9 Aralık 2017

Resident Evil: The Umbrella Chronicles - Oyun İçi Belge Çevirileri




Trenin Raydan Çıkışı 1


Umbrella'nın Kuruluşu Hakkında Bildiri


Önsöz


Umbrella; kendim, aziz dostum Edward Ashford ve tanınmış viroloji uzmanı Dr. James Marcus'un meydana getirdiği üç ortak tarafından 1968'te kurulmuştur.

Başlangıçta hepimiz ortak bir amacı paylaşıyorduk. İnsan sağlığının gelişiminde virüs araştırmasının önemli bir rol oynadığına inanıyorduk. Hatta bir gün, bu araştırma, hastalık dertlerinden arınmış bir toplumun kurulmasına bile yardım edecekti.

Umbrella'nın logosu, "insanlığın sağlığını korumak" olan sarsılmaz vaadimizin bir simgesiydi. Bu amaçla teknolojiye hizmet edecek olan Umbrella'dır.

Herkesin desteği sayesinde şirketimiz büyüdü ve Umbrella logosu, dünya çapında tanınıp güvenilir hâle geldi. 40 yıl boyunca ilkelerimizden şaşmadan ilerleyip, evlere ve sağlık tesislerine eminey ile huzur sunduk. Sadık hissedarlarımıza, çalışanlarımıza ve müşterilerimize, başarımızın devamı için yaptıkları paha biçilmez katkılarından dolayı teşekkür etmek isterim.

Maalesef ki, hem Edward hem de James, geçen yıl içerisinde aramızdan ayrıldılar. Kayıplarının yasını tutarken, her günkü yaptığımız çalışmalarda, onların ışıltılı örnek birer yaşam sürdüklerini hissediyorum. Şimdi Umbrella'yı görebilselerdi gurur duyacaklarından eminim.

Umbrella olarak biz, en iyi yaptığımız şeye, yeni buluşları teşvik etmeye ve dünyayı herkes için daha bir yer hâline getirmeye devam edeceğiz.

İnsanlığın geleceği, şemsiyemizin emin ellerinde.

Bizi sürekli desteklediğiniz için teşekkür ederiz.

Umbrella Şirketi Kurucusu,
Ozwell E. Spencer

----------------------

Taşıma İçin Mahkeme Kararı


Taşıma İçin Mahkeme Kararı
1598A-7635

Mahkum adı: Billy Coen
Kimlik Numarası: D-1036
Eski Deniz Piyadesi Asteğmeni

Yaşı: 26
Boyu: 175cm
Kilosu: 73,9kg
Nakil Yeri: Regarthon Üssü

Birinci Dereceden Cinayet Hükümlüsü, askeri mahkemede yargılandı ve 0703'üncü Askeri Mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırıldı.

Karar, mahkumun varışı üzerine gerçekleşecektir.

Samuel Regan,

Dunnel Deniz Üssü,

Komutanı.

----------------------

Rebecca Chambers'in Profili

S.T.A.R.S. Bravo Ekibi'nin bir üyesi olan Rebecca, ilaç yapım ve hazırlanışında uzman birisi olmakla beraber takımın sıhhiyecesi olarak görev yapmaktadır. Çok yetenekli olmasının yanında daha 18 yaşında üniversiteden mezun olmuştur. Narin görünmesine rağmen tehlike karşısında sakin kalabilen bir dava kadınıdır.

Fiili muharebe açısından tecrübe eksikliği olduğundan zaman zaman çocuksu görünmektedir ve bilinmeyen bir durumdayken kendini boğulmuş bulduğu zamanlarda bazen terredütte kalmaktadır.

----------------------

Billy Coen'in Profili

Aslında U.S.M.C.'de bir asteğmenken, 23 insanın ölümünde oynadığı rolden ötürü birinci dereceden katil olmaktan ölüme mahkum edilmişti. Billy sezgileri kuvvetli ve herhangi bir silahı ustalıkla kullanabilen biridir. Denizcilik eğitiminden dolayı zinde olan bedeni, mücadeledeyken herhangi bir yaratıkla eşleşebilir. Az konuşan alaycı bir adam olsa da keskin bir adalet duygusuna ve görevi yönünden yoğun bir hırsa sahiptir.

----------------------

Ekliptik Ekspresi Notları

Eğitim Tesisi Müdürlüğü'ne bağlı özel bir ekspres treni. İlk bakışta tipik bir tren gibi görünür; fakat aslında özel bir eğitime tabi olmaları için Umbrella çalışanlarını tesise taşımaya hizmet eder. Raylar, özel mülke ait olup, değişik Umbrella tesislerine malzeme ve insan kaynaklarının doğrudan aktarılmasını sağlamak amacıyla Raccoon ormanlığı boyunca uzanmaktadır.

----------------------

Stinger Notları

Stinger, T-Virüs'ün bir akrebe uygulanması sonucu oluşturulmuş bir B.O.W.'dur. Virüsün bir sonucu olarak bu yaratık, hızla büyüyerek devesa bir boyuta ulaşır ve kıskaçları, çelik kesebilecek denli güçlü hâle gelir. Dış iskeletin artan kalınlığı ve gücü, ateşli silahlardan gelen hasarın özümsemesini mümkün kılar. Ancak bu yaratığın yavaş hareketi, bir B.O.W. olarak sahadaki etkin kullanımını engeller.

----------------------

Raccoon Ormanı Notları

Raccoon Şehri'nin kuzey yamaçlarında bulunan geniş bir orman. Arkalh Dağları'nı da sınırları içine alır. Zengin doğal ortam, bölgedeki pek çok orman canlısına ev sahipliği yapar. Ormandaki yaşam bereketi, bir biyolojik tehlikeyle sonuçlanan virüsün mutasyonuna ve hızlı genel dağılımına katkıda bulunan etmenlerden biridir.

Hem Arklay Araştırma Tesisi hem de Eğitim Tesisi Müdürlüğü, ormanın içlerinde yer alır.

----------------------

Sülük Notları

Bu kan emici sülük, yaklaşık olarak 20 santimetre boyutundadır. Dr. Marcus tarafından yetiştirilen bu yaratık, bir halkalı solucana özgü olarak önceden kestirilemeyecek biçimde gelişti. ortak bir bilinç oluşturmak üzere gözlemlenmiş birden çok sülük mevcuttur.

Avlanmak için genişlemiş ağızlarıyla asılarak et tüketirler ve dakikalar içinde tam anlamıyla bir insanı yiyip bitirme yeteneğine sahiptirler.

----------------------

Trenin Raydan Çıkışı 2


Billy'nin Geçmişine İlişkin Bilgi

ABD Deniz Piyadeleri'nin Trajedisi ! Afrika'da karanlık bir gün...

Dedikodular, Amerika'nın can damarında bulunan Dunell Deniz Üssünü kuşatıyordu.

Bu söylentiler Birleşmiş Milletler'in Afrika'daki Gerilla Temizleme çalışmasını kınamasıyla açığa çıktı.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş, iddia edilen 23 asker ölümünün aslında 23 masum insan olduğu ifşa etti.

Ordu, operasyonla ilgili ilk ifadesini geri aldı ve olaya olan katılım dünyayı karıştırdı.

Bir araştırma komitesi olayla ilgilenmek üzere süratle toplandı ve sorgulamanın sonuçlarıysa rahatsız edici çıktı.

Görevliler meselenin aslını "bir denizcinin zor koşullar altında teleşa kapılarak istemeden sivilleri öldürdüğü" şeklinde açıkladı.

Bu denizcinin, hâlen tıbbi gözetim altında tutulduğu ve ve yasalar çerçevesinde cezalandırılacağı söylendi. Şahısla ilgili ayrıntılar şu anda gizliliğini koruyor.

Ordunun gerçeklerin açığa çıkarma konusundaki isteksizliği yalnızca, medyanın örtbas iddialarını kuvvetlendirdi.

Acaba üst komuta kademesi, kendi emri altındaki bir askerin 23 masum insanı katletme sorumluluğundan savsaklamasına izin vermeli miydi? Bu soğukkanlı ölüm makinesinden bir denizci olabilir mi yani? Bu durum, sessiz bir operasyon hakkında ordunun sakladığı ilk bilgi olmaz; ancak suçlanacak tek bir askerin ortaya çıkışı fazlasıyla elverişli ve ve komplo kokuyor gibi görünüyor.

Eğer ordu, olayın arkasındaki gerçeği açığa çıkartmazsa korumakla yükümlü olduğu vatandaşların güvenini yeniden kazanması için hiçbir esas yeterli olmaz.

Ordu, ya halkın ya da bu üzücü olaydan sorumlu askerin ailesinin şüphelerinden kurtulamayacak

Dunell Deniz Üssü, hâlen medyanın tesise girişine karşı çıkarken askerlerse, sanki hiçbir şey olmamış gibi talimlerine devam ediyor. Peki nerede bu adalet? Amerika'mızın geldiği hâl bu mudur?
Bizler, kalbimizde değişmez bir yeri olan Amerikan Ordu'sunda olağanüstü, cesur şovalyelerimizin olduğuna inanmak istediğimizden dolayı bu olaydan sonra halkın kızgınlığına uygun bir yanıt verilmesi için sadece beklemekle ve ummakla yetinebiliriz.

Jeff Hendricks

Savaş Gücü Dergisi

----------------------

James Marcus'un Profili

Umbrella Eğitim Tesisi Müdürlüğü'nün ilk başkanı. Umbrella Şirketi'nin kurucu üyesi ve Progenitor Virüsü'nü keşfeden öncülerden biri. Araştırmasına düşkün olduğundan dolayı deneylerinde denek olarak Umbrella çalışanları kullanmaya başladı. Kurban sayısı neredeyse 20 kişiyi bulmuştu bile.

Ozwell E. Spencer'in özel emriyle hareket eden Albert Wesker ve William Birkin, 1988 yılında Dr. Marcus'a suikat düzenledi. Ancak ölümünden 10 yıl sonra gizemli bir şekilde tekrar canlandı. Bir şekilde intikamını almak için yalnızca Umbrella'yı değil aynı zamanda dünyanın tamanını yok etme amacıyla ilgili gizli faaliyetlere başladı.

----------------------

Taklitçi Marcus Notları

Bu yaratık, aslında meftah Dr. James Marcus'u taklit etmek için çok sayıda sülüğün birleşiminden meydan gelmiştir. Bahsi geçen sülükler, bir arada biçimlenmek amacıyla kendi üst derileri üzerinde yapışkan bir sıvı salgılarlar. Bir av veya tehdit varlığında sülükler, kendi şekillerinde çıkarak saldırırlar. Tiksindirici olsa da güçlü bir düşmandır.

----------------------

Eliminator Notları

Eliminator, Dr. James Marcus tarafından büyük bir maymundan oluşturulmuş biyolojik bir silahtır. Kökeni primatlara bağlı olan bu yaratık, son derece zeki ve emirleri idari etme yetisine sahiptir. Virüse karşı tepki olarak Eliminator'un kas dokusu, deri yoluyla yırtılma gibi bir dereceye kadar kabarır ve sağlamlaşır.

Avını tespit ettiğinde açlığı, onu zıplamaya ve inanılmaz bir hızla köpürürcesine saldırmaya zorlar.

----------------------

Yarasa Notları

Saldırganlık artışı bahşeden T-Virüsü'yle ikincil dereceden enfekte olmuştur. Algıladığında insanlara saldırma eğilimine sahiptir. Yaratığın fiziksel özellikleri, Raccoon Ormanı'nda yaşayan diğer yarasalara oranla çok farklı olmasa da, takındığı düşmanca davranış, T-Virüsü'nün yayılma şansını arttırır.

----------------------

Enfekte Yarasa Notları

Enfekte Yarasa, başkaca diğer yarasa denekleri üzerinde farklı mutasyonlar gösteren bir canlıdır. son derece uygun bir memelide meydana gelen T-Virüsü'nün boyut artışına önemli bir örnektir. Olağanüstü gelişmiş fiziği, 3 metrelik bir kanat genişliğine ulaşabilmekte olup, güçlenen kas dokusuysa, kolayca bir insanı taşıma imkanı sağlar.

Beslenme şeklinde değişiklik yaşanmıştır ve o andan sonra önceliğini et oluşturur. Avını yakalamak için ses dalgalarıyla kendisine yardım etmesi için suç ortaklarına işaret verir.

----------------------

Trenin Raydan Çıkışı 3


Resident Evil 0 Özeti 1

Vücutlarının yarsısı yenmiş hâldeki inların ölü olarak bulunduğu garip cinayet vakaları, Raccoon Şehri'ndeki yakın bölgelerde rapor ediliyordu.

Şehrin seçkin özel kuvvetler birimi S.T.A.R.S., bünyesindeki Bravo Ekibi'ni olay yerine gönderdi. Ancak esrarengsiz bir motor arızası nedeniyle Bravo Ekibi'nin helikopteri, ormanlığa mecburi iniş yapmak zorunda kaldı.

Bravo Ekibi'ndekiler, canlarını zar zor kurtarak tesadüfen, ağır hasar almış bir cezaevi zırhlısı ve deniz piyadelerinin vahşice parçalanmış cesetleriyle karşılaştılar. Bravo Ekibi'nin amiri Enrico Marini, zırlı kamyonetinden kaçmış eski deniz piyadesi Billy Coen için bir arama yapılmasını emretti.

Bravo Ekibi'nin en yeni elemanı Rebecca Chambers, ormanda durmuş bir tren keşfetti ve araştırmak için içerisine girdi. Görünüşe göre tren, onu tamamem ölmüş yolcuları bulunduğu bir tür kazayla karşı karşıya bırakmıştı. Ardından sözde ölü yoluculardan biri canlanarak Rebecca'ya saldırdı.

Tamamen kuşatılmış ve kesin bir ölümle yüz yüzeyken mahkum Billy Coen, onu kurtarma mesuliyetini üstlendi. Rebecca, Billy'den hâlâ şüphleniyor olsa da, eğer bu kabustan kurtulmak istiyorlarsa takım olarak çalışmaları gerektiğini fark etti.

Hemen sonra tren aniden hareket etmeye başladı. Tren hızlanmıştı ve seri bir şekilde tehlikeli hızlara yaklaşıyordu.

Uzak görünmeyen raydan çıkışı önlemek için ikili, freni çekti; ancak çok geçti, tren yan tarafına devrildi. İkili kazandan güç bele kurtuldular.

Şimdiyse yakınlarında, Umbrella'nın Eğitim Tesisi Müdürlüğü pusuda beklemektedir.

----------------------

Resident Evil 0 Özeti 2

Dr. James Marcus'un ölümünden bu yana Eğitim Tesisi Müdürlüğü kapalıydı. İnsan şeklini almış parazit sülükler, tekr edilmiş tesise izinsiz giren herkese saldırıyordu. Bu da can bulmuş gerçek bir terördü.

İki Umbrella memuru Albert Wesker ve William Birkin, gerçekleşen olaylardan haberdardı. İkili, tesisi geri kazandırmak için gönderildi; fakat sonu gelmeyen saldırgan canavar dalgalarından ötürü bu plan suya düştü.

Billy ile Rebecca'nın ilerleyişine izlerlerken, Umbrella'nın yıkılmısına dair bir eğilim tavrı sergilemeye başladılar ve tesisin yok edilmesine karar verdiler. Rebecca ile Billy, kabusvari koşullara karşı mücadele verirken birbirlerine inanmaya ve güvenmeye sürüklendi. Rebecca, Billy'nin 23 masum insanın öldürülmesinden sorumlu olmadığını anladı.

Çift, sonunda yeniden hayat bulan Marcus'la karşılaştı. Marcus, 10 yıl önce nasıl suikasta kurban gittiğinin hikayesini anlattı.

Ozwell E. Spencer'in iki çalışanı Albert Wesker ile William Birkin, ona suikast düzenleyip araştırmasını çaldığında Marcus, daha yeni sülük araştırmasından yıllar sonra T-Virüs'ü çoğaltmıştı.

Evrimleşmiş sülükleri, kendilerini Marcus'un cesedine aktardılar, en sonunda yaracılarının bir kopyasını oluşturana dek kendi kendilerine onun DNA'sını özümsediler.

Bu yeni Marcus,Raccoon Orması çeviresinde, tam ölçekli bir biyolojik tehlikeyle sonuçlanan, T-Virüs salgınını başlatarak dünyadan ve Umbrella'dan intikam alma arayışı içerisindeydi.

Tesisin zeminine kurulmuş bir bombanın sayacı geriye sayarken kopyalanmış Marcus, sonunda Kraliçe Sülüğ'e dönüştü.

Rebecca ve Billy, yaptıkları son savaşın yeni bir perde açmaya muktedir olacağını biliyordu.

----------------------

Kraliçe Sülük Notları

Bu yaratık, bütün sülükleri kontrol eden Kraliçe Sülüğe dönüşümek için mutasyona uğramıştır. Genel olarak Dr. James Marcus'un şeklini alsa da ilk şekline doğru bir başkalaşıma geçmek için bu kalıbı parçalayabilir. Kraliçe Sülük, uzun yıllar önce ilk olarak Dr. Marcus'un kalıntılarına girmiş ve onun DNA'sıyla birleşmiştir.

Kraliçe Sülüğ'ün uzun kuluçka döneminin ardından sonunda düşünme kabiliyetine kavuştu ve tıpkı Dr. Marcus'un yaşadığı zamanki gibi hareket etmeye başladı. Adından da anlaşılacağı gibi Kraliçe Sülük, çok sayıda mutasyona uğramış sülüğü kontrol etmektedir. Bedensel hasar algıdığı takdirde doğal işlevlerinin kısıtlaması sona erer ve daha büyük bir mutasyon hâline, yani ikinci şekline geçer.

----------------------

Başlangıç 1


Sülük Gelişim Kayıtları


3 Şubat 1978

4 sülüğe "t" uygulandı. Hayatta kalmak için iradeleri, öncelikli olarak asalaklık ve yırtıcılık doğrultusunda onlara yol gösteriyor. Ardından da yavrulayıp çoğalıyorlar. Bu tür sabit fikirli bir biyolojiyse, biyolojik silahların araştırması açısından sülükleri cazip adaylar hâline getiriyor. Daha sonrasında önemli bir değişiklik gözlenmedi.


10 Şubat 1978

"T"nin uygulanışından itibaren 7 gün geçti. Eski boyutu ikiye katlayan hızlı büyüme, gelişmekte olan dönüşümün işaretlerinden. Başarılı yavrulama, bir saat içinde sayılarını iki misli yapıyor; fakat doymak bilmeyen iştahları, yamyamlılaşmalarına neden oluyor. Yiyecek erzağını arttırmak için acele etmek lazım, ki 2 kayıp oluştu bile.


7 Mart 1978

Canlı yem sunulmuş olsa da, yiyecek karşılık verdiğinden sülüklerin  yarısı öldü. Ancak sülükler, yaşadıklarından ders çıkarıyor ve sürü hâlinde saldırıya geçme davranışı gösteriyorlar. Ayrıca yamyamlığı da bırakıyorlar. Evrimleri, beklentileri aşıyor.


22 Nisan 1978

Sülükler, beslenmedikleri zamanda bile, artık bireysel davranış sergilemiyorlar. Topluca hareket ediyorlar. Kayda değer bir verimlikle sunduğum her şeyi tüketiyorlar.


30 Nisan 1978

Bir çalışan, tesadüf eseri kendini deneylerimin önünde buldu. Bir insan yiyecek kaynağı olabilir mi? Sülükler buna nasıl cevap verecek?


3 Haziran 1978

Anılacak bir gün. Bugün beni taklit etmeye başladılar! Babalarını tanıyorlar tabii... Sizi gidi harika çocuklar, kimse sizleri benden ayıramaz.

----------------------

William Birkin'in Profili

Umbrella için çalışan dünyaca ünlü bir bilim adamı. G-Virüs'ün geliştiriminden sorumlu olan birincil şahıs. Ayrıca Marcus'un bıraktığı yerden T-Virüs üzerindeki araştırmanın sürdürülmesinde temel eleman oldu. Ancak ABD Ordusuna yaklaşma niyeti, kendisi ve Umbrella arasında bazı tatsızlıklar ortaya çıkarttı. Umbrella ise, özel kuvvetlerini göndererek karşılık verdi.

Özel kuvvetlerin elinden yaşadığı ölümünden hemen önce Birkin, kendisine G-Virüsü'nü enjekte etti ve bir yaratığa dönüştü. Ölen eşi Anntte'den olan kız çocuğu Sherry, Birkin'in ardından hayatına devam etti..

----------------------

Yeniden Kullanım Projesinin Notları

Eğitim Tesisi Müdürlüğü, James Marcus'un 1988'deki ölümünden bu yana terkedilmiş durumda. Umbrella, tesisin yeniden kullanımı ve faaliyet kapsamında onun geri kazandırımı için bir proje üstlendi. Malzemeler ve insan kaynakları iki parçaya bölünerek yollandı; fakat öncü kafile bir B.O.W. tarafından yok edildi.

Araştırma için gönderilen özel kuvvetler birimi de, gafil avlandı ve sülükler tarafından kıyıma uğradı. Ardından Yeniden Kullanım Projesi'nin yeni idarecileri Albert Wesker ve William Birkin oldu.

----------------------

Başlangıç 2

Stajyerler İçin Yönetmelikler

Eğitim Tesisi'nin Amacı

Bu eğitim tesisi, Umbrella Şirketi'nin geleceğine hizmet edecek kalıptaki çalışanların bulunduğu yeni bir nesil yetiştirecek. En katı ve en titiz eğitim standartlarını uygulayarak bu tesis; cinsiyet, ırk ve inanaç ayrımı yapmaksızın yalnızca Umbrella'nın gelecekte önderleri olmaya en uygun adayları yetiştirecek. Önderlik niteliklerinizin gelişmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Eğitim Tesisi Yönergeleri

Disiplin, İtaat, Beraberlik.

Bu üç kelime, bütün Umbrella Şirketi çalışanlarına rehberlik etmesi gereken temel esaslar olup, tüm elemanların bu tesisin mevzuatını dikkate alması gerekmektedir.

Bu kelimeleri hiçbir zaman zihninizden çıkarmayın. Kendinizi eğitime adayın ve hem kendinizi hem de şirketi onurlandırın.

James Marcus,
Yönetici,
Umbrella Şirketi,
Eğitim Tesisi Müdürlüğü

----------------------

Marcus'un Günlüğü 1


4 Aralık

Yeni virüs... sonunda başardık bunu!

Onu "Progenitör" diye adlandırdık.

Tekrar üstünden geçip hemen incelemelere başlamak istiyorum.


23 Mart

Spencer bir şirket kuracağını söylüyor.

İyi, "Progenitör" üzerindeki araştırmama devam edebildiğim sürece umrumda değil.


19 Ağustos

Spencer, yeni eğitim tesisinin yöneticisi olmam konusunda bana ricada bulunup duruyor.

Belki de bu yaptığı işten dolayıdır, fakat bu şekilde çekilmez biri oluyor.

Ama belki de bunu kendi lehime çevirebilirim. Tüm bu Virüs muammalarını hakkını vererek keşfetmek için özel bir tesise ihtiyacım var.

Kimsenin işime karışamayacağı bir yer...


30 Kasım

Lanet olsun sana Spencer... Bugün tekrardan bana şikayete geldi. "Progenitor"e bir para makinesinden başka bir şey olarak bakmıyor. Budala!


Fakat etkisi daha devam edecek olursa bu, araştırmam açısından kötü olabilir.

Eğer "Progenitor"ü düzgünce üretecek olursam, kendi konumumda epey güçlü bir duruma gelebilirim.


19 Eylül

Sonunda... Bir kaide olarak "Progenitor"le yeni bir virüs türü meydana getirecek bir yol keşfettim.

İhtiyaç duyduğum atılım sülük DNA'sını birleştirilmesiydi.

Bu yeni virüse "tiran (tyrant)"a uygun olarak "t" adını koyuyorum.


23 Ekim

Bu iyi değil! Yalnızca kemirgenleri denemek suretiyle gerçekçi bir ilerleme ümit edemem.

Bu deneyler için sadece insanlar, uygun bir memeli öznesi. Aksi hâlde asla gerçekçi bir ilerleme sağlayamayacağım.


15 Kasım

Birisi, deneylerim hakkında bir şeylerden şüphelinmiş görünüyor...

...fakat belki de yalnızca hayal gücümdür.

Hani, eğer biri çok yaklaşacak olursa, kendilerini beklenmedik bir şekilde araştırmama "yardımcı" olarak bulaverirler!


13 Ocak

Sonunda hazırlar. Benim harika sülüklerim!

Düşük zekalarıy bakımından asla sevincin ve doyumun lezzet ayrıcalığına sahip olamayacaklar.

Şimdi, sonunda Spencer'a karşı koyabilirim. Yakında her şeyi kontrol edeceğim...


31 Ocak

Çalışmamı korumak için kurduğum düzenekler bozulmuş.

Anlaşılan birisi, "t" ve sülüklere bakınmaya gelmiş. Gerzek.

Hiç şüphe yok ki Spencer'ın kervanındakilerin işi.


11 Şubat

Bugün, laboratuvarların girişi tarafında kurcalanmış izi tekrardan buldum.

İstedikleri buysa, onlarla başa çıkmak için uygun bir yol bulmam gerekli. Belki de William ve Albert'ı, haşerelerin üzerine salmalıyım...

Bu ikisi güvendiğim kimseler. Sevgili sülüklerimden sonra tabii ki.

Fakat Spencer... Bu kadarla yetinmeyecek, değil mi?

Gelecek yöneticiler toplantısında "t"yi duyurucağım ve ardından da ödüllerimi toplayacağım...

---------------------

Zombi Notları

Başlangıçta insanlardı; fakat T-Virüs'le efenkte olup, sonuç olarak tekrar dirildiler. Kendi çürümeye devam eden etleriyle bir olaraktan muhakeme yeteneklerini kaybetmeleri, zombi diye çağrılmalarına neden oldu. T-Virüs salgınıyla birlikte de büyük oranlarda görünmeye başladılar.

Bu taşıyıcıların, sadece daha fazla enfeksiyonun yayılmasına hizmet eden yiyecek amaçlı yaşayan organizma arayışlarınıysa, doyumsuz açlıkları yönetir. 

---------------------

Konak Olayı 1


Bekçi'nin Günlüğü (Remake)


9 Mayıs 1998

Bu gece güvenlikten Alias ile Scott ve araştırmadan Steve'le poker oynadık. Steve, günün talihlisiydi; fakat hile yaptığını sanıyordum. Eşek herif.


10 Mayıs 1998

Yüksek makamdakilerden biri, bana yeni bir yaratığın bakım görevini verdi. Derisi soyulmuş bir gorile benziyordu. Beslenme tamilatı, canlı hayvan verilmesinden ibaretti.

Önüne bir domuz attığımda yaratık, sanki onla oynuyormuş gibiydi... Fiili olarak hayvanı yemeye başlamadan önce domuzun bacaklarını koparıp bağırsalarını dışarı çıkarttı.


11 Mayıs 1998

Saat 5 civarında Scott, beni uyandırdı. Yüreğim ağzıma geldi yahu. Adam koruyucu bir giysi giyiyordu. Başka bir tanesini bana uzattı ve içine girmemi söyledi. Bodrumdaki laboratuvarda bir kaza olduğundan bahsetti.

Açıkçası böyle bir şeyin olacığını biliyordum. Araştıma görevindeki şu namussuzla hiç uyumuyorlar, yılbaşında bile.


12 Mayıs 1998

Dünden bu yana kahrolasıca uzay giysisini giyiyorum. Derimde kirlenme oluşuyor ve her yeri kaşınıyor. Allah'ın belası köpekler eğlenircesine bana baktıklarından bugün onları beslememeye karar verdim. Başlarım gelmişlerine geçmişine.


13 Mayıs 1998

Sırtımın tamamı şişip kaşındığından revire gittik. Sırtıma büyük bir sargı bezi sardılar ve giysiyi giymeme gerek kalmadığını söylediler. Tek yapmak istediğim bir uyku çekmek.


14 Mayıs 1998

Bu sabah ayağımda başka bir büyük kabarcık bulduk. Köpek barınağına ayağımı sürüklüye sürüklüye gittim. Gariptir ki tüm gün boyunca sakinlerdi.

Sonradan bazılarının kaçtığını fark ettim. Belki de, son üç gündür onları beslemediğim için beni cezalandırma şekilleri böyledir. Eğer dışarıda onları herhangi biri bulursa, başım gidici demektir.


16 Mayıs 1998

Geçen geçe kaçmaya bir araştırmacının vuruldağına dair söylentiler etrafta dolaşıyor. Bedenimin tamamı yanıyor ve artık sürekli terliyorum.

Kolumdaki şişliği kaşırken çürümüş bir et parçası açığa çıktı. Bana ne halt oluyor lan?


19 Mayıs 1998

Ateş tamam, ama kaşıntılı. Bugün açlık ve köpek maması yemek.


21 Mayıs 1998

Kaşıntılı kaşıntılı Scott geldi aptal suratı yüzünden onu öldürdüm. Lezzetli.


4 / /

Kaşıntılı. Lezzetli.

----------------------

Jill Valentine'in Profili

S.T.A.R.S. Alfa Ekibi'nin bir üyesi. Kendine kazandırdığı oldukça garip olan "Kilit Ustası" ünvanıyla kapı açmakta uzman ve çok hünerli biri. Yalnızca bomba imha etmekte değil; aynı zamanda her durumda duygularını kontrol edip, en uygun hareketi belirleyebilmeyekte de üstün becerili. Yıllarca Amerikan Ordusu Delta Kuvveti'nde sürdürdüğü eğitimi de, bir keskin nişancı olmasında ona katkı sağladı.

Raccoon Şehri'nin yıkımından sonra hem kendisi hem de Chris, Umbrella'yı kesin olarak çökertme amacıyla özel bir biyolojik tehlikle tecrit birimine katıldı. Ciddi, adalet duygusu güçlü, hareketlerinde son derece doğrudan olan bir insan. Genellikle başkalarına yalnızca sert yanını gösterir; fakat savunmasını indirip daha yumuşak bir yanını gösterdiği zamanlar da vardır.

----------------------

Chris Redfield'in Profili

Alfa'da toplanmış kesin nişancılar arasından nişancılığı #1 olan S.T.A.R.S. Alfa Ekibi'nin bir üyesi. Bir zamanlar Amerikan Hava Kuvvetler'inde bir pilottu ve göğüs göğüse olmakla birlikte bıçak mücadelesinde de sıkı bir eğitim almıştı. Umbrella'yı ve şirketin arkasındaki insanları, Raccoon Şehri'nin yok oluşundan sonra bile, özel bir biyolojik tehlikle tecrit birimi kurulmasına yardım ederek takip etti.

Doğru ve yanlış duygusu sarsılmaz, keskin bir kavrayışa sahip olan bir gözlemci. Bu da sık sık üstleri arasında bir çatışma kaynağıdır. Çok koruyucu davrandığı Claire adında küçük bir kız kardeşi vardır.

----------------------

Kenneth J. Sullivan'ın Profili

Yer aldığı soruşturmalardaki bilgeliği ve engin tecrübesinden kaynaklanan güvenilebilir bir kıdemli, S.T.A.R.S. Bravo Ekibi'nin bir üyesi. Güvenlik mevkinde bulunarak keşif yapmakla görevlidir. Konağa ulaşmış olsa da kısa sürede kapana kısılmış ve bir zombinin yemeği olmuştur.

----------------------

S.T.A.R.S. Notları

Özel Taktikler ve Kurtarma Servisi veya S.T.A.R.S., Raccoon Polis Merkezi bünyesinde kurulmuş olup, Alfa Ekibi ile Bravo Ekibi şeklinde ayrılmaktadır. Bu seçkin topluluk; normal polis kuvvetlerinin idare edemeyeceği zorluktaki terörizme, organize suçlara ve acil durumlara yanıt vermek adına oluşturulmuştur.

Birliğin üyeleri özenle seçilmiş uzmanlardan oluşan, en iyinin iyisi bir grubtan oluşur. Sermayeleri, bilhassa Umbrella Şirketi olmak üzere özel kuruluşlar tarafından verilen bir bağışla sağlanmıştır.

----------------------

Forest Speyer'in Profili

Çok keskin bir nişancılık yeteneğiyle neredeyse Chris'in rakibi sayılan S.T.A.R.S. Bravo Ekibi'nin bir üyesi. Konağa kaçmıştı, fakat enfekte olmuş bir karga sürüsü tarafından balkonda saldırıya uğradı ve daha sonra keşfedilmek üzere orada ölüverdi.

----------------------

Arklay Araştırma Tesisi "Konak" Notları

Umbrella'nın araştırma tesisi, Racoon Ormanlığı'nın derinliklerine inşa edilmiştir. Tesislerin temeli, yeraltının derinliklerinde gömülüyken iki katlı konak ise, yer üstünden destek sağlayan bir cephe olarak görev görür. Konağın yapısı, mimar George Trevor tarafından hazırlanan sinsi tuzaklarlar ve cihazlardan oluşan geniş bir yelpaze içerir.

----------------------

Kerberos Notları

Cerberus, T-Virüs'ün askeriyede kullanılan büyük Dobermanlara verilmesiyle oluşturulmuş bir B.O.W.'dur. Derisi ağır hasar görmüş olmasına rağmen hızı ve dayanıklılığı, önemli ölçüde artmıştır. Avını keşfettiği zaman kendi sürüsünden başkalarıyla bir araya gelerek ard arda saldırırlar. Raccoon Ormanlığı'ndaki birçok parçalanmış vücudun ana nedeni olarak bunlardan şüphelenilmektedir.

----------------------

Kızıl Baş Notları

standart bir zombininkine oranla vahşilikte bir üst basamağa çıkılmasıyla beraberinde getirdiği ani bir mutasyon geçiren zombilerin aldığı yeni hâl. Mutasyon süreci, ilk olarak zombinin güçten düşmüş olmasını gerektirir.

Bu arada canlının vücut dokusu, hem tazelenen faaliyet sonucu hücresel düzeyde yeniden yapılanır hem de kendisine Kızıl Baş (Crimson Head) adını veren kızılımsı renk açığa çıkar. Uzun, keskin pençelere sahip olup, zombilerde görülmemiş bir hızla acımasızca kurbanlarını takip etmeye muktedirdir.

----------------------

Konak Olayı 2


Hunter Notları

Hunter, T-Virüs aracılığıyla döllenmiş bir insan yumurtasına sürüngen DNA'sının aşılanması sonucu doğmuş bir muharebe B.O.W.'uydu. Mücadele anında son derece ölümcül olup büyük, kesin pençelere sahiptir. Temel komutları yerine getirecek düzeyde zekidir. Ayrıca şaşırtıcı çevikliği ve zıplama gücüyle avını, kesip biçmesi bakımından gerçekten de "Avcı" adını hak etmektedir.

----------------------

Neptün Notları

Büyük bir beyaz köpekbalığı kökeninden oluşturulmuş yeni bir B.O.W. sınıfıdır. T-Virüsü'nün, su canlılarıya iyi uyum sağlayabileceğini kanıtlamak için bir deney ürünü olarak geliştirilmişti.

Ancak T-Virüs'ün ilk hamlesi, yalnızca köpekbalığının önceden mevcut olan gücü için agari gelişim sundu ve sonuç, gerçek bir B.O.W. olarak onun güçlükle kullanılabileceğiydi. Denizdeyken tek bir rakibi olmasa da karada, güçsüzdür.

----------------------

Eşek Arısı Notları

Bu eşekarıları, T-Virüs'ün böcek taşıyıcılarına geçişi bakımından ikincil dereceden enfektedir. Sonuç olarak da devasa büyüklüklere ulaşmışlardır. Eşekarıları kovanlarda toplanan sosyal böceklerdir; buna rağmen olasılıkla çok sayıda canlıyı kapana kıstırmaya yönelik gerçekleşen saldırılarında, talihsiz bir kurbana karşı sürü hâlinde saldırdıkları sırada bir veya iki tanesini savuşturmak mümkün olabilir. İğneleri, T-Virüs'le karışmış yüksek dozda kendi doğal zehirlerini sunmaktadır.

----------------------

Web Spinner Notları

Eklembacaklılarla yapılan erken dönem deneylerinde geliştirilmiş yeni bir B.O.W. türü. Yaratığın kökleri bir örümceğe ait olduğundan ismi de öyle türetilmiştir; fakat mutasyona uğramış bu yaratık, bir örümcekten farklı olarak avını yakalamak için kendi asitli zehrini kullanır ve bir örümceğe oranla da ağları uzun süre dayanmaz. Kendi örümcek yeteneğiyle, duvarlara ve tavanlara tırmanabilir. Faydalı bir silah olarak değerlendirme altındayken üzerinde kontrol sağlanamaması üzerine bu araştırma seyri sona erdi.

----------------------

Black Tiger Notları

mutasyona uğrayarak daha fazla büyümüş ve daha fazla ölümcülleşmiş kullanışsız bir Web Spinner kalıntısı. vücudu üzerindeki siyah lekeler vasıtasıyla da herhangi bir Web Spinner'dan kolayca ayırt edilebilir. Yeteneği, büyük avları yakalamak için ek bir parçayla yerine getirebildiği bir örümcek ağı oluşturup yuvasına geri dönmesidir.

----------------------

Engerek Notları

Avına saldırmak için gelişmiş bir yetenek üzerinden mutasyona maruz kalan bu küçük, zehirli yılanlar T-Virüs'ten ikincil derecede enfektediler. inanılmaz bir hızla türeme yeteneğine sahiptirler ve virüsün etkilerince daha da gelişmiş hâlihazırda önceden mevcut olan bir zehileri vardır. Ayrıca engereğin ısırığı, T-Virüs'ün daha fazla yayılma olasılığını da içinde barındırır.

----------------------

Bitki 42 Notları

Bitki 42, T-Virüs salgını sırasında kazara oluşmuştur. Bitkiyi keşfeden araştırmacılar, onun diğer bitikleri ezercesine sergilediği büyüme şeklini büyük bir ilgiyle incelediler.

Gövdesi hareket edemez hâle gelmesine karşın avını köşeye sıkıştırıp, avlarının kanındaki besin maddelerini boşaltmak için kamçı benzeri uzantılarıyla saldırabilmektedir. Ayrıca olası saldırganlardan korunmak için meydana getirdiği başkaca birçok savunma mekanizmasına da sahiptir.

----------------------

Konak Olayı 3

Wesker'ın "Tyrant Planı" Hakkındaki Özet Raporu

(Wesker'ın Raporu'ndan alınmıştır)

Programlanmış emirlere itaat etme zekası olan ve bir asker gibi hareket eden ileri düzey bir "Savaşçı Biyolojik Silah". Bizim yaratmaya çalıştığımız ve ona "Tyrant" dediğimiz yaratık.

Ama en başından beri önümüzde kocaman bir engel vardı: Tyrant'ı temellendirebileceğimiz canlı bir denek bulmak neredeyse imkansızdı. Tyrant için genetik yönden uyumlu insanların tedariği son derece kısıtlıydı.

Bunun nedeni de "T-Virüs"ün doğasıdır. Zombileri ve Hunter'ları yaratmak için ideal olan T-Virüs değişkeni, çoğu insan açısından isabetlidir; fakat taşıyıcının beyin hücrelerinde düşüş görülmesi bir hataydı.

Taşıyıcıyı bir Tyrant'a dönüştürmek için ihtiyacımız olan, taşıyıcının zekasını belli bir seviyede korumaktı. Bu sorunu aşabilmek adına Birkin, taşıyıcıya mükemmel bir biçimde uyarlandığında beyinde en az zarara sebep olacak bir değişken sağlamaya çalışıyordu.

Ancak genetik bir eşleşmeye sahip olan insanlar açısından bu değişken son derece enderdi. Genetik Çözümleme ekibinin benzeşme raporu bize, sadece on milyonda bir kişinin enfekte olup Tyrant'a dönüşlebileceğini, diğer kalanınsa zombi olacağını söylüyordu.

Daha çok insanı Tyrant'lara dönüştürebilecek nitelikte "T-Virüs"ün daha kadameli bir cinsini geliştirmek mümkün olabilirdi. Ancak daha fazla araştırmayla uğraşmak için her şeyden önce bize, yeni değişken doğrultusunda mükemmel bir genetik uyumu olan insan denekleri gerekiyordu.

Bize böylesine bir numuneyi sağlayabilecek küçük bir olanak vardı, çünkü biz koca A.B.D'yi araştırsak bile bulup bulabileceğimiz 50 veya daha fazlasıydı.
 Aslında, o dönemde bile azami bir gayretle biz, benzer bir uyuşmaya sahip yalnızca birkaç örnek toplamayı becerebildik.

Hatta en başından itibaren araştırmamız, durma noktasındaydı.

----------------------

Güvenlik Şefin'den Posta

Dikkat Dikkat: Güvenlik Şefi
Tarih: 22 Temmuz 1998, 2.13

X günü yaklaşıyor. Bir hafta içinde aşağıdaki talimatları hayata geçirin.

1) S.T.A.R.S.'ı malikaneye çekin ve B.O.W.'un S.T.A.R.S.'a karşı sergileyeceği ham muharabe verisini temin edin.

2) Tyrant haricindeki mutasyona uğramış numunelerin her birinden ikişer embriyo örneği toplayın. Tyrant'o zararsız hâle getirin.

3) Tüm çalışan ve deney hayvanları da dahil olmak üzere Arklay Laboratuvarı'nın imhasının tamamlandığından emin olun. Ölümlerini de bir kazaymış gibi gösterin. Yukarıdaki talimalatlar yerine getirildiğinde, daha fazla yönerge için genel merkeze rapor verin.

Herhangi bir nedenden dolayı, son güne kadar talimatları gerçekleştirmeye muvaffak olamazsanız, derhal durumu bildirin. Acil durumlar hâlinde, doğrudan 5691 dahili numarasına ihbarda bulunun.

İyi şanslar.
Umbrella Genel Merkezi.
Umbrella Kuruluşu.

----------------------

Araştırmacı'nın Mektubu

Sevgili Ada,

Bu mektubu okuduğun sırada, ben artık senin tanıdığın o adam olmayacağım. Test sonuçlarım bugün geldi ve tahmin ettiğim gibi pozitif çıktılar.

Kendimi, yaklaşan ölümüm hakkında düşünürken akıl sağlının kıyısında sendelermiş gibi hissediyorum. Onlardan biri hâline gelmemek için ne olursa verirdim.

Bildiğim kadarıyla senin enfeksiyon durumun yok. Ben samimiyetle olayların umutsuz bir vaziyette gelişmemesini umarım; ancak öte yandan hayattta kalan son kişi sensen, Görsel Veri Odası'ndan malzemeyi senin almanı arzu ederim. Malzemeyi aldıktan sonra, Güç Odası'ndaki kendi kendini yok etme sistemini etkinleştir ve burdan kaç git. Lütfen bütün bu olayı kamuoyuna yaymak için elinden gelen her şeyi yap.

Eğer her şey hâlen normal çalışıyorsa, Güvenlik Sistemi'ni kullanarak kilitlerin tamamını kırman gerekir. Küçük güvenlik odasındaki uçbirimi ben yapılandırdığımdan dolayıdır ki benim adımı ve şifre olarak da kendi adını kullanarak sisteme giriş yapabilirsin.

Görsel Veri Odası'nın bulunduğu Bodrum Katı İki'deki kapının kilidini açabilmek için başka bir şifreye daha ihtiyaç duyacaksın.

Bir güvenlik önlemi olarak şifreyi, X-ışınlı bir resme, röntgen filmine kodladım. Seni tanıyorum, hiçbir sıkıntı çekmeden onu kullanabileceğinden eminim.

Geriye tek bir şey daha kaldı... ve bu, benim son isteğimdir. Umarım, beni asla o durumdayken görmek zorunda kalmazın; ama olur da o korkunç hâldeyken bana rastlayacak olursan, beni ızdırabımdan kurtarmanı rica ediyorum. Umarım beni anlarsın.

Teşekkür Ediyorum Ada,

Saygılarımla

John

----------------------

Chimera Notları

Bu garip B.O.W. bir insan ile bir sineğin genlerinin birleşitirilmesi suretiyle oluşturulmuştur. Genel şekli itibariyle insansı olmasına rağmen, keskin uzantıları ile duvarlarda emekleme gibi birçok sineksi özelliğini muhafaza etmiştir.

zekası, bir haşareyle aynı derecededir ve vücudu içerisinde çok sayıda kurtçuk barındırır. Görünüşü, insanlarda korku uyandırır.

----------------------

Brad Vickers Profili

S.T.A.R.S. Alfa Ekibi'nin bir üyesi. kimyasal önlem sorumlusu ve ayrıca takımın helikopter pilotu olarak görev yapar. Korkaklık eğilimi olan biri, bu özelliğini en belirgin şekilde kaçıp takımını konakta ölüme terk ettiği zaman göstermiştir. Sonunda vicdan azabı, onu geri döndürüp arda kalan hayattakileri kurtarmaya zorlamıştır.

Anlık cesaretine rağmen Brad, gerçek doğasını hiçbir zaman değiştiremedi. En nihayetinde de Nemesis tarafından takip edilere öldürüldü.


Tyrant (T-002) Notları

Arklay Araştırma Tesisi'nin bir ürünü ve erkek insan vücudunun yapısı üzerine dayanan nihai yaşam şekli. Mücadele cesareti, B.O.W.'ların en zirvesinde olup yaratıldığı virüsün adını taşımaktadır. Emirleri gerçekleştirme zihinsel yeteneklerini elinde bulundurur ve son derece de dayanıklıdır.

Kontrol mekanizmaları konusunda hâlâ sıkıntıları bulunduğundan gerçek rakiplerine karşı mücadele verisinin daha fazla iyileştirilme sağlanması geremektedir. Hayati tehlike taşıdığı taşıdığını algılarsa güç sınırlayıcısı kalkar ve çok daha güçlü olan Süper Tyrant'a dönüşür.

----------------------

B.O.W. Notları

Bir Biyo Organik Silah veya B.O.W., Umbrella tarafından geliştirilen T-Virüs'ün gücünü kullanarak mutasyona uğramış bir organizmadır. Tamamı mücadeleden viral kirliliğe kadar farklı amaçları gerçekleştirmek üzere geliştirilen çok sayıda B.O.W. çeşidi mevcuttur. Genellikle B.O.W.'ların en başarılısı olarak kabul edilen insansı Tyrant'tır.

B.O.W.'lar, Umbrella tarafından kasıtlı olarak geliştirilen tüm organik silahları içine alsa da, T-Virüs yoluyla ikincil dereceden bir enfeksiyonun sonucu olarak meydana gelmiş canavarları kapsamaz.

----------------------

Resident Evil Özeti 1

S.T.A.R.S. Bravo Ekibi, Arklay Dağları'nda gerçekleşen tüyler ürpertici cinayetlerin nedenini araştırmak üzere gönderilmişti; fakat onlarla olan tüm iletişim, görev esnasında koptu.

Sonrasındaysa Alfa Ekibi, durumu soruşturmak için gönderildi. Yoldaşlarını ararlarken Alfa Ekibi, yaratıklar tarafından saldırıya maruz kaldı ve tekinsiz bir konağa kaçmak zorunda bırakıldılar.

Hayatta kalan Chris, Jill, Barry ve Wesker, Bravo Ekibi'ni aramayı sürdürdü; ancak çoğunu, çoktan zombiler tarafından öldürülmüş olarak buldular.

Konak, gizi kapılar ve garip cihazlarla dolu olmakla birlikte canavarımsı köpekler, kargalar, örümcekler ve kan emici bitkirle de dolup taşıyordu. Ekip, oranın kötü sakinleri arasından savaşarak yol alırken eski konutu çevreleyen gizemler de daha belirgin bir hâl aldı.

Konağın, gizli bir Umbrella araştırma tesisi için cephe olduğu ortaya çıktı. Alfa Ekibi, Bravo Ekibi'nin sağ kalanları Rebecca, Richard ve Enrico'yu bulmayı başardı; fakat Richard kısa bir süre sonra hayatını kaybetti ve Enrico'ysa, tam içlerinde bulunan bir hainle ilgili uyarı yapmaya çalışırken öldürüldü.

----------------------

Resident Evil Özeti 2

Jill ve Chris, kendilerine konağın altından bir yol tutturdular ve Umbrella'nın yüksek teknoloji araştırma tesisini keşfettiler.

Üretim odasındaki Wesker'ı bularak, hainin o olduğunu öğrendiler. Eski bir Umbrella araştırmacısı olarak Wesker, takım üyelerini konağa çekmek için hâlihazırdaki biyolojik tehlikenin sunduğu o fırsatı yakaladı ve iyi eğitilmiş askerlere karşı biyolojik silahların sergilediği etkinlik hakkında veri topladı. Bunla birlikte Wesker'ın, Umbrella'ya ihanet etmek üzerine başkaca planları da vardı.

Ellerinde tuttuğu Tyrant'ın tamamlanmış üstün gücüyle, artık daha fazla başkalarının emirlerine uymasına gerek kalmıyordu. Ancak Tyrant'ın serbest bırakılışından sonra etrafı birbirine kattı ve devasa pençesiyle Wesker'in bedenini delip geçti.

Tyrant, Jill ve Chris'e yönelmişken arka planda kendi kendini yok etme mekanizması devreye girdi. İkili, Alfa'nın helikopter pilotu Brad'le iletişim kurdu ve kaçışları için helikopter iniş alanına koşturdular.

Tyrant, peşlerinden seğirterek her adımla birlikte daha da fazla yaklaşmaya başladı.

----------------------

Kabus 1


Richard Aiken'in Profili

S.T.A.R.S. Bravo Ekibi'nin bir üyesi. Takımın destekçi eri ve pompalı tüfekte uzmandır. Ayrıca tecrübesiz Rebecca Chamber'a göz kulak olma görevini de üstlenmiştir. Bu genç adam, neşeli bir yaradılışa sahiptir ve herkese karşı da içtendir. İnsanlara değer verir ve kendi hayatı pahasına bile, neye mal olursa olsun zorda kalmış kimseyi korumaya hazırdır.

----------------------

Edward Dewey'nin Profili

S.T.A.R.S. Bravo Ekibi'nin bir üyesi. Takımının geri güvenlikçisi ve genellikle ana pilot olarak görev yapmasına rağmen Raccoon Ormanı görevinde Kevin Dooley'e yardımcı pilotluk yapmıştır. Helikopterin mecburi inişinden sonra Ekliptik Ekspresi'ni keşfetmiştir ve trenin içerisini araştırırken, onu S.T.A.R.S.'ın ilk kurbanı yapan o zombi tarafından ısırılmıştır.

----------------------

Karga Notları

T-Virüs'le enfekte olmuş vahşi kargalardır. Enfeksiyon yoluyla görünümleri çoğunlukla değişmemiş olsa da daha fazla vahşileşmiş ve yüksek seslerden korkmaz olmuşlardır. Uçuş yeteneğine sahip olmaları gerçeği, onları virüs için son derece tehlikeli bir taşıyıcı hâline getirmiştir.

----------------------

Kabus 2


Enrico Marini'nin Profili

S.T.A.R.S. Braco Ekibi'nin lideri ve S.T.A.R.S.'ın ikinci komutası. Enrico, hayatta kalma yeteneklerinde usta ve astları tarafından saygı görülen biridir. Enrico'nun Bravo Ekibi, Raccoon Ormanlığı'ndaki tuhaf cinayetleri araştırmak üzere yola çıktıkları sırada helikopterleri acil iniş yapmak zorunda kaldı. Böylece yayan olarak araştırma yapmaya devam ettiler.

Yol boyunca ekibi, ormanda saldıraya uğrayarak bölündü. Enrico, Bravo Ekibi'nin en iyi hayatta kalma şansının, aceleyle konağa, bir Umbrella araştırma tesisine, gitmek olduğuna kanaat getirdi. Konağa sığındıktan sonra Enrico, çok geçmeden S.T.A.R.S.'ın içinde bir hain olduğunu öğrendi.

----------------------

Sergei Vladimir'e Mühürlü Mektup


Sevgili Albay,

Son görüşmemizden bu yana epey zaman geçti. Rusya'ya hâlâ yaz gelmedi mi ?

Biraz ani olduğunu biliyorum, ama senden, yalnızca senin halledebileceğin bir ricam olacaktı, eski dostum.
Geçen gün televizyon konferansında, Arklay'daki olay adına düzenlenmiş bir cevabın geldiğini çoktandır biliyorsundur.

X Günü Harekatı diye anılan posta zaten yollanmıştı. Kapalı kapılar ardında tüm tesisi içine alan bir "imha" çağrısının patırtıları mevcut.

Her halükârda Girit koruyucumuz işin içine dahil olduğundan bunun bir israf olduğunu düşünmesem de pek yardımcı olamıyorum.

Senden bunu istediğim için üzgünüm ama, Raccoon'a uçarak benim için esas sureti (prototibi) alabilir misin?

Bu isteğin aciliyetinin bir nedeni var. İş başındaki gizli güçler, beni zor bir duruma sokmaya çalışıyor.

Şüphelenilen virüs salgını ve diğer çeşitli olayların yanısıra bunların ardında daha fazlasının olduğundan şüpheleniyorum. Şirket, kendisiyle ilişkisi bulunan her bir kanıtı yok etme kararı aldı.

Güncel koşullar altında, eski yöntemlerle gönderilecek olan herhangi bir yazışmanın izlenebileceğinden korkuyorum. Ben de o yüzden bu belgeyi mühürledim.

Umbrella, bu tehlikeli zamanlarda, tehlikeli bir duruma karışmış hâlde. Şu an, bu tür talihsizliklerden faydalanacak olanların ortaya çıkmaya başlayacağı zamandır. Sen, daima bizim sadık temizlikçimiz oldun ve sana ihtiyaç duyulan

zaman yeniden geldi. İyi avlanmalar.

(imza atılmamış, ama eski bir mühürle damgalanmış)

----------------------

Yawn

Bir B.O.W. deneği olmak üzere yetiştirilmiştir bu zehirli yılan, daha sonradan kaçarak devasa bir boyuta ulaşmasına neden olan T-Virüs'le enfekte olmuştur. Böylece kısa sürede evi olarak konağa görmüş ve birçok araştırma görevlini yemiştir. Keskin dişleri üzerinden salgıladığı zehri, etksiz kılmak için güçlü bir serum gerekir. Eğer zehre maruz kalan kurban hemen tedavi edilmezse zehir, birkaç dakika içinde o kurbanı öldürür. Avının tamamını yutarken, esniyormuş gibi göründüğünden ötürü bu yaratığa Esneyiş (Yawn) adı verilmiştir.

----------------------

Yeniden Doğuş 1


Birisine Mektup


Lisa'ma,

Günden güne bilincimin beni daha fazla terk ettiğini hissediyorum.

Beyaz giysili adamların bana verdiği iğneler, anneciğinin kaşıntısını iyice giderdi. Bugün bana, "besin" dedikleri başka bir iğne yaptılar.

Bana iğneleri yaptıkları zaman anneciğin düzgün düşünebiliyor canım; fakat anneciğin sarsılmış durumda ve sürekli seni düşünemeden yapamadığı için üzgün.

Anneciğin korkuyor. Her şeyi, özellikle senin ve babacığının anılarını unutmaktan korkuyor... Yüzüleriniz neye benziyordu, birlikteyken eskiden nasıldık... Hepsi zihnimin karanlık bir köşesine doğru süzülmeye başlıyor.

Ah Lisa, senin ve babanın aklımda tutuabildiğim o güzel hatıraları düşününce, şu anda yüzüne dokunabilmeyi ve seni kollarımın arasına almayı çok isterdim.

Lisa, burada daha fazla kalamayız. Kaçmamız gerek!

Beni dinle Lisa. Birlikte laboratuvara gittiğimiz bir dahaki sefer, bizim kaçma şansımız olacak. İkimiz de yalandan baygın numarası yapacağız ve beyaz giysili o adamı hazırlıksız yakaladığımızda bir şansımız olacak.

Dışarı çıktığımızdaysa, birlikte babanı ararız. Tamam mı yavrum?

Güçlü ol Lisa.

13 Kasım 1967

Jessica Trevor

----------------------

Virüs Pusulası

Seninle senelerdir birbirimizi tanıdığımızdan ötürü umarım, formaliteleri bir kenara bıraktığım için beni affedersin. Fazla zamanım yok. Söz konusu öğenin nasıl kullanıldığını açıklamalıyım.

Sana verilmiş olan numune, istiflenen mutasyon malzemelerinden biri. Kendisi benzersiz bir özelliğe sahip. İstenen süreden en az 5 dakika önce ev sahibine enjekte edilmeli. Sonuçlar neredeyse hemen kendini gösteriyor olsa da tamamen etkili olabilmesi için birkaç dakika gerekli.

Ölme durumunda bile, ev sahibinin belirli bir kalıntısı kaldığı sürece virüs, vücudun geri kalanını tekrar imar ederek hayata gere döndürebilir. Bu işlem boyunca ev sahibi, kısa bir süreliğine, tüm maksat ve emellerinden dolayı ölmüş görünür.

Hayvanlar üzerindeki deneylerde, öznelerin %70'i, bu dirilişin bir sonucu olarak daha fazla güce ulaştı. Hayattayken sahip oldukları kas ve dolaşım sistemlerinin sınırı iyice geçti. Virüs, ölümü mağlup etmek üzere tasarlanmıştı. %20'lik bir hayata geri dönüş olsa da birinci grup üzerinde, faydalı yan etkilerin her biri kendini gösterdi. Geri kalan %10 ise, ölü olarak kalmaya devam etti.

Diğer bir deyişle, %90'lık bir canlanma oranı bulunmaktaydı. Bir insan üzerinde virüs, henüz kullanılmış durumda değil; ama bu durumun yakında değişmesi kaçınılmaz.

Bunun nasıl yardımcı olacağından emin değilim; fakat şundan eminim ki iyi bir amaca yatırım yapacaksın!

Bol şans.

----------------------

Birisinin Günlüğü


14 Kasım 1967

Bana verdikleri iğne yüzünden başım dönüyor. Annemi göremedim. Onu nereye götürdüler?

Birlikte kaçacağımıza söz vermişti. Tek başına kaçıp beni geride mi bıraktı?


15 Kasım 1967

Annemi buldum. Birlikte yemek yedik. Çok mutlu olmuştum.


Ama sahteydi o. Benim gerçek annem değildi. Yüzü aynı olsa da içi farklıydı.

Annemi bulmam lazım. Anneme yüzünü geri vermem lazım. Annemin yüzünü geri aldım.

Benim dışımda kimse anneme sahip olamaz. Ayrılamasın diye yüzünü, kendime taktım.

Çünkü yüzü olmadan karşılaşsak annem üzülürdü.


17 Kasım 19 7

anneciğimin kokusu, kutudan çıkıyor.

belki gerçek annem oradadır.

taştan sert kutu. Acıtıyor. bir şekilde çelik sicim.

4 taş yüzden annemi göremedim.

19

önce babam snra da anne kIrmızılığA ekledi ve iĞrenç sert ve beyaz

anneMin olduĞu doğru değil

babam bilmiyorum annem bulundu tekrar

annEm nrye ekledi artık hareketsiz bağırmıyor

neden?

Ylnıca onla birlikte omak istiyorum

4

anne
nerdesin?
Seni özleim

----------------------

Yeniden Doğuş 2


Aile Resmi

Arkasına yazılmış bir şeyler var.

Progenitor Virüsü uygulandı (10 Kasım 1967)

Jessica
Uygulanan virüs: Tip-A

Hücre etkinleştirme sırasında url=http://tr.wikipedia.org/wiki/Plazmoliz[plazmoliz[/url] olmuş doku.

Virüs kaynaşması: Olumsuz
Eylemi: Tasfiye edildi.


Lisa
Uygulanan virüs: Tip-B

Hücre etkinleştirme sırasında url=http://tr.wikipedia.org/wiki/Plazmoliz[plazmoliz[/url] olmuş doku.

Virüs kaynaşması: Olumlu, ama gecikmiş kaynaşma.

Durumu: Koruyucu gözlem devam ediyor.


George

Eylemi: Sonlandırıldı (30 Kasım 1967).

----------------------

Trevor Ailesi Notları

Arklay Konağı'nın yapımını yönetip tasarlayan kusursuz mimar George Trevor'un ailesi. Konağın yapımı 5 yıl sürdü ve tamamlandığında Spencer, George'un çok şey bildiğine hükmetti. Eşi Jessica ve kızı Lisa, viral deneylere tabi tutulurken mimar, konağın içine hapsedildi.

George, kendi tasarım ürününde kendini sıkışmış bulduğunda, Jessica uyumsuz sayılarak tasfiye edildi. Trevor ailesi, Spencer'ın kör hırsının ilk kurbanları oldu.

----------------------

Lisa Trevor'ın Profili

Yaklaşık 30 yıl boyunca konakta hapsedilmiş ve onu bir yaratık şeklinde sokan devamlı deneylere tabi tutulmuştur. Sayısız viral deney ona, ölüme karşı bağışıklık kazandırarak, çok geçmeden Birkin'in G-Virüsü'nü keşfetmesine öncülük etti.

Lisa, kurbanlarının yüzüne soyarak, onları kendi yüzüne geçirmek gibisinden rahatsız edici bir özelliğe sahipti. Onu tasfiye etmek için tekrarlanan girişimler oldu; fakat hepsi başarısızlıkla sonuçlandı. Sonuç olarak kendi sınırını belirledi ve konağın koridorlarında dolaşmayı bıraktı.

----------------------

Raccoon'un Yıkımı 1


Jill'in Günlüğü


7 Ağustos

O günden bu yana 2 hafta geçti. Fiziksel yaralarım iyileşti ancka o kabusu bir türlü unutamıyorum. İnsanların çoğu insan için bu mesele, şimdiden geride kaldı. Ancak benim için, ne zaman gözlerimi kapasam, her şey olduğu gibi geri geliyor. Zombiler yedikleri insanlar ve ölen takım arkadaşlarımın çığlıkları. Hayır, kalbimdeki bu yaralar henüz iyileşmeye hazır değil.


13 Ağustos

Chris son günlerde birçok soruna sebep oldu. Acaba nesi var? Diğer polis üyeleriyle nadiren konuşuyor, bunun dışında sürekli kızgın durumda. Geçen gün sırf, kazayla üzerine kahve döktü diye Çocuk Suçları Bölümü'nden Elran'ı yumrukladı. Yanına gitmeyi denedim; ancak yaklaştığımı görünce, bana göz kırparmakla yetindi ve yürüyüp gitti. Aklından neler geçtiğini merak ediyorum.


15 Ağustos

Gece yarısı, tatil için bir süreliğine izin alan Chris, beni aradı ve onunla apartman dairesinde buluşup buluşamayacağımı sordu. Oraya vardığımda bana bir çift evrak küpürü gösterdi. Bunlar, basitçe "G" diye adlandırılmış bir virüs araştırma raporunun parçasıydı. Chris'e göre, "kabus hâlen devam ediyor"du. Peşinden "Henüz hiçbir şey bitmiş değil" diyerek sözünü tamamladı. Öyle görünüyor ki, konaktaki o günden beri, dinlenmeden ve benimle bile istişare yapmadan, tamamen kendi başına, gerçeği açığa çıkarmak için savaşıyor.


24 Ağustos

Chris bugün Avrupa'ya gitmek için şehirden ayrıldı. Barry, önce ailesini Kanada'ya göndereceğini, sonra da bunun ardından Chris'le buluşacağını söyledi. Bense, burada bu dava için hayati öneme sahip bir araştırma tesisinin bulunduğundan haberdar olduğum için bir süreliğine daha Raccoon Şehri'nde kalmaya karar verdim. Mümkün olduğunda çok bilgi topladıktan sonra bir ay içinde Barry ve Chris'le tekrar buluşacağım. Gerçek mücadelemin ne zaman başlayacağını biliyorum...

----------------------

Carlos Oliveira'nın Profili

Damarlarında Kızılderili kanı bulunan genç bir paralı asker. Faal olarak Güney Amerika'daki hükûmet karşıtı gerilla operasyonlarında görev aldı. hükûmet güçlerinin örgütü ortadan kaldırışının ardından Carlos, U.B.C.S. özel hareket birimine katılmak üzere Umbrella Şirketi tarafından keşfedildi.

Ağır silahlar ve taşıt kullanmadaki uzmanlığı, onu değerli bir varlık yapar. Sıcak kanlı ve etrafındakileri güldüren biri olarak bilinir. Belki de anarşinin ortasında yetiştirilmesinin bir sonucu olarak her zaman kendini tehlikenin içine atmaya istekli ve cesur biridir.

----------------------

Raccoon Şehri Notları

Ortabatı Amerika'da bulunan sanayileşmiş bir şehir. Bereketli saf tatlı su kaynakları ve kuzeyinde geniş bir ormanla, bu şehir, doğayla iç içedir. 100.000 kilişik nüfusuyla iftihar duyan Raccoon Şehri, ortak büyüklükte bir şehir olarak sınıflandırılmaktadır.

Şehir, başarılı bir şekilde çokuluslu şirket Umbrella'nın yatırımını cezbederek, doğrudan Umbrella tarafından istihda ettiği nüfüsun yaklaşık üçte biriyle çok geçmeden sanayileşmiş bir şirket şehri hâline geldi.

----------------------

Muhabirin Pusulası

Sonunda, bu şehirde ciddi ciddi yaşanmakta olan "Yamyamlık Hastalığı"nı ispat etmek için ihtiyacım olan kanıtı buldum. Bir adam resmen ölümüne insanları yiyordu. Aynı vahşi bir hayvan gibi yeni bir et parçası koparıverdi. Tam anlamıyla iğrençti. Ayrıca pek çok insanın da şu an, bu hastalığa maruz kaldığı söylentileri kulağıma çalındı. Ancak bahsi geçen hastalığın nedeni henüz bilinmiyor. Bu, mevcut hastalık başka bir gizem mi acaba? Bunun üzerine gitmem gerek...

Yamyalık hastalığı yüzünden Raccoon Şehri'nde sıkıyönetime geçtiler. Şehrin dışındaki medyayla irtibatımı kaybettim; ama pes edecek değilim. Bir gazeteci olarak gözlerimi yummadan ilerlemeye devam edeceğim. Bu insanlara ve işime karşı bir yükümlülüğüm var. Şimdilik hastalığın, ülke çapında yayılmış olduğunu sanmıyorum. Bu şehrin, kendi oluşum ve kurtuluşunun anahtarını elinde tuttuğuna inanıyorum. Hatta bundan eminim.

Ordu, insanların kaçıp da hastalığı yaymasına engel olmak için şehrine etrafına barikatlar kurdu. Çoğu vatandaş ya öldü ya da hastalıkla temas hâlinde. Şehrin karantinaya alınmasının doğru karar olduğunu bilsem de, kendime acımadan edemiyorum. Isırılmış ya da enfeksiyona uğramış olmam, hiç sorun değil. Kaderim çoktan mühürlendi. Geri kalan tek şey gazeteciliğim. Bu ölümcül hastalığında gizemini çözene kadar pes etmeyeceğim. Şu an yalnızca, hastalığın hava yoluyla değil de bir takım başka yollarla yayıldığını keşfettim.

----------------------

Dario'nun Pusulası

Elimde olmadan, acaba bu yazılanları herhangi biri harbiden okuyacak mı diye merak ediyorum; fakat bunları yazmak, hâlâ aklımı başımda tutmama yardım ediyor.

Şu ölümden dönmüş canavalar için bir yemek olduktan sonra kasabayı kapatmaktan sorumlu olan Amerikan askerinin, bu yazıyı bulmaları hâlinde epey eğleneceklerinden eminim.

Böyle mi bitmesi gerekiyordu? Ölmek istemiyorum. Buna hazır değilim.

Eşim, kızım, annem... Ailemin tamamı öldürüldü. Ama hiçbiri önemli değil artık. Şu anda, kendim için endişelenmeliyim. Bana kalan tüm şey bu.

Sonumun böyle olacağını hiç hayal etmemiştim. O kadar çok yapmak istediğim şey vardı ki. Bir tezgahtar olmaktansa, imkanım varken bir yazar olma konusunda çabalamalıydım. Her zaman yapmak istediğim buydu; ama annem hayalimi desteklemekten yana değildi.

Neden beni hiç dinlemedi ki?

Bu, geleceğin en çok satan yazarı büyük Dario Rosso'nun sonu gibi görünüyor.

Hayatının en güzel zamanında ölüyor...

----------------------

U.B.C.S. Notları

Umbrella Biyo-Tehlike Önlem Servisi ya da U.B.C.S., Umbrella tarafından işletilen özel bir askeri birliktir. Öncelikli olarak Umbrella ürünlerinin neden olduğu felaketleri kontrol altına almak üzere varlık gösterirler ve herhangi bir kaza yerinde her zaman ilk sırada bulunurlar.

Bu işin doğasında tehlike olduğundan çoğu üye; savaş suçlusu, mülteci veya idam cezası ya da ömür boyu hapisten af vaadiyle işe alınmış diğer kimselerden oluşur. Bu askerler, genellikle komünist ülkelerin ordularından gelmiş olup, sert bir askeri geçmişe sahiptirler.

----------------------

Raccoon'un Yıkımı 2


Mezar Kazıcısı Notları

T-Virüs'ten kaynaklanan yan etkilerle devasa boyutlarda mutasyon geçirmiş bir eklembacaklı. Avını algılayıncaya dek toprak altında tüneller kazar ve tam o noktada, avını yakalamak için bir sürprizle yeraltından yüzeye çıkar.

Mezar Kazıcısı (Grave Digger), solucan görünümü muhafaza eder ve uzunluğu 10 metreye ulaşır. Güçlü ağzıyla betonu bile çiğneyebilir, ayrıca inanılmaz sindirim sistemi, bir insan kurbanını tamamen yutmasına olanak verir.

----------------------

Licker Notları

Bu yaratıklar, vücutları T-Virüs'yle daha fazla tahrip edilmeden önce zombilerdi. İnanılmaz derecede uzun dillere sahip olduklarından dolayı "Licker"lar diye adlandırılmışlardır. Diğer değişikliklere; görünür olma raddesine gelerek açığa çıkan beyin, aşınan deri ve bozulmuş kas yapılarını ortaya çıkaran soyulma dahildir. Son mutasyon, çok kolayca dört ayak üzerinde hareket etmelerini sağlayarak, duvarlara ve tavanlara tırmanmasına izin verir. Fiziksel olarak bu yaratıklar daha çok, üstün performanslı zombilerdir ve sesleri takip ederek, delici dilleriyle saldırıya geçip avlarını avlayabilirler. Ayrıca pençelerini, sıçramak ve saldırmak için de kullanabilirler.

----------------------

Sarmaşık Notları

Bu B.O.W., resmi adıyla Plant 43, konakta ortaya çıkmış olan Plant 42'den alınan verilerin çözümlenmesiyle geliştirilmiştir. Bir yere bağlı olmaksızın kendi başına hareket ederek iki adet sarmaşık benzeri uzantılarıyla avlarına saldırma yeteneği gibi yeni özellikler gösterirken Plant 42'nin kan emme yeteneğini de miras almıştır. Ayrıca avına ölümcül darbeyi indirmek için çiçek benzeri baş kısmından sindirim enzimleri tükürme yeteneğine de sahiptir. Kuvvetle muhtemel, yürüyüş için hidrolik kuvvet kullandığından dolayı hareketleri hantaldır.

----------------------

Dev Karaböcekler

Bunlar, T-Virüs'le enfekte olup 40cm yani olağan boylarının 8 katına ulaşıncaya dek kanalizasyonda yaşayan normal karaböceklerdi. Doğal dayanıklıkları bozulmamış, nüfus patlamalarında yardımcı olmuştur. Geceleri avlarının yumuşak et dokusunu ısırmaya meyillidirler ve insanlarda da bu bölge, şahdamar arteri tarafında olmaya eğilim göstermektedir. Karaböcek sürülerinin, insanlara saldırdıkları yerlerde kurbanlarının yüzüne atlayarak, sayılarıyla onları boğdukları rapor edilmiştir. Bu böcekler, kanalizasyonun kontrolü için mutasyona uğramış farelerle savaşarak kazanmıştırlar. O zamandan beri yayamlığa doğru bir eğilim göstermişlerdir.

----------------------

Gözetmen Notları

Umbrella içinde, kendi çalışanları arasındaki şüpheli faaliyetleri izlemek için kurulmuş bir dahili casusluk örgütü. Gözetmenler, çoğunlukla kurum geneline yerleştirilmiş olup, faaliyetlerini idare etmeleri konusuna yardımcı olması için normal çalışan görüntülerini korumuşlardır. Pek çoğu, içlerinden biri de Nicholai Gionavef olmak üzere, U.B.C.S. arasına yerleştirilmiştir.

İş arkadaşlarını gizlice gözetlemek ve gerektirdiği takdirde suikast düzenlemek de dahil olmak üzere kurtarma operasyonlarında kanıtları yok etmek görevleri kapsamındadır. Başarılı operasyonlar için aldıkları risk, ödüllerinden daha fazladır ve de gözetmenler, sözde yoldaşlarını elden çıkardıkları veya öldürdükleri için pişmanlık hissetmez. Albay Sergei Vladimir'in, bu grubun arkasındaki ipleri elinde tutan kişi olduğuna dair söylentiler var.

----------------------

Raccoon'un Yıkımı 3


Karargahtan Faks

Dikkat
Raccoon Şehri tasarısından vazgeçilmiştir. Siyasi manevramız, Senato'nun kendi planlarını ertelemesiyle başarısız oldu. Tüm gözetmenlerin hemen ayrılması gerekmektedir. ABD Ordusu, planını yarın sabah gerçekleştirecek. Şehir, şafakta ortadan kaldırılacak.

----------------------

Nemesis T-Türü (Takipçi) Notları

Bu B.O.W., ev sahibi bir Tyrant bedeniyle Nemesis Paraziti'nin birleştirilmesi sonucu oluşur. Tanıtılan Nemesis Paraziti, ev sahibini tamamen kontrolu altına alır. Gelişmiş zekası, emirleri takip etme kabiliyeti kazandırmasının yanısıra çeşitli silahları kullanma yeteneği de sağlar.

Hem mermilere ve patlamalara karşı koruma sağlaması hem de kontrol dışına çıkamasın diye güvence olarak koruyucu bir palto etrafını sarmaktadır. Parazitin salgıları sayesinde, Nemesis T-türü'nün iyileştirici yetenekleri inanılmazdır. Bir saldırı sonucu herhangi bir şekilde durdurulsa bile, mutasyona uğrayarak daha fazla saldırıya dayanabilecek yeni bir şekle evrim geçirebilir. Bu yeni şekiller ve yetenekleriyse tamamen öngrülemezdir.

----------------------

Resident Evil 3 Özeti 1

Raccoon Şehri'nin havasında, yaklaşan Yıkılış'ın belirtileri vardı. Jill, Umbrella'yı soruşturmak için şehirde kalmıştı; fakat iyiyden iyiye korkunçlaşan durumu fark edemedi.

Tehlikenin boyutunun fark etmesi üzerine Jill, kaçmakta karar kıldı. Virüs, hızla yayılıyordu ve şehir nüfusunun çoğunluğu çoktan zombiye dönüşmüştü.

Umbrella, hayatta kalanları tahliyes etme kılıfı altında U.B.C.S.'i gönderdi. O U.B.C.S. elemanlarından biri de, Carlos Oliveira idi. Jill ile Carlos, dünyadaki cehennem hâline gelmiş Raccoon Şehri'nden kaçmaya teşebbüs için birlikte çalışmaya başladılar.

Siyah paltoyla kaplı bir yaratık, onlar ve özgürlükleri arasında duruyordu. Nemesis veya Takipçi, geri kalan S.T.A.R.S. her bir üyesini yok etmeye kararlıydı.

Nemesis, Brad'in işini uzatmadan hemen bitirmişti ve görevinin gerektirdilerini yerine getirmek için Jill'i takip etmeye devam etti.

----------------------

Resident Evil 3 Özeti 2

Azimli Nemesis, birbiri ardına U.B.C.S. askerlerini öldürdü. Şüphesiz, keza U.B.C.S. kayıplarının çoğunluğundan bir hain sorumluydu.

Bu hain, Umbrella içindeki dahili casusluk grubunun bir üyesi olan Nicholai Ginovaef'ti. Para için U.B.C.S. üyelerine ihanet ederken Umbrella'ya şehirden sahasal muhabare verisi götürmeyi hedeflemişti.

Carlos Oliveira, korkutucu haberleri o anda vermişti işte. Ateşlenmiş olan bir füze, birkaç saat içinde Raccoon Şehri'nin tüm izlerini yok edecekti.

Geriye fazla zaman yoktu ve Nemesis de her saldırıyla, daha güçlü bir mutasyon sınıfına ulaşmıştı. Durumun çaresizliğe karşın Nicholai'in aklı fikri yalnızca, Jill'in başına konan ödüldeydi.

Bu arada Jill ve Carlos ise, bu bahtsız şehirden bir kaçış yolu aramaya devam ediyordu.

----------------------

Barry Burton'ın Profili

S.T.A.R.S. Alfa Ekibi'nin bir üyesi. Chris Redfield'le birlikte aynı askerli birliğe hizmet etmiş ve bölüğün silahlarını tedarik ve ıslah etmek için ateşli silahlardaki uzman bilgisini kullanmıştır. Güçlü bir görev bilinciyle İyi huylu ve şefkatli biridir. Eşi Kathy ve kızları Moira ile Polly'i derinden sever.

Konaktan kaçtıktan sonra ailesini Kanada'ya götürdü ve arkadaşlarını, aynı zamanda S.T.A.R.S.'ın eski yoladaşlarını kurtarmak için tek başına Raccoon Şehri'ne döndü.

----------------------

Operasyon Raporu


Operasyon Raporu


27 Eylül - Gece 1.00

Batı barikatının durumu tehliye düştü ve bu da başka bir mübadeleyi doğurdu. Yaralıları geçici olarak, birinci kattaki haciz odasında koruduk. Onikiden fazla kişi, çatışma sırasında yaralandı.

Kaydeden : David Ford

-Ek Rapor-

Henüz bilinmeyen bir yaratığın aniden ortaya çıkışından sonra, fazladan 3 kişi daha öldürüldü. Bu yaratık, kayba uğramış deri parçaları ve jilet gibi keskin pençeleri vasıtasıyla tespit edilmiştir. Ancak, bu yaratığın asıl ayırt edici özelliği, anlık olarak bir insanı delip geçme yeteneği olan mızrak benzeri dilidir.

Ne sayıları ne de kaldıkları yer bilinmiyor. Geçici olarak yaratığa "Licker" adını verdik ve şuan, ona karşı savunma stratejileri oluşturmaya çalışıyoruz.

Ne sayıları ne de konumları hâlen bilinmemekte. Geçici olarak bu yaratığa "Licker" adını verdik ve şu an, bu yeni tehditle baş etmek için karşı tedbirleri geliştirme sürecindeyiz.

----------------------

R.P.D. Notları

Raccoon Şehri Polis Merkezi, Şef Brian Irons tarafından idare edilmektedir. Brian, perde arkasında kendisiyle işbirliği yapan Umbrella'yla birbirlerine derinden bağlıdır. R.P.D., içerisinde özel bir birim olan s.T.A.R.S.'ı barındırır, yani böylesine küçük bir şehrin, Umbrella'nın cömert bağışlarına şükretmesi münasipken, aksine R.P.D. daha çok teknolojiyle donatılmıştır. Ayrıca polis karakolunun içi, pahalı sanat eserleriyle de doldurulmuş olup, bu yönüyle bir karakoldan çok müzeye benzemektedir. R.P.D.'nin cesur memurları, T-Virüs'ün yayılışı karşısında, Raccoon Şehri vatandaşları için yapabildikleri her şeyi yapmış olsalar da, şeflerinin aklını kaçırarak onlara kafa karıştırıcı emirler vermesi yüzünden memurlar, durumu toparlayamamış ve bazıları, ülkenin en iyileri olduğu hâlde hayatlarından olmuşlardır.

----------------------

Şefe Posta

Kime: Bay Brian Irons, Racon Şehri Polis Merkezi Şefi.

Hain köstebek Albert Wesker'ın hareketlerinden dolayı konak laboratuvar tesisini kaybettik. Çok şükür ki onun girişimi, devam eden virüs araştırmamız üzerinde hiçbir kalıcı etkiye mukayyet olmayacak.

Şu anki tek endişemiz hâlihazırda geri kalan S.T.A.R.S. üyeleri: Redfield, Valentine, Burton, Chambers ve Vickers'tır. Şayet S.T.A.R.S. araştırma faaliyetlerimize bağlı herhangi bir kanıtı açığa çıkarırsa tamamen kaza eseri gibi görünecek şekilde onlardan kurtul.

S.T.A.R.S.'ın hareketlerini gözlemleye devam et ve bilgilerinin halka yayılmadığından emin ol. Bu iş boyunca Anette, senle iletişim içinde olacak.

William Birkin


Kime: Bay Brian Irons, Racon Şehri Polis Merkezi Şefi.

Anlaşma uyarınca bu dönemki hizmetlerin için hesaba 10.000 ABD doları tuarında para yatırdım. Tamamlnması yakın olan G-Virüs'ün üretimi, T-Virüs'ün yerini almak üzere tasarlandı. Tamamlandıktan sonra eminim ki Umbrella Şirketi yönetim kurulunun bir üyesi olarak atanacağım.
Bilhassa dikkatli hareket etmemiz şart. Redfield ve diğer S.T.A.R.S. üyeleri hâlâ tasarıyla ilgili olan bilgiyi ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Faaliyetlerini izlemeye aynen devam et ve yeraltı araştırma tesislerini araştırmaya yönelik tüm girişimleri engelle.

William Birkin


Kime: Bay Brian Irons, Racon Şehri Polis Merkezi Şefi.

Bir problemimiz var. G-Virüs'le ilgili araştırmamı değerlendirmek için Umbrella Karargahı'nın gönderdiği casusların beni ihbar ettiğinin bilgisini aldım. Konuyla ilgili ajanların sayısı belirsiz. Tüm hayatımın çalışmasını temsil eden bu projenin benden alınmasına müsaade etmemeliler. Herhangi bir şüpheliye karşın şehri iyice araştırın. Nedeni ne olursa olsun gerekli görülen her kişiyi gözaltına alın ve Annette aracılığıyla benle hemen iletişime geçin. Bu önlemler sayesinde olası herhangi bir tehdir bertaraf edilebilir.

Kimsenin G-Virüsü üzerindeki çalışmamı çalmasına izin vermeyeceğim. Umbrella'ye bile...

William Birkin.

----------------------

Brian Irons'ın Profili

R.P.D.'nin polis şefi. Sıcak kalpli bir polis şefi olma kabuğunun arkasına saklanan; fakat aslındaysa Umbrella'nın şehirdeki pek çok yasadışı faaliyetine göz yumması için şirketten rüşvet alan biridir. S.T.A.R.S. üyeleri konak olayının bilgileriyle döndüğünde, kasti olarak konuyla ilgili soruşturmalara yönelik tüm girişimleri engelledi.

Şefin karanlık tarafı yeni bir oldu değildir. Geçmişiyle ilgili, üniversite yıllarında eşine yönelik aile içi şiddetten iki kez suçlanması ve ruhsal değerlendirme yaptırmayı kabul ederek hapisten paçayı sıyırması az bilinen bir gerçektir. Raccoon Şehri'ndeki olaylar esnasında, dengesiz mizacı, tekrar baş göstermeye başlamıştır.

Kendisiyle birlikte astlarının tamamının yenilgisinden emin olmak için polis merkezini kilitlemiş hatta ve hatta belediye başkanının ölü kızını kişisel bir ganimet yapmıştır.

----------------------

Ölümün Eşiği


Ada Wong'un Profili

Sırra bürünmüş bir kadın. Leon'a, Raccoon Şehri'ne sevgilisini bulmaya geldiğini söyler; ama bu yalnızca bir kılıftır. Aslındaysa bu kadın, G-Virüs'ün bir örneğini almak için yola çıkmış bir ajandır. Kendisini gerçek bir profesyonel hâline getiren ateşli silahlar ve akrobasi konusunda zorlu özel bir eğitimden geçmiştir. Ada her zaman sakin ve en zor şartlar altında bile toparlanabilen biridir.

Soğuk ve gizemli olsa da zaman zaman kadınsı bir tarafta gösterebilir. İster birilerini gerçekten umursuyor olsun isterse de yalnızca insanları kandırmak için cazibesini kullanıyor olsun hiç belli etmez. Peki gerçek Ada Wong kimdir? Hiç kimse bilmez.

----------------------

Resident Evil 2 Özeti 1


Konak olayından iki ay sonra Raccoon Şehri, değişimin sinyallerini vermişti.

R.P.D.'nin en yeni polis memuru Leon S. Kennedy idi ve işteki ilk günü için Raccoon Şehri'ne gelmişti.

Ancak şehir, zombilerle kaynıyordu ve şehre ulaştıktan kısa bir süre sonra Leon, Claire Redfield'i bir zombi saldırısında kurtarmak durumunda kalmıştı.

S.T.A.R.S.'ın takım üyesi Chris Redfield'in küçük kız kardeşi olan Claire, ağabeyini aramaya gelmişti.

Claire ve Leon, düşünebildikleri en güvenli yere, şehrin polis merkezi olan R.P.D.'ye doğru birlikte yola çıktılar.

Merkeze ulaşmayı başarsalar da polis gücünü çoktan harap olmuş hâlde bulan ikili, böylece ayrılarak hayatta kalanlara ve bir kaçış güzergahı bakmaya karar verdiler.

Geniş polis merkezini keşferderlerken Leon, kapalı otoparkta Ada Wong'la tanıştı ve keşfe birlikte devam ettiler. Bu arada Claire ise, küçük bir kız bularak, onu kurtardı. Kız, Claire'e adının Sherry olduğunu ve anne babasından ayrı düştüğünü söyledi.

Leon, bir Umbrella araştırma tesisiyle polis karakolunu birbirine bağlayan bir kazanlizasyon hattının varlığını keşfeder. Henüzse orada, kendisi ve kaçışı önünde duran güçlü bir canavar bulunduğunun farkına varamamıştır.

----------------------

Resident Evil 2 Özeti 2

Araştırma tesisinde Claire, bir Umbrella araştırmacı ve Sherry'nin annesi ola Annette'le karşılaştı.

Ona, Raccoon Şehri'ndeki salgına yol açana nedenlerin hesabını verdi.

Kanalizasyondaki "G" yaratığıysa aslında onun kocası William'dı, şöyle ki G-Virüs isimli deneysel bir virüsle kendini enfeksiyona uğratmıştı.

T-Virüs salgını, William ve Umbrella arasında yeni G-Virüsü'nün kontrolü uğruna bir savaş başlatmıştı.

Leon, araştırma tesisinin farklı bir kısmına ilerledi ve bir Tyrant'ın saldırısına uğradı.

Mücadele esnasında bir tehlike atlataak Ada'yı kesin bir ölümden kurtardı. Tesiste doğru beraberce devam ettiler ve bu ikili arasında bir bağ oluşmaya başladı.

Ada sonunda, aslında G-Virüs'ü çalmak için gönderilmiş bir ajan olduğu gerçeğini Leon'a açıkladı.

Leon, Ada'yla birlikteyken Claire ise hâlâ Annette'nin yanındaydı ve "G", aniden ikilinin önünde bitivererek Annette'yi yaraladı.

Ölmeden kısa bir süre önce, G-Virüs aşısının yapımı hakkındaki talimaları Claire'e emanet etti.

Sherry, virüsle enfekte olmuştu ve Claire da, aşıyı yapmak için aceleyle hareket ediyordu.

Claire ve Leon tekrar birleşip bu beladan kaçabilecekler mi? Enfekte olmuş Sherry'nin hâli ne olacak?

----------------------

G Notları

1. Bu virüs, T-Virüs'ten çok daha güçlüdür ve William Birkin adındaki bir araştırmacı tarafından geliştirilmiştir. T-Virüsü yalnızca, mutasyonlara ait tek bir nesle neden olurken; G-Virüs ise, tek bir neslin ötesine devam edebilir. Lisa Trevor'ın deney öznesi, Nemesis esas sureti (prototipi) olarak kullanıldığında vücudu, ilk G-Virüs'ün buluş kaynağı olarak hizmet etti.

2. William, G-Virüs'le enfekte olarak bilinen o yaratığa dönüşüm geçirdi. Bu yaratık, "G" diye isimlendirilse de, virüsten adını ayrımaya yardımcı olmak için yaratığa bazen "Birkin G" de denir.

Bu yaratık, sonunda beşinci bir şekle ulaşıncaya kadar şiddetli mutasyonlar geçirirken, nihayet Raccoon Şehri altındaki araştırma tesisinde Leon ve Claire tarafından yok edildi.     

----------------------

Dördüncü Kurtulan


Hunk'ın Profili

bir dizi büyük başarılı operasyon gerçekleştirmiş, çoğunda da bir tek kendini sağ döndüğünden HUNK, "Ölüm Meleği" lakabını kazanmıştır. Umbrella Özel Kuvvetleri'nin bir üyesi ve birliğinin geri kalanı, eskiden William Birkin olan G yaratığı tarafından telef edilmesine rağmen tek başına G-Virüsü'nü elden eden harekatçı.

Soğukkanlı, sessiz, ve his yoksunu, insansı bir makine. Asla gerçek doğasını göstermez ve gerçek yüzü de bilinmemektedir.

----------------------

Umbrella Özel Kuvvetleri

Seçkin özel kuvvetler birimi, Umbrella'ya ait olup, yine şirket tarafından yönetilmektedir. Doğrudan Umbrella'daki yüksek rütbeli görevlilere bildirim yaparlar. sivilleri kurtarmak gibi daha belirgin görevleri gerçekleştiren Umbrella'nın başka bir özel kuvveti U.B.C.S.'ten farklı olarak bu birim, tüm gizliliğini ve küçük boyutunu korur.

Delta Takımı, meydana gelen sorundan sonra Ekliptik Ekspresi'ni havaya uçurmaları için gönderilmişti; fakat sülükler tarafından alt edilerek öldürüldüler. Birlikteki daha önemli olan kişi HUNK ise, Alfa Takımı'na ait olup, Raccoon Şehri altındaki araştırma tesisinden alınması olanaksız G-Virüs'ü görevini yerine getirmiştir.

----------------------

Şefin Günlüğü


23 Eylül

Her şey bitti. Umbrella'nın şu geri zekalı tayfası, sonunda yaptılar yapacaklarını... Tüm vaatlerine karşın şehrimi enkaza çevirdiler. Yakında sokaklar, zombilerle enfekte olacak. Ben de enfekte olur muyum acaba diye düşünmeye başladım. Eğer gerçek ortaya çıkarsa şehirdeki herkesi öldürürüm!!!


24 Eylül

Planlandığı gibi polis arasında karışıklık yayma konusunda başarılı oldum. Dışarıdan hiç kimsenin yardım etmek için gelemeyeceğine emin oldum. Polisin eylemlerindeki gecikme sayesinde yine hiç kimse, şehrimden canlı olarak kaçma şansına sahip olamayacak. Bunu da şahsi olarak, polis bölgesi içindeki tüm kaçış yollarının dahi kesilmiş olmasıyla gördüm. Hâlâ düşük düzeylerde kaçmaya yeltenen birçok hayatta kalan var; ama kimsenin dışarı çıkamayacağından emin olacağım.


26 Eylül

Polis bölgesi içindeki geriye kalan hayatta kalanlar konusunda kalbimde bir değişim oldu. Bizzat peşlerine düşmeye karar verdim.

En az bir saat önce Ed'i, sırtından yaklaşarak kalbinden vurdum. Yerde, kendi kan gölünde acı içinde kıvranırken onu izledim. Yüzündeki ifade tam olarak enfesti. Ardına kadar açılmış gözleriyle bana bakarken göçüp gitti. Çok güzeldi. Acaba belediye başkanının kızı hâlen hayatta mıdır? Daha sonra peşine düştüğümde eğlenebileyim diye kızın kaçmasına izin vermiştim... Yeni ganimetimle eğleneceğim. Aynen öyle, ona sonuza kadar dondurulmuş bir poz vermeyi tercih ederim.

----------------------

Umbrella'nın Sonu 1

Umbrella'nın Rusya Kolu

Umbrella'nın bu kolu Rusya'nın güneyinde Kafkasya Bölgesi'nde yer alan bir araştırma laboratuvarıdır. Görünüşte hükûmet etkisindeki bir kimyasal işleme fabrikasıdır. Ancak aslındaysa, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra Umbrella tarafından devralınmış bir yer olup, paravan olarak mevkini de korumuştur.

Umbrella, viral ve B.O.W. araştırmaları gerçekleştirmek için yüzey altında tesisler inşa etti. Orası, Umbrella'nın en yeni üssü ve Sergei Vladimir'in karargahı olarak hizmetlerini sürdürürdüğü yerdir.

----------------------

Talos Tasarı Önergesi

Yeni-Nesil B.O.W. Önergesi

Arklay B.O.W. Araştırm Takımı

T-002 Tyrant deneyinin başarısı bize, pazarlanabilir insansı bir B.O.W.'a yönelik gelişimin, gayet güzelce ilerlediğini gösterdi.

Ancak, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için ileri teknoloji ürünlerinin geliştirimi ve araştırımına devam etmek için gayret sarf etmeliyiz.

Ekibimiz bu planı, şu şekilde önermektedir:

1- Kontrol Sinapsi Bağlantısını Ayarlama

T-Virüs temelli silahların dağıtımındaki mevcut risk, kontrol eksikliğidir.

Ani hücresel mutasyonlar, işlevsellik aksamasına, karar bozukluğuna ve geçmişte bildirilmiş çeşitli başka koşullara yol açabilir. Bu silahların güvenli ulaşımını ve dağıtılmasını mümkün kılmak için daha istikrarlı bir çözüm esastır.

Avrupa'daki 6. Araştırma Laboratuvarımızda, organik parazitlerin kullanımıyla tek bir kontrol yöntemi keşfedildi.

Beyin hücreleri için çip bağlantıları kullanarak daha tutarlı bir sonuç yürütmeyi arzuluyoruz. Deneyin son aşamalarındayız ve ürünü nakte çevirme olalılığında kendimizden eminiz.

2- Kara Kökenli Silahlar Bakımından Muhabare İşlevselliğinin Geliştirilmesi

Tyrant, iyi eğitimli muharebe birliklerini bile çok geri bırakan bir muhabarebe cesareti ve muharebe bekasına sahip. Ancak hâlen onda, yalnızca tek bir askeri tümenin caydırtan başarılı kuramsal yeteneği var. Zırhlı savaş araçarıyla ya da askeri sınıf helikopterlerle karşı karşıya kaldığı zaman, öldürme oranı sekteye uğramaya başlar.

Tyrant'ın uzman mücadele ateş gücü ve zırhla donatılması onu, sahada karşılaşması muhtemel durumların çeşitliliğine karşı daha uygun hâle getirecektir.

Geçmişte, motor verimi ve tepki refkleksleri olarak Tyrant'ın sahip olduğu bu iki güçlü noktayı en üst düzeye çıkarabilmesi adına ilave donanımlarca engellenmemiş Tyrant gayesinden dönülmüştür.

Ancak tam aksine, geliştirilmiş zırh modüllerinin, iç takviye aktarımlarını, uzun mesafe güdümlü silahların ve benzeri gibi şeylerin kullanımı, saha tatbikatında seçeneklerini en üst düzeye çıkarırken Tyrant'ın doğal yeteneklerini zarara uğratmamıştır.

Bu geliştirme yönündeki potansiyelse, hızlı bir gerçekçiliğe dönüşüyor. İşlem tamanladığında bu yenilik, Tyrant'ı hepsi bir arada olan nihai bir çarpışma paketi hâline getirebilir.

----------------------

Umbrella Raccoon Şehri Hükmü

Raccoon Şehri olayından sonra A.B.D. hükûmeti, tüm işleleri durdurması ve feshetmesi için Umbrella'ya yönelik bir genelde yayımladı. Cevap olarak Ozwell E. Spencer, kamuoyunun bakışlarını Umbrella'dan sıyırtıp devlete doğru çevirmesi şeklinde bir komplo izlenimi oluşturmak adına paranın satın alabileceği en iyi avukatları kiraladı ve sahte tanıklar hazırlarladı.

Olaydan kurtulanlar şahitliklerini sunsa da, çoğu tarumar operasyonunda yitip gitmiş delillerin oranında eksiklik mevcuttu ve hadiseye karışmaktan korkan hükûmet çalışanlarının ifadelerini vermeyişi, davanın bir sonuca varamamasına ortam sağladı.

----------------------

Tarumar Operasyonu Notları

Konak olayı sona erdikten sonra bile "yamyamlık hastalığı" (T-Virüs), bir panik durumuna saplanarak Raccoon Şehri'ne yayıldı. Şehir, R.P.D. memurları ve U.B.C.S. askerleri sivilleri kurtarmaya çalışırken karantina altına alındı. Mesele katbekat büyüyerek daha da vahimleşti ve virüsün, karantine ötesine yayılma olasılığa da artmakta.

A.B.D. hükûmeti durumla ilgili kaygılı ve bir sonraki adımı tartışmak için ülke çapında bir toplantı daveti yaptı. Böylece şehrin tamamını tarumar etmek için bir taslak hazırladılar. 1 Ekim 1998 tarihine uygun olarak ordu, şehrin göbeğine stratejik bir füze ateşledi. Raccoon Şehri, 100,000 sakiniyle birlikte sonsuza kadar yeryüzünün üstünden silindi.

----------------------

Umbrella'nın Sonu 2

T-A.L.O.S. Benzetimleşmiş Savaş Sonuçları

(Çok Gizli)

VUKUAT 12

T-A.L.O.S.'a Karşı 1 Özel Kuvvetler Birimi, 12 Asker (Eski Spetsnaz [Rus Özel Kuvveti])

Geçen Süre: 3dk 28sn

Öldürme Oranı: 100:0

VUKUAT 13

T-A.L.O.S.'a Karşı Zırhlı Araçlar, 2 Araç

Geçen Süre: 6dk 40sn

Öldürme Oranı: 89:2

VUKUAT 14

T-A.L.O.S.'a KarşI Saldırı Helikopteri, 1 Helikopter

Geçen Süre: 32dk 13sn

Öldürme Oranı: 48:10

----------------------

Richard Aiken'ın Mektubu


Sevgili Bridgette,

Bu tehlikeli işkolunu almamla ilgili hakkımda duyduğun endişeleri anlıyorum. Bir S.T.A.R.S üyesi olarak, daima ateş hattının içinde olacağım. Hareketlerimi açıklamaya çalışmak için bunun, herhangi bir zamandan daha uygun olduğunu düşündüm.

Bridgette, daha önce onun hakkında konuştuğumu biliyorum; ancak kız kardeşimin anıları içimi kemiriyor. Onu o suçludan kurtaramadım.

Çok genç olduğumdan dolayı yapabileceğim hiçbir şey olmadığını bana izah ederek, beni avutmaya çalıştığını biliyorum. Buna karşın korku ve tereddüden öylesine felç olmuştum ki hiçbir şey yapamadım.

Küçücük kız kardeşim tam gözlerimin önünde ölüdürülüverdi ve bense, bir santim bile kımıldayamayım. Onu koruyamadım. O kadar aciz haldeydim ki. Bu da, onun yerine benim ölmem gerekiyormuş gibi hissettiriyor ve bu duyuyu kafamdan atamıyorum işte.

Yapabileceğim tek şey bu duyuguyu gizlemeke çalışmak ve yaptığım şeylerin üzerinde durmak zorunda olmadıklarından dolayı en çok ihtiyaç duyulan anda insanlara yardım etmek. Ben, bu işten vazgeçmeyip koruyabildiğim herkesi korumaya devam edeceğim.

S.T.A.R.S kendimle barışık yaşabilmemin tek yolu. Beyhude yere ölmek istemiyorum. Bir daha o an geldiği zaman tereddüde düşmeyi asla istemiyorum.

Sakın endişelenme ; artık küçük bir çocuk değilim ve tekrar yaşama döneceğim.
Söz veriyorum. Sen hayatımdaki en önemli şeysin ve ben, sen ne zaman bana ihtiyaç duysan her zaman yanında olmayı isterim.

Aşkın

Richard

----------------------

Leon S. Kennedy'nin Profili

Polis okulundan mezun olduktan sonra bölgede garip cinayetler soruştumasının ortasında bulunan Raccoon Şehri Polisliği'ne atanmak istemiştir. Perişan hâlde şehre varmasıyla birlikte Leon, hayatta kalanları kurtarman için elinden geleni yapar.

Çok az uygulamalı deneyimi olmasına rağmen, güçlü bir hayatta kalma içgüdüsüy ve doğal becerileriyle bu eksikliğini telafi eder. Raccoon Şehri'nden kaçışının ardından Amerikan hükûmeti için bir ajan olmak üzere keşfedildi. Güçlü bir adalet duygusuna sahiptir ve görevini yaparken asla tereddüt etmez. Gençliği, cinsilatif kadınlar söz konusu olduğunda onu zaman zaman yoldan çıkarmıştır.

----------------------

Acil Durum Emirleri

Bugün, 29 Eylül 1998'te, öğlen 12.00 itibariyle, Dahili Acil Durum Muameleleri'ne ilişkin Madde 12'nin sağlanmasında, tüm ekipman ve çalışanlar, artık Muhafız Yüzbaşısı, Sergei Vladimir'in komutası altındadır.

Onun emirlerine katı bir şekilde uyulmalıdır. Emirlere itaatsizliğe karşın herhangi bir teşebbesün cezası ölüm olacaktır.

1- Bu muhafaza, gizlice Raccoon Şehri'ne girecek ve olası bir hayatta kalanla ilgilenmesi için R.P.D'ye, havadan T1'i bırakacaktır.

2- Taşınma durumundaki geriye kalan T'ler, P-12A Atık Yakma Tesisi'ne bırakılmalıdır. Onlar, bölgedeki iyi donanımlı ve iyi eğitimli A.B.D özel kuvvetlerine karşı bir misilleme olacak. Askerleri temizlemek için gerekli tüm adımları attığımızdan emin olmalıyız.

3- Yukarıdaki adımlar tamamlandıktan sonra bu muhafaza, olabildiğince çabuk bir şekilde Raccoon Şehri hava sahasından çıkmalıdır. T'lerin hepsi salındıktan sonra naklendilmesi gereken başka bir yük kümesi olacaktır. Detaylar daha sonra devam edecek.

----------------------

Umbrella'nın Sonu 3


T-A.L.O.S. Notları

Kod adı T-A.L.O.S., "T"nin açılımı Tyrant'tır ve kod adının geri kalanıysa Zırhlı Öldürücü Organik Sistem olarak isimlendirilmiştir. Bu biyolojik silahın beynine yerleştirilmiş bir çip üzerinden, kendisine uzak bilgisayar kontrollü özellikler eklenirken kök olarak bir Tyrant'tan faydalanılmıştır.

Kalp damar sistemi, doğal bir organizmadaki akıl almaz akışkanlık kendisine verilmek suretiyle yapay olarak geliştirilmiştir. Vücudu, onu yalnızca füzelerden ve diğer ateşli fırlatıcalardan korumaya değil; aynı zamanda T-Virüs'ün kontrolden çıkmış mutasyonundan da alıkoymaya da yardımcı olan özel alaşımlı metal bir zırhla kaplıdır.

Ayrıca uzak mesafelerdeki hedeflere karşılık vermesini sağlayan silahlarla da donatılmıştır. T-A.L.O.S., İnsansı bir B.O.W. olmasına rağmen bir tanka karşı koyacak yeterlilikte zırh ve ateş gücüne sahiptir. Ek olarak kod adı, Yunan mitolojisindeki bronz bir devin ismini temsil etmekdir.

----------------------

Kızıl Kraliçe Notları

Umbrella'nın geliştirdiği yapay zeka savunma sisteminin kod adı. Bu yapay zeka, U.M.F -013'ün içinde yer alır. Buna rağmen bu yapay zekanın, bazı işlemleri idare etmek, gözlemlemek ve yürütmek için doğrudan tüm Umbrella iletişim ağına sınırsız bir erişimi vardır.

Bu ek işlevsellik, bir güvence teminatı olsa da, koşulların çoğunda Kızıl Kraliçe, yalnızca birincil gözleme işlevini arka planda yerine getiriyor. Acil durumlardaysa, daha etkin bir rol oynayarak hassas sistemleri ve saldırganları temizlemekle kalmayıp izinsiz giriş gününü korur.
Kendinden haberdardır ve kendi kararına dayanarak da bu tedbirleri alabilir.

----------------------

Sergei Vladimir'in Profili

Umbrella'da bulunan bir memur. Askerlik günlerinde albay rütbesinde görev yapmıştır ve de hâlâ ara sıra bir lakap olarak öyle çağrılmaktadır. Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra iş ararken Umbrella'yla temasta bulunmuştur. Tyrant araştırmasına ilgi duyardı. Ayrıca askeri işlerde edindiği tecrübe, onu Umbrella'nın özel milisi, U.B.C.s.'in kurucusu olmasında etkili oldu.

Spencer'in emirlerine uymaktan dolayı bir şevk duyduğunu belli eder ve Spencer'in en radikal arzularının bile gerçekleştirilmesini sağlar.

----------------------

Karanlık Miras 1


Wesker'ın "Onun" Hakkındaki Özet Raporu


31 Temmuz 1978

Onun hakkında hiçbir şey bilmiyorduk. O kız, laboratuvardaki en büyük sırdı ve malumatı da asla bu mülkten dışarı çıkarılmadı. Kayıtlar, onun enstitü kurulduğundan beri orada olduğunu gösteriyordu. Kız 25 yaşında idi. Hiç kimse onun kim olduğunu veya neden burada olduğunu bilmiyordu. Anlaşılan o ki, T-Virüs üzerindeki geliştirmeler için kullanılan insan bir denekti.

Deney, 10 Kasım 1967'de başlamıştı. 11 yıl boyunca da iğne yoluyla virüs almaya devam etmiş.


27 Temmuz 1981

Meslektaşım, gece boyunca bitmek tükenmek nedir bilmeden laboratuvarda çalışarak, arka arkaya düzensiz deneyler tekrarladı. Çalışanlarım ve ben, numunelerin ölebilme ihtimalleri karşısında olabildiğince çabuk biyopsi örnekleri topladık; ama yine de onun hızına yetişemedik.

Laborantuvar Yöneticisi, sanki hiçbir şey olmamış gibi, yeni numuneler sağladı, ancak onlar da çok dayanmadı. Orası adeta cehennemdi. Fakat dişi numune cehennemden kurtuldu.

Kız, o zamandan (1978)'ten sonra 28 yaşına girerek, 14 yılını bu laboratuvarda geçirmişti.

Geçtiğimiz 14 yıl içinde kızın aldığı "Progenitor" virüsünün sayısız iğnesi, onu herhangi bir mantıksal muhakeden yoksun bırakmıştı. Bu, aynı zamanda iyi bir şey; çünkü eğer kızın hâlâ biraz aklı olsaydı, arzuldığı tek ve yegane şey ölüm olurdu.

Kız, bir şekilde yaşamaya devam etti.


31 Temmuz 1995

Üç adet araştırmacıyı kurbanları hâline getirdikten sonra, kızın sonlandırılmasına kararı verildi. Doğru yolda giden G-Virüs çalışmasıyla, artık onun, değerli bir numune olma durumu ortadan kalkmıştı.

Kızın hayati bulgularının sonlandırılması izlenerek, sonraki 3 günde teyit edildi. Sonrasında vücut, Laboratuvar Yöneticisi'nin talimatı doğrultusunda bilinmeyen bir yere götürüldü. Şu anda bile ben, onun kim olduğunu ve neden buraya getirildiğini hâlâ bilmiyorum.

----------------------

Albert Wesker'in Profili

Biyolojik tehlikle salgının arkasındaki adamlardan biri ve her zamanlar gölgeler içindeki imzasıyla görülür. Wesker, biyolojik mühendislik hakkında bilgi birikimine sahip olup, eskiden Umbrella için çalışan bir ajandı. Belirli polis memurlarını gözetlemek için S.T.A.R.s.'ı kurdu ve hatta ekibin komuta subayı bile yapıldı.

Wesker, bilhassa Chris'e ve ekibinden sorumluyken onun mücadele cesaretine dikkat çekmiştir. Bu adam soğukkanlıdır ve ona inanç besleyen insanlara ihanet etmektan yana çekincesi yoktur. Marcus'a da ihanet ederek onu öldürmüş, S.T.A.R.S.'ı konağa çekip neredeyse hepsini yok etmiş ve hatta Umbrella'nın rakip şirketine katılmak için ölü taklidi yapmıştır.

Wesker, G-Virüsü'nü alması için Ada Wong'u gönderen kişiydi ve de Rockfort Adası'ndaki olaylara karışmıştır. viral silahlarla ilgili mümkün olduğunca çok veri toplama konusunda kararlı bir görünüm çizer. Konaktaki olaylar sırasında bir virüsü kendisine şırıngaladığından beri gücü, normal bir insanın çok ötesinde bir büyüme yaşamıştır.

----------------------

U.M.F.-013 Notları

13. nesil süper bilgisayar U.M.F.-013, yeraltındaki Raccoon Şehri araştırma tesisi sığınağında bulunmaktadır. Dünyanın her yerindeki Umbrella şubelerinin şebekesinden toplanmış tüm bilgi, bir yedek olarak bu bilgisayar üzerinde depolanır.

Bu bilgi zenginliği, Umbrella zor bir duruma düşüp de tekrar kurulması gerekirse diye bir güvenlik önlemi olarak hizmet sunması için tek bir yerde tutulmaktadır.

----------------------

Ivan Notları

Sergei'in kişisel koruması olarak hareket etmesi için yeniden tasarlanmış Tyrant serisinin bir türevi. Temel mücadele işlevselliği bir T-103'ünki gibidir; fakat insan topluluğunu daha iyi özümseyebilmesi için üzerinde değişiklik yapılmıştır. Ek olarak T-103'ün belirgin özelliği olan koruyucu palto, başa takılı bir ekran (HMD) barındıran güneş gözlükleriyle beraber bu modelde de bulunmaktadır. Bu model, daha büyük kavrayış güçü ve bir insan gibi karar verme yeteneğiyle önemli gelişmelere gebedir. Hâlâ bir T-103'tür ve örnek olarak da durum, bir Süper Tyrant'a dönüşmesini gerektirdiğinde bunu gerçekleştirebilir.

----------------------

Karanlık Miras 2


Sergei'den Nicholai'a mektup

Nicholai, yanıt vermekte geciktiğim için özür dilerim.

Senin teklifinin kuşkusuz epey kâr getirecek bir potansiyele sahip. Yine de ödenecek bedel epey yüksekti ve bunu, dikkatle düşünmem gerekliydi.

Onlardan vazgeçme hakkındaki fikrimi değiştirmiş değilim. Umbrella için bir sayı, bir fiyat etiketinden başka hiçbir şey olmayan yan yana savaştığım on askerden bunu öğrendim.

Tüm bunlara baktığında oldukça eğleneceğinen eminim Gümüş Tilki; lakin bugün, benim için üzücü bir gün. Bu kararı uygulamak zorunda olduğum günden korkuyordum. Sonuçta bu adamlar, tamamen benim tarafımdan yetiştirildiler ve birer parçam oldular. Yardım edemem, ama bu düşünce eğilimi hakkındaki şartları, biyolojik silahlar hâline gelen insanların düşüncesini ve bir yaşayan ölünün sonsuzluğuna lanet okuyuşlarını hissedebiliyorum.

Ancak ben, kararımı verdim ve de bocalamayacağım. Gelişim her zaman fedekarlık üstüne inşa edilmiştir. Bir zamanlar olduğu gibi Anavatanımızı tekrar büyük bir ülke hâline getireceksek her miktardan acıya tahammül etmeye razıyım, hele de bedel olarak kan, hâlâ ödemesi küçük bir bedelken.

Eğer ille de vücudumu kesmek zorunda kalırsam, bu yapmaya hazır olduğum bir fedakarlık olur. Ben feryad-ı figan edeceğim ve kandan gözyaşları akıtarak, baştan sonra vücudumdaki pişmanlık etini parçalayacağım, eğer ki bu yeni bir çağa eşlik edebileceğim anlamına geliyorsa.

Sana vereceğim cevap, evettir yoldaş. Dileğin gerçekleşecektir Gümüş Tilki.

Sergei Vladimir

----------------------

Canavar Sergei Notları

Sergei, bir virüsü kendisine şırıngaladıktan sonra bahsi geçen canavara dönüşmüştü. Kollarını birbirine bağlayan dokunaçlar da, tek bir büyük dokunaçla kaynaşmıştı. Bu uzantının sonundaysa hareket etmek ya da saldırmak için kullanabildiği tehlikeli bir tırnaklı pençe vardı.

----------------------

Wesker'ın Farklı Mutasyonlar Hakkındaki Notları:

Sergei'in benzersiz evriminin gidişatıyla ilgili bir teorim var.Herzaman virüsün çeşitli etkilerinin, ev sahibi üzerinde, sadece rastlantısal mutasyonlara yol açtığını kabul etmişimdir. Ancak, Marcus'un dönüşüm husuları ile Sergei birleşiği üzerindeki ilk elden şahitlik etkileri arasında ortak bir ince çizgi olduğunu farkettim.

Ev sahibinin zihniyeti, virüsün evirimine tesir edermiş gibi görülüyor. Sergei, dikenler yüzünden içten parapmaparça olmuş şekliyle çok cisimli ıstırabın tasviri bir yaratığa mutasyon geçirdi. Ben yalnızca farzedebilirim ki; onun dönüşümü, içindeki gerçek kişiliğinin zihniyetini temsil ediyordu. Kanıtım olmamasına karşın sezgilerim bana; durumun böyle olması gerektiğini söylüyor. Eğer ev sahibinin kişiliği gerçektende virüsün şekillenme seyrini etkileyebiliyorsa; o zaman benden vazgeçtiği konum neresi?"

----------------------

Ozwell E. Spencer'in Profili

Umbrella Şirketi'nin kurucusu Ozwell E. Spencer, asil soylu bir adamdır, ayrıca James Marcus ve Edward Ashford'la birlikte Progenitor Virüsü'nü keşfetmiştir. Potansiyel bir biyolojik silah olarak virüs araştırmasına devam etmek için bu üçlü, eylemlerine cephe oldun diye Umbrella Şirketini meydana getirdi.

Spencer acımasızca ardı ardına rakipleri kaldırarak kendi nüfuzunu arttırmaya sürdürmüştür. T-Virüs üzerine olan araştırmasını bitirmesiyle beraber, Umrella'nın kontrolünü ele geçirmiştir. Spencer, asla kendisini ve gerçek niyetlerini, şirket görevlilerine bile açıklamadan, gizemle sarınmış bir şahıs olarak ortadan kayboldu.

----------------------

Umbrella Karşıtı Eylemciyle Çevrimiçi Röportaj

Muhabir:
Bu deneme, internet görüşmesi olup yaygın arama motorlarındaki sorgular, ilk üç listesini işleme devam etmekte. Her halükârda çok uzaklara bir şeyler taşıyormuş gibi görünen çokuluslu şirkete karşı olan savaşınızda kaşlarını kaldıran kimselerin sayısı pek fazla. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Sara:
Umbrella yalnızca kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşlardan biri değil, onlar bir ordu ya da bir ülkeye oldukça yakından benzeyen güçlü bir örgüt. Gerçeği örtbast etmeye çalışan bir şirkete karşı bu şekilde savaş açmaktan başka seçeneğimiz yok. Umbrella'ya karşı kesin bir hükmün çıkması uğruna yaklaşık yarım on yıl boyunca mahkemede mücadehe ettik. Bu seçim hakkı terkar verilecek olsa yine aynısını yapardık.

Muhabir:
Yani siz, Umbrella'nın Filistinli Savaşçısı Goliath'la savaşan Hz. Davut'sunuz. Ancak şu an karar varılmış bir hüküm var, bu sorun çözülmüş oldu, haksız mıyım?

Sara:
Tek bir sorun çözüldü; fakat bazı şüpheler aynen devam ediyor, üstelik zaferimizi kutlamak için daha erken diye düşünüyorum.

Muhabir:
Şüphe mi? Yani böyle düşündürten o şüphe nedir?

Sara:
Kendimize sormamız gereken iki soru var. İlki, neden Umbrella aleyhine delillerin ortaya çıkması bu kadar zaman aldı? Ve neden şimdi? İkincisi, neden bu kanıtların niteliği hâlâ bugüne kadar gizli tutuldu? 

Muhabir:
Umbrella'yla ilgili etrafta dolaşan birçok yaygın teori var.

Sara:
Mahkeme kayıtlarına bir göz atın. Güya kanıtlar bir bilgisayar üzerinde depolanmış verilerden ibaretmiş. Umbrella kendi sonuna doğru bu bilgisayarı saklamış olmalıymış. Büyük ihtimalle bu kanıtların var olmayış gerekçesi, kendimiz de dahil olmak üzere pek çok dünya devletini suçlayan zaptedilmiş bu bilgilerin halka arz edilmiş olması. Ayrıca bu kanıtların, toplum karşıtı bir örgütle olan ilişkilerinden elde edilmiş olduğu söyleniyor.

Muhabir:
Ama Umbrella'nın işi bitti. Bu da kesinlikle en büyük tehdidin saf dışı kaldığı anlamına geliyor, öyle değil mi?

Sara:
Umbrella'nın yaptığı yanlışlar gün ışığına çıkar mı? Kesinlikle çıkar. Ancak virüs üretimi ve biyolojik silahlardaki verinin tamamı gün ışığına çıkmıyor işte. Bu verilerin silinmiş olduğu içimi sinmese de en fazla Umbrella'nın karanlık mirasını devralan birisinin ellerindeyken son bulmuştur.

Muhabir:
Karanlık bir mirasın devralınması mı? Kulağa bir TV gösterisinden fırlamış gibi geliyor.

Sara:
Bir nevi haftanın efsane filmi gibi gülmesi ve reddetmesi kolay; ancak böyle bir ihtimalin gerçek olduğunda dair herhangi bir risk varsa bu, kaygımıza değer demektir. İnsanlar aptal yaratıklar olabilirler.

Bir şehri silmiş olan bu yıkıcı güce şahitlik edildikten sonra bile, ödenecek bedel ne olursa olsun, birisi hâlâ bu gücü çalıp, kendi emellerini ileriye taşımak için kullanmaya çalışabilir. Umbralla belki de yalnızca bu kabusun başlangıcıdır. Mahkeme kararını çevreleyen bu gizem de, durumu gayet belirgin hâle getiriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder