26 Kasım 2016

Resident Evil 7 İle İlgili Yeni Detaylar Geldi!

Tayvanlı bir oyun sitesi olan Gamelife Resident Evil VII: Biohazard'ın tanıtımını yapmak adına yapılan bir konferansa katıldı ve soru - cevap etkinliği sırasında oyunun prodüktörü Masachika Kawata Resident Evil 7'yle alakalı birkaç yeni bilgi vermeyi de ihtimal etmedi.

İlk gelen bilgi bizi bir hayli sevindirecek cinsten. Karakterlerimizin dönüş yapacağı onaylandı. Her ne kadar dönüş yapan karakterimizle veya karakterlerimizle oynayamayacak olsak da bunu duymak sevindirici. Sonuçta oyunda hiçbirini görmeme gibi bir olasılığımız da vardı. Kawata bu soruya şöyle yanıt verdi:

Karakterler geri dönecek fakat çok fazla yer almayacaklar.

Henüz kimlerin geri döneceğini bilmiyoruz fakat Avid Expert adlı Reddit kullanıcısı Chris Redfield'ın dönüş yapacağından bahsetmişti. Diğer verdiği detayların doğrulandığını göz önünde bulundurursak, dönüş yapacak karakterlerden birisinin Chris olacağından emin olabiliriz.



İkinci yayınlanan bilgi ise kullanacağımız silahlarla alakalıydı. Bildiğiniz gibi birkaç ay önce ESRB sitesi tarafından kazayla Resident Evil 7'nin hikayesiyle alakalı detaylar yayınlanmıştı. Bu yayınlanan bilgiler arasında da en dikkat çekici olanı testere kullanabilecek olmamızdı. Resident Evil serisinde genel olarak yakın dövüş için kullandığımız silahlar fazla yer almıyordu. Bu konuda sahip olduğumuz tek silah bıçaktı, ayrıca Outbreak oyunlarında da demir sopa vb. eşyaları yakın dövüş silahı olarak kullanabiliyorduk. Ayrıca Resident Evil 6'da yaptığımız birkaç melee hareketlerinde bu ve benzeri eşyaları silah olarak kullanıp düşmanlara vurabiliyorduk. Resident Evil 7'de bu özelliğin daha da gelişeceğini söyleyebiliriz. Demo'da balta kullanabilmemiz de bunu doğrular nitelikte. Kawata'ya testere ile alakalı soru sorulduğunda ise cevabı şu oldu:

Bu konu hakkında şuanda çok detaylı bilgi veremem fakat şunu söyleyebilirim ki düşmanlar sizin alabileceğiniz nitelikte silahlar düşürecek ve siz de onları alıp kullanabileceksiniz.



Üçüncü yayınlanan bilgi ise VR ile alakalıydı. Şuana kadar yayınlanan demolar arasında sadece Kitchen demosu VR destekliyordu, yeni güncelleme ile Beginning Hour demosuna da VR desteği gelecek. Ve güncelleme ise muhtemelen haftaya Cumartesi veya Pazar günü Sony'nin PSX etkinliğinde gösterilecek, yani 3-4 Aralık.

Ve son yayınlanan bilgi ise bizi şaşırtmayacak cinsten bir bilgiydi. Kawata'ya Resident Evil 7'de yeni bir virüsün karşımıza çıkıp çıkmayacağıyla alakalı soru sorulduğunda kendisi olumlu yanıt verdi.



Şimdilik gelen bilgiler bu kadardı, yeni bilgiler yayınlandıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın!










18 Kasım 2016

Resident Evil 7 İçin Metal Kutu Sürümü Geliyor!



Gamestop aracılığıyla görme fırsatına eriştiğimiz Collector's Edition henüz Capcom tarafından onay almamış olmasına rağmen yeni bir versiyonun ortaya çıkması çok zaman almadı. Amerika için yayınlanan bir reklam afişiyle birlikte 'Steelbook Edition' onaylanmış oldu. Afişte gördüğümüz gibi oyunun kapağında yeni yayınlanan resim kullanılmış ve yanında da Baker ailesinin yemek masasında oturdukları resmi tam boyutuyla basılmış bir şekilde görüyoruz. Bu versiyon şu anda Amerika'da ön siparişe açık ve fiyatı da 64€.

Resimde ilk olarak belirgin bir şekilde gözüken ve hemen bizim dikkatlerimizi çeken şey 44'lük Magnum mermisi. Resident Evil oyunlarının vazgeçilmez bir materyali olan Magnum mermilerinin olacağını zaten tahmin ediyorduk fakat bu afiş sayesinde görme fırsatına eriştik.



Bir diğer resimde yer verilen ise bizim en çok yer almasını beklediğimiz şey, yani el bombası. Çünkü bildiğiniz gibi Resident Evil serisinde el bombası her zaman bir şekilde yer almıştır, ya el bombası şeklinde yer almıştır ya da Grenade Launcher şeklinde. Resident Evil 7'de de yer alması çok olasıydı çünkü Capcom Resident Evil 7 ile seriyi köklerine döndüreceğinden bahsetmişti. Hele de oyunu daha çok Resident Evil 1'e benzeteceklerini de aklımıza getirince acaba el bombaları defensive item yani düşmanlarımız bizi yakaladığında kullanacağımız bir eşya mı olacak diye de düşünmeden edemiyoruz.

Yayınlanan paketlerin içine başka bir tanesi daha eklendi ama hala Collector's Edition gizemini korumakta, Capcom tarafından nasıl bir açıklama yapılacağı hala belli değil, umarız ki Capcom bu konuyu yakın zamanda netliğe kavuşturur.

12 Kasım 2016

RE: The Umbrella Chronicles Wii U'ya da Geldi!



Resident Evil 0,1 ve 3'teki olayları anlatan ve aralarda gizemi hala çözülememiş hikayelere de yer veren bir oyun olan Umbrella Chronicles Wii U'da oynanılabilir oldu. Gerek hikayeyi anlatış şekli, gerekse de oynanışı bakımından bizim bildiğimiz Resident Evil'lardan farklı olsa da Umbrella'nın yıkılışı, Ada'nın Raccoon şehrinden kurtuluşu gibi konuları açıklığa kavuşturan bir oyun Umbrella Chronicles hepimizin bildiği gibi. İlk çıkışını Wii için yapmıştı, sonrasında HD Collection adı altında Playstation 3 için de çıkmıştı, şimdi ise Wii U kullanıcıları da Umbrella Chronicles'ı oynayıp, tecrübe edinebilecekler.

Umbrella Chronicles'ı Wii U'nun eShop'ından 19.99$'a indirebilirsiniz.

Capcom Resident Evil 7 İçin Muhteşem Bir Özel Sürüm Hazırlıyor!

Her ne kadar Capcom cephesinden Resident Evil 7'nin Collector's Edition'ı hakkında tek kelime çıkmasa da bu gizemi bugün Gamestop İtalya açıklığa kavuşturdu. Bu bilgi Gamestop tarafından kazayla verilmiş olsa da Resident Evil 7'nin Collector's Edition'ının nasıl olacağının açıklığa kavuşması bir açıdan güzel oldu, hepimizin bildiği gibi Capcom bu tarz bilgileri verme konusunda oldukça geç davranıyor ve çok detaylı bilgiler de verdiği söylenemez.



Verilen bilgiye göre paketin fiyatı 100$ civarında olacak. Ve paketin içeriği ise söyle: Resident Evil'ın 20. yılına özel yapılmış bir sanat kitabı, 5 adet litografi (oyuna ait kaliteli bir şekilde bastırılmış ekran görüntüleri) 3 adet alternatif RE7 tasarımlı ambalaj ve Beginning Hour demosunda gizemini bir türlü çözemediğimiz parmağın şekline sahip 16 GB'lık flash bellek.

Paketin şuanlık nerelerde satışa çıkacağı belli olmasa da söylenene göre paketin Amerika'da satışa sunulacağından ve oyunla birlikte fiyatının 150$ olacağından bahsedildi. Capcom tarafından şuanlık kesin bir bilgi verilmemiş olsa da en azından paketin içeriğini görmüş olduk. Bizce gayet güzel bir içerik hazırlamışlar, özellikle de flash belleğin tasarımı değişik fakat hoş bir fikir olmuş. Paketin içeriğini daha yakından incelemek isteyenler resimlere aşağıdan ulaşabilirler.







8 Kasım 2016

Capcom Resident Evil 7 Konusunda Oldukça İddialı!




Resident Evil 7'nin çıkışına az bir zaman kalmışken Capcom tarafından bilgiler yavaş yavaş ve az da olsa gelmeye devam ediyor. Şirket bugün Gamespot aracılığıyla yapılan bir soru - cevap etkinliğinde Resident Evil 7'nin piyasaya sürüldüğünde 4 milyon kopya satmasını umduklarını anons etti.

Eğer Capcom'un bu tahmini doğru çıkarsa, Resident Evil 7'nin piyasaya çıktığında elde ettiği satış rakamı Resident Evil 6'nın satış rakamına yakınlaşmış olacak, Resident Evil 6 2012 yılının sonunda 4.8 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Resident Evil 7'nin nasıl bir başarıya ulaşacağı şuanlık bilinmiyor fakat Capcom'un yaptığı tahmine bakılırsa Resident Evil 7 konusunda iddialı oldukları kesin, gerçi Resident Evil 7'nin demosu bile 3 milyon kez indirilmişti, demonun bu sayıya ulaştığını düşünürsek, oyunun da en az bunun kadar satış rakamına ulaşması gerekir. O açıdan baktığımızda Capcom'un oyun daha piyasaya sürüldüğü anda 4 milyon kopya satacağını umduklarını söylemeleri mantıklı gelmeye başlıyor. Fakat Capcom'un en çok satan oyunu olarak namını korumaya devam eden Resident Evil 5'in satış rakamını geçer mi, orasını bilemeyiz. Çünkü Resident Evil 5 2009 - 2013 yılları arasında 6.5 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Belki Resident Evil 5 bu namını korumaya devam eder, belki de Resident Evil 7 bu yeri alır, kim bilir? Bunu öğrenmek için beklememiz gerekiyor.

7 Kasım 2016

Resident Evil 7: Biohazard Demosu PC'ye de Geliyor!



Resident Evil 7: Biohazard için geri sayım devam ediyor. Kısa bir süre önce % 90 oranında tamamlandığı duyurulan oyun için nihai sürüme ulaşmaya az kaldı. 24 Ocak 2017 tarihinde piyasaya çıkacak olan oyun için kısa bir süre önce PC kullanıcıları için müjdeli bir haber verildi. Oyunun demosu yakın bir zamanda PC için de yayınlanacak.

Bildiğiniz gibi hafif bir şekilde esen söylenti rüzgârları sonunda bir etki yapmış ve Resident Evil 7: Biohazard, E3 2016 fuarında duyurulmuştu. Hatta aynı gün Plus abonesi PlayStation 4 kullanıcıları için de bir oynanabilir demo yayınlanmıştı. Ne var ki bu durum PC ve Xbox One kullanıcılarını bir hayli üzmüştü. Ancak PC kullanıcıları bugün itibarıyla sevinebilirler; çünkü, Capcom çalışanı olan WBacon, müjdeli haberi verdi. En nihayetinde PC kullanıcıları da demoyu deneme şerefine nail olabilecekler.

Şimdilik herhangi bir çıkış tarihi verilemiyor olsa da, gecikmenin sebebi açıklandı. Öyle ki, Sony ile devam etmekte olan anlaşmadan ziyade, tamamıyla teknikmiş. Yani geliştirici ekip, iyi bir optimizasyon ile demonun çoğu bilgisayarda sorunsuzca oynanabilmesini hedefliyormuş. Buna ek olarak, kullanıcıların demonun verilerini incelemeye alarak senaryo ile ilgili detayları çıkıştan önce sızdırmalarının önüne geçilmesi için gerekli temizlik de yapılıyormuş.

Bu haber PC kullanıcıları için oldukça sevindirici bir haber ve umuyoruz ki demonun Steam üzerinden yayınlanması fazla gecikmez.