22 Ocak 2018

Resident Evil 2 Remake İle İlgili Detaylar Sızdırıldı


Resident Evil 2’nin yirminci yıldönümü geldi ve geçti fakat sözü geçtiği gibi hiçbir şekilde oyunla alakalı bir bilgiye ulaşamadık. Gerçi pek şaşırılacak bir şey de değildi bu bizler için, çünkü Capcom tarafından bizlere verilmiş bir söz yoktu. Bizim sadece kendi düşüncelerimiz ve “Belki bizlere mesaj vermeye çalışıyorlardır.” umudu vardı. Ayrıca bu konuyla alakalı Resident Evil ve Devil May Cry’ın geliştirici ekibinin Twitter hesabından bir özür mesajı yayınlandı.

(Günaydın! Hiçbir şekilde kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istememiştik..., ama manken parmağı fotoğrafları sadece sabahın favori çekimleriyle olduğumuz yerden merhaba demek içindi... bu arada, tüm yorumlar için hepinize çok teşekkür ederiz!)


Ve gelen son bilgilere göre 4chan aracılığıyla bir sızıntı yaşandı. Gelin hep beraber o sızıntıyla eriştiğimiz bilgiler nelermiş onlara bakalım.

İlk sızdırılan detay tabii ki hepimizin merak ettiği bir konuyla alakalı, yani kamera açısıyla. Kamera açısı omuz üstü olacak, Revelations 2 ve Resident Evil 4’tekinin karışımı olacak. Hareket ederken nişan alıp ateş edebileceğiz fakat çömelemeyeceğiz. Ayrıca sabit kamera ve birinci şahıs kamerayı kullanmayı denemişler fakat iyi bir sonuç alamamışlar.

İkinci sızdırılan detay ise Raccoon Polis Departman'ının ve Raccoon şehrinin yeniden tasarlanacağı.

Üçüncü sızdırılan detay ise eşyalarla alakalı. Eşyaların parıldama özelliği geri dönüyor.

Dördüncü sızdırılan detay ise kaç tane senaryo olacağıyla alakalı. Bildiğiniz gibi orijinal Resident Evil 2’de Leon A / Claire B – Claire A / Leon B şeklinde toplamda dört senaryo vardı. Remake versiyonunda bu, iki senaryoya düşürülecek. Ayrıca karakter değişim sistemi de kaldırılacak. Bu da Leon ve Claire’in daha fazla iletişime geçmesini sağlayacak.

Beşinci detay ise oyundan kesilen bir kısımla alakalı. Hatırlarsanız Resident Evil 2’de kısa sürüyor olsa da timsahla karşılaşıp onunla savaştığımız bir kısım vardı. Ağzına gaz tankını aldığında ateş edip onu öldürüyorduk, Remake versiyonunda bu timsahın olduğu kısım kesilecek.

Altıncı detay ise Sherry ile alakalı. Sherry gene oynanılabilir olacak fakat kendisini koruyabilecek, tıpkı Revelations 2’deki Natalia gibi.

Yedinci detay ise Ada ile alakalı. Ada bölümü genişletildi. Hatta Ada, farklı silahlar bile alabilecek.

Sekizinci detay ise oyunda yer almayacak başka bir şeyle daha alakalı. 4th Survivor oyunda yer almayacak ama indirilebilir içerik olarak getirilme ihtimali var.

Dokuzuncu detay ise büyük bir ihtimalle çıkarılmış başka bir şeyle daha alakalı. Hiçbir şekilde Tofu’nun ismi geçmiyor. Timsah kısmının oyundan kesilmiş olduğu gibi Tofu’nun da kesilmiş olma ihtimali var.

Onuncu detay ise odak noktasıyla alakalı. Hala odaklanılan nokta korku. Eşyaların parıldama özelliği geri dönmüş olmasına rağmen Resident Evil 7’de olduğu gibi gizli eşyalar gene olacak.

Onbirinci detay ise oyundaki kayıt sistemiyle alakalı. Zorluk tıpkı Resident Evil 7’deki gibi olacak. Normal’de oto kayıt olacak fakat Hard’da olmayacak.

Onikinci detay ise kostümlerle alakalı. Kostümler geri döndü ama tıpkı Resident Evil 0’da olduğu gibi indirilebilir içerik olacaklar. Elza Walker (Resident Evil 1.5’un ana kadın karakteri) Claire için bir kostüm olarak planlanıyor ve Leon’un 1.5 donanımı da aynı şekilde.

Onüçüncü detay ise oyunda olacak bir detayla alakalı. Bildiğiniz gibi Resident Evil 2’de bulunan bir Easter Egg’te S.T.A.R.S. ofisinde Albert Wesker’ın masasını elli kere incelediğimizde bir film alıyorduk ve bu filmi yıkadığımızda da Rebecca’nın basketbol üniforması giydiği bir fotoğrafına erişiyorduk. Remake versiyonunda bu fotoğrafı yanında ‘başka bir şeyle’ birlikte bulabileceğiz.

Ve son sızdırılan detay ise çıkış tarihiyle alakalı. Hedeflenen çıkış tarihi 2018’in sonu.



Sızdırılan detaylar bundan ibaretti. Doğruluğu hakkında şu anlık bir şey söyleyemeyiz, elimizden gelen tek şey beklemek ve görmek. Bakalım ilerleyen zamanlarda nelerle karşılaşacağız. Gelişmeler için bizi takipte kalın!

2 yorum:

  1. beklentim omuz üstü olmasıydı kameranın doğru tercih

    YanıtlaSil
  2. Artik yeni oyun yerine eskiye donus beklentisi icindeydi herkes cunku ben ilk 3 seri ve ara oyunlardan aldigim zevki alamaz olmustum sanki farkli bir oyun oynuyordum yeni serilerde bundan sikayetcide degilim aslinda keyifle bekliyorum

    YanıtlaSil