi Hirabayashi ve devam etti. "RE GameCube benim Capcom'daki ilk yeniden yapım projemdi. Daha deneyimli meslektaşlarımdan bir şeyler öğrenebilmiştim ve çabalarını halihazırda olumlu tepkiler almış bir böylesi bir başyapıta nasıl çevirdiklerini kendi gözlerimle görüyorum. Bu benim için inanılmaz derecede değerli bir deneyimdi."

Tabi ki de şu anlık projenin nasıl bir aşamada olduğunu bilmiyoruz. Elimizdeki tek materyal, duyuru videosu. Ancak durum şu ki, şimdilik serinin son oyunu konumundaki Resident Evil 6 için yapılan geri dönüşleri göz önünde bulundurduklarını söyleyen Yoshiaki Hirabayashi, yazılan her bir geri dönüşün, projenin şekillendirilmesi konusunda kendilerine ışık tuttuğunu söyledi.

"Her bir yapım bilgi deneyimini beraberinde getiriyor ve tabi ki, Resident Evil 6 ile ilgili bir sürü geri dönüş gördüm ve oyun hakkında hayranlardan duymuş olduğum her şeyi aklımda bulunduruyorum ve bunun bana ne öğrettiğini sizlere sunacağımız bir sonraki deneyim ile göstermek istiyorum."

Her ne kadar bizlere duymak istediğimiz şeyler yerine alışılagelmiş olan şeyler söylenmiş olsa da, en azından projenin hâlâ hayatta olduğunu bilmemiz bile bir nebze iyi bir gelişme oldu. Beklemeye devam... Umuyoruz ki, E3 2016, o olmazsa GamesCom 2016, o da olmazsa TGS 2016 fuarlarında Resident Evil 2: Remake ile ilgili bir şeyler duyabileceğiz. Bir fragman... Bir ekran görüntüsü... Ne olursa olsun, yeter ki bir şey görelim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder