24 Eylül 2015

Resident Evil: Umbrella Corps., Resident Evil 6'nın Sonrasında Geçecek!



Capcom'un Resident Evil: Umbrella Corps.'u duyurmasının üzerinden fazlaca bir zaman geçmiş değil ve yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Verilen son bilgiler ise, oyunun başındaki isim olan Masachika Kawata (bir gün bu adamın adını yanlışlıkla 'Gawata' diye yazacağım diye korkuyorum) ve James Vance tarafından geldi.

Öncelikli olarak şunu diyebiliriz ki, Umbrella Corps., Resident Evil 6 oyunun sonrasında geçiyor. Bu satırları okurken "Ne alâka?" dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız; çünkü, bu oyun ilk verilen bilgilere göre Umbrella şirketinin yeni yeni çöktüğü bir zamanda geçecekti, ama Resident Evil 6'nın geçtiği dönemde ise Umbrella şirketi çökeli yıllar oluyor. Neyse ki, Gaw- pardon Kawata ve Vance bu durumun farkındalar ve oyunun kuramsal olmadığını söylüyorlar. Yani bir nevi Resident Evil: Umbrella Corps. için "farz-ı misal" mantığı ile yaklaşılıyor.

Öte yandan, Resident Evil: Umbrella Corps. için bir aşama sistemi bulunmayacak. Yani belirli bir puan toplayıp da karakterimizi geliştiremeyeceğiz. Bunun yerine, karakterimizi oyuncunun deneme-yanılma yönetmi ile edindiği tecrübeye dayalı olarak gelişim gösterecek. Aslında ilginç bir yöntem, ama zaman içinde kullanışlı hale gelebilir. Siz ne dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder