4 Aralık 2017

Not a Hero ve End of Zoe İndirilebilir İçerikleri İçin Yeni Bilgiler Verildi


Resident Evil 7’nin indirilebilir içeriklerinin son parçalarının tamamlanmasına yani Not a Hero ve End of Zoe senaryolarının gelmesine sekiz gün kalmışken bir Japon oyun sitesi Resident Evil 7’nin geliştiricileriyle ropörtaj gerçekleştirme fırsatı buldular. Bildiğiniz gibi bu iki indirilebilir içerik hakkında çok da bilgi sahibi olduğumuz söylenemez. İçerikler hakkında bilgi edinmek istedikçe sahip olduklarımız sadece ufak birkaç detay denecek cinste bilgilerdi. Özellikle de Not a Hero içeriğinin çıkış tarihinin ileri atılması beklentilerimizi iyice yükseltmiş, sonrasında End of Zoe senaryosunun kendisini göstermesiyle merakımız da epey artmıştı. Verilen bilgilere geçmeden önce şunu söylemekte yarar var; edindiğimiz bilgiler çok fazla değil ama gene de az da olsa bilgiye erişebilmek bizim açımızdan iyi oldu. Bunu da söylediğimize göre artık o bilgilere geçebiliriz, gelin hep beraber hiç vakit kaybetmeden geçişimizi yapalım.


Şüphesiz en çok beklenilen içerik Not a Hero olduğundan önceliği Not a Hero’ya verelim:

İndirilebilir içeriğin üzerinde yeniden çalışılması içeriğin temelinde pek bir değişiklik yapmadı (yani hikaye neredeyse en başta planlandığı gibi) ama mekanları / mekanikleri yeniden yaptılar ayrıca oyuncuların RE7’de beğendikleri noktaları Not a Hero içeriğinin içerisinde önemli yerlerde kullanmaya çalıştılar. Ayrıca Not a Hero üzerindeki çalışmalarını oyuncuların beklentileri ve ana oyunla ilgili görüşleri doğrultusunda ilerletebildiler.

İndirilebilir içeriğin teması “Chris Lucas’a Karşı”

Oyunu bitirmeden önce de Not a Hero’yu oynamak mümkün fakat oyunu bitirdikten sonra oynanılması tavsiye ediliyor. Not a Hero hikaye olarak ana oyunun sonrasını konu alıyor ve Not a Hero ana oyuna kıyasla daha zor olacak.

“Not a Hero” ismi daha çok Chris’i, yeni Umbrella’yı ve Chris’in neden onlar için çalıştığını keşfetmeye odaklanmış bir indirilebilir içerik olacak.

Chris’in oynanışı Ethan’ınkına kıyasla bayağı farklı olacak. Arttırılmış hareket hızı, daha hızlı mermi yükleme gibi genel şeyler karşımıza çıkıyor ama sersemlemiş düşmana saldırı yapabilme ve zamanında koruma alarak düşman saldırılarına karşılık verebilme gibi yeni sistemler de yer alıyor. Bunların en başında, Chris’in cephaneliği tamamen yeni ve etkileri de Ethan’nınkına kıyasla daha verimli. Ayrıca Chris’in oynanış şeklini farklı yapan çeşitli animasyonları ve başka farklılıkları da bulunuyor.


Not a Hero için verilen bilgilerden sonra sırada End of Zoe var. End of Zoe senaryosu bizim için epey bilinmezliklerle dolu oldu. Tek söyleyebileceğimiz; indirilebilir içeriğe baktığımızda Resident Evil: Revelations 2’deki The Struggle senaryosu ile benzer olacağı. Oyunun geliştiricileri ile yapılan bu ropörtaj sayesinde bu bilinmezlikler biraz da olsa son buluyor.

Bu içeriğin yapılmasının bir nedeni Zoe’nin RE7’de kurtarılabilir olmayışı. Ne yaparsanız yapın Zoe, RE7’deki sonuna mahkummuş gibi. Bu yüzden geliştiriciler hem geçmişin hem de Zoe’nin esas kaderinin keşfedilmesini istedi.

Joe, End of Zoe indirilebilir içeriğinin oynanılabilir karakteri olacak ve Joe’nun oynanışı, Ethan ve Chris’inkinden epey farklı olacak. Ayrıca Joe’nun silahlara erişimi yok bu yüzden onun yerine hayatta kalma yeteneklerini kullanması gerekiyor. İndirilebilir içerik ağırlıklı olarak bataklıkta ve dış ortamlarda geçecek. Joe, zayıflığı ve savunmasızlığı olan ama bunlara rağmen sert olabilen bir hayatta kalan. Çıplak elleriyle savaşmak ve bataklıkta bulduklarını silah olarak kullanmak zorunda.

End of Zoe senaryosunda ana oyunda yer almamış yeni tip düşmanlar yer alacak, bataklıktaki yabani hayvanlar da buna dahil. Bataklıkta, büyük ağza sahip, özellikle dikkat etmeyi isteyebileceğiniz bir düşman da yer alıyor.

End of Zoe, RE7’nin ilk ViReal Teknolojisini almış parçası olacak. Bu yeni ses sistemini Monster Hunter: World üzerinde test edip kullanıyorlar. Oyunun tamamı ilerde bunun için tam destek alabilir. End of Zoe’nin ses tasarımının büyük bir odak noktası olduğunu ve oyuncuları oynarken etkilemeyi umduklarından bahsettiler.

Ve verilen bilgiler bu kadardı. İki indirilebilir içerik için de büyük bir heyecanla bekliyoruz. Ama verilen bilgilere bakarsak End of Zoe içeriğinin epey farklı olacağını söylemek mümkün. Tabii neyle karşılaşacağımızı ancak indirilebilir içerikler erişilebilir olduğunda öğreneceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder