26 Kasım 2016

Resident Evil 7 İle İlgili Yeni Detaylar Geldi!

Tayvanlı bir oyun sitesi olan Gamelife Resident Evil VII: Biohazard'ın tanıtımını yapmak adına yapılan bir konferansa katıldı ve soru - cevap etkinliği sırasında oyunun prodüktörü Masachika Kawata Resident Evil 7'yle alakalı birkaç yeni bilgi vermeyi de ihtimal etmedi.

İlk gelen bilgi bizi bir hayli sevindirecek cinsten. Karakterlerimizin dönüş yapacağı onaylandı. Her ne kadar dönüş yapan karakterimizle veya karakterlerimizle oynayamayacak olsak da bunu duymak sevindirici. Sonuçta oyunda hiçbirini görmeme gibi bir olasılığımız da vardı. Kawata bu soruya şöyle yanıt verdi:

Karakterler geri dönecek fakat çok fazla yer almayacaklar.

Henüz kimlerin geri döneceğini bilmiyoruz fakat Avid Expert adlı Reddit kullanıcısı Chris Redfield'ın dönüş yapacağından bahsetmişti. Diğer verdiği detayların doğrulandığını göz önünde bulundurursak, dönüş yapacak karakterlerden birisinin Chris olacağından emin olabiliriz.



İkinci yayınlanan bilgi ise kullanacağımız silahlarla alakalıydı. Bildiğiniz gibi birkaç ay önce ESRB sitesi tarafından kazayla Resident Evil 7'nin hikayesiyle alakalı detaylar yayınlanmıştı. Bu yayınlanan bilgiler arasında da en dikkat çekici olanı testere kullanabilecek olmamızdı. Resident Evil serisinde genel olarak yakın dövüş için kullandığımız silahlar fazla yer almıyordu. Bu konuda sahip olduğumuz tek silah bıçaktı, ayrıca Outbreak oyunlarında da demir sopa vb. eşyaları yakın dövüş silahı olarak kullanabiliyorduk. Ayrıca Resident Evil 6'da yaptığımız birkaç melee hareketlerinde bu ve benzeri eşyaları silah olarak kullanıp düşmanlara vurabiliyorduk. Resident Evil 7'de bu özelliğin daha da gelişeceğini söyleyebiliriz. Demo'da balta kullanabilmemiz de bunu doğrular nitelikte. Kawata'ya testere ile alakalı soru sorulduğunda ise cevabı şu oldu:

Bu konu hakkında şuanda çok detaylı bilgi veremem fakat şunu söyleyebilirim ki düşmanlar sizin alabileceğiniz nitelikte silahlar düşürecek ve siz de onları alıp kullanabileceksiniz.



Üçüncü yayınlanan bilgi ise VR ile alakalıydı. Şuana kadar yayınlanan demolar arasında sadece Kitchen demosu VR destekliyordu, yeni güncelleme ile Beginning Hour demosuna da VR desteği gelecek. Ve güncelleme ise muhtemelen haftaya Cumartesi veya Pazar günü Sony'nin PSX etkinliğinde gösterilecek, yani 3-4 Aralık.

Ve son yayınlanan bilgi ise bizi şaşırtmayacak cinsten bir bilgiydi. Kawata'ya Resident Evil 7'de yeni bir virüsün karşımıza çıkıp çıkmayacağıyla alakalı soru sorulduğunda kendisi olumlu yanıt verdi.



Şimdilik gelen bilgiler bu kadardı, yeni bilgiler yayınlandıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder