27 Haziran 2016

Resident Evil 7'de Neden Deneyimsiz Bir Karakteri Yöneteceğiz?

Capcom Unity'nin bir blog postunda yapımcı Masachiko Kawata ve direktör Koshi Nakanish neden Resident Evil 7'de deneyimli zombi avcıları yerine sıradan bir ana karakter eklediklerini açıkladı.



Kawata "Doğrulamak adına, bu karakter daha önceden olayları gözünden gördüğünüz bir karakter değil. Bence vardığımız noktalardan birisi de bu zamana kadar seride hep süper kahraman tarzında karakterlere yer vermiş olmamız. Onlar tamamen donanımlı ve bu tarz hayatta kalma korku durumlarının üstesinden gelebilecek insanlarlar, bunun için hazırlar. Buna dayanabilirler." şeklinde belirtti. "Oyuncuya korku deneyimini geri getirebilmek için, birinci kişi olursanız kendinizi daha çok oradaymışsınız gibi hissedersiniz diye düşündük. Baskın, kahraman bir karakterin perspektifinden bakamazsınız çünkü bu evdeki siz değilsiniz. Ya da belki siz baskınsınızdır, bilemiyorum [güler]. Oynadığınız karakter bir tür güçsüz, sıradan bir insan."

"Gerçekten kim olduklarıyla alakalı şuanda daha fazla detay hakkında konuşmuyoruz, ama onlar olaganüstü bir durumun içinde takılı kalmış sıradan insanlarlar. Bence bu önümüze korkuyu döndüren şey. Merak edeceksiniz bu oynadığınız karakter - ya da siz - bu durumun üstesinden gelebilecek mi. Korkunun oluşmasını sağlayan asıl his bu çaresizlik. Eğer [Playstation 4] ve [Playstation Plus üyeleri] için olan demoyu denerseniz, göreceksiniz. "

Karakterlerin dönüşünün yokluğu ve yeni birinci kişi perspektifine rağmen, Resident Evil 7 reboot bir oyun olmayacak.

"Sil baştan değil ve biz seriyi öylece bir köşeye fırlatmıyoruz' standart hikaye," şeklinde ekledi Nakanishi." Serideki yeni numaralandırılmış oyun bu ve şuanda ana seri şeklinde numaralandırılmış oyunların devamı. Ben bunu söyledikten sonra ve siz demoyu denedikten sonra, "gerçekten mi?" diyebilirsiniz, çünkü seriye benzer gözükmüyor ama güvenin bana. Hayatta kalma korkunun içinde biraz da gizeme ihtiyacımız var, oynarken sizi bunların nasıl bağlantısı olabilir şeklinde meraklandırmak istiyoruz. İşte bu da bunun çekici tarafı."

Ayrıca oyunun "bir tür olaganüstü olayların olduğu, gizli, hayaletli" bir hikaye olmayacağıyla alakalı da hayranların güvenini kazanmayı istiyorlar.

"Merak etmeyin," şeklinde Nakanashi devam etti. "Resident Evil'ı olduğu gibi gözden çıkarıp onu bir hayalet hikayesine çevirmedik. Sonunda size anlam ifade edecek. Biliyorum hayranlara gösterebileceklerimizi göstermemek sinir bozucu olabilir, ama bu oyun çıktığında sizi tamamen eğlendirmenin en iyi yolu."

Resident Evil 7'nin 24 Ocak 2017'de PC, Playstation 4 ve Xbox One için çıkarılması bekleniyor.

Resident Evil 7: Biohazard İsmi Nereden Geliyor?

E3 2016 fuarındaki duyurusundan bu yana, Resident Evil 7 ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Demo ile birlikte oyunculara tanıtılan konsept, hayranları ikiye böldü diyebiliriz. Bir taraf korkunun gerçek anlamda geri döndüğünü düşünürken, diğer taraf ise kamera açısı ile oyunun çeşitli kısımlarında görünen bir kız hayaleti yüzünden yeni oyundan şikayetçi oldu. Her ne kadar Capcom Resident Evil 7 oyununun doğa üstü güçlerin hakim olacağı bir oyun olmadığını söylemiş olsa da, tartışmalar yine de bir süre durulacakmış gibi görünmüyor. Tüm bunlar bir yana dursun, biz sizleri başka bir noktaya götürelim... Oyunun adına: Resident Evil 7: Biohazard.

Bildiğiniz gibi 'Resident Evil' oyunun Kuzey Amerika ve Avrupa'daki adıyken, Biohazard ise orijinal adıydı. Yani bu seri piyasaya iki farklı isimle çıkıyordu. Ancak son oyunda, bu iki isim birleştirildi. Neden? Amaç nedir?

Capcom-Unity sitesinde açıklamada bulunan Masachika Kawata, bu iki farklı ismi tek bir çatı altında birleştirerek, büyük ve etkili olacağını düşündükleri bir hissiyat yaratmayı istediklerini dile getirdi. Yani Japonya için satışa sunulan Biohazard ve Kuzey Amerika ile Avrupa ülkelerinde satışa sunulan Resident Evil isimlerini aynı potada eriterek, seri açısından gerek atmosfer, gerek içerik ve gerekse de sunum açısından çok daha güçlü bir gelecek plânlanmış oluyor. Bu bağlamda, oyunun Japonca versiyonu ise BIOHAZARD 7: Resident Evil olarak piyasaya sürülecek.

Bakalım Capcom hedefe nokta atış yapabilecek mi, yoksa direkten mi dönecek?

24 Haziran 2016

Albert Wesker Hâlâ Hayatta Olabilir...Mi?

Bildiğiniz gibi PlayStation 4 ve PC için geliştirilmiş olan Resident Evil: Umbrella Corps., birkaç gün önce piyasaya çıktı. Özellikle de Resident Evil hayranları tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmakta olan oyun için bir nevi fiyasko tanımlaması yapılabilir. Ne var ki, fiyasko olmasına rağmen ana senaryosunda oldukça ilginç bir detay saklı: Albert Wesker Resident Evil 5'in sonunda ölmemiş olabilir!

Her ne kadar çoklu-oyuncu odaklı bir oyun olarak hazırlanmış olsa da, Resident Evil: Umbrella Corps. oyununun bir dizi mini görevden oluşan The Experiment adı altında yer alan bir ana senaryosu var ve oyunumuz ne Operation Raccoon City gibi alternatif, ne de Revelations serisi gibi yan senaryoya sahip bir oyun değil. Resident Evil 6 oyununun iki yıl sonrasında geçen bir ana seri oyunu ve dolayısı ile Resident Evil serisinin tablosunda kendisine yer bulabiliyor.

Gelelim işin esas kısmına... The Experiment boyunca görev seçimi yapılırken, aynı ekranda yer alan ve komutan subayımız ve baş araştırmacımız Abraham Jackson tarafından yazılmış ve hikayedeki boşlukları dolduran günlükler yer alıyor. Buna ek olarak, tamamladığımız her bir görevi sonunda da hikayeyi genişletecek olan genişletilmiş günlük girdisine ulaşıyoruz. Görevlerimiz ise bizi serinin daha önceki oyunlarında da yer almış olan ve oyunun geçtiği döneme kadar ayakta kalmayı başarmış olan yerler oluyor. Tabi ki bu yerler halen yürüyen ölülerle dolu olduğu için çeşitli yollarla bloke edilmiş oluyor. Bizi ilgilendiren yer ise Resident Evil 4 oyununun başındaki köy.

The Experiment sırasında, Resident Evil 4 oyunundaki köye gittiğimiz zaman, araştırmamız sırasında Abraham Jackson yorumlama yapmaya başlıyor;

"Örgütteki yüksek rütbelilerden belirli…bir birey…izliyor olacak. Ona iyi bir gösteri hazırladığınızdan emin olun.

Komutan dönüşmüş Ganado’lardan çok denekle ilgileniyormuş gibi görünüyor. Sanırım bu sizinle sesli konuşmam için bir şans.

Örgüt izliyor. Ve o adam bu köyle epey ilgiliymiş gibi görünüyor. Onun hakkında konuşma şekli… sanki her şey boka sardığında oradaymış gibiydi. Kim bu herif?

Komutana deneylerin bir sonraki safhasına geçeceğime söz verdim. Bu deneylerden onun sorumlu olduğunu bilmeme izin verdiğinden emin oldu. Birden ortaya çıktığını sanmıyorum, her şeye fazlasıyla aşinaymış gibi görünüyor. Huyuna gitsem iyi olacak."

Bildiğiniz gibi Resident Evil 4 oyununda gerçekleşen olaylardan çok az sayıda kişi kurtulabildi ve bu kişilerden sadece ikisi erkekti. Leon S. Kennedy ve Albert Wesker. Gerçi Albert Wesker hiçbir şekilde köye adım atmadı. Bunun yerine özel bir ofisten, uydu aracılığıyla köyü izledi.

Öte yandan, Abraham Jackson konuşmasına devam ediyor;


“Geçmişte olanlardan büyülendim. Ve bu herif öyle görünüyor ki dayanıklılığını göstermeye çalışıyor. Ve bununla birlikte şüpheciliğim misliyle artıyor. Kim olduğunu çözmeliyim. Eğer arşivde bulunan DNA verisine erişim sağlayabilirsem.

Bu adam kim ve niye herkes ondan bu kadar korkuyor? Onu daha fazla gördükçe, daha fazla soru işaretim oluyor. Evveliyatını kendim kontrol edeceğim. Gizlilikle tabi ki. Saçlarından bir tel almayı başardım…”


Herkesin ödünü kopartan bu adam kim olabilir? Bu bir yana dursun, oyunun çoklu-oyuncu kısmında, aynı zamanlarda olmasalar bile Beatrice Bertrand ve Abraham Jackson tarafından yönergeler dinliyoruz. Aynı zamanda da performansımız hakkında yorumlar duyabiliyoruz. Eğer takımımız kazanırsa, övgü dolu sözler duyarken, mağlubiyet durumunda ise oldukça ilginç bir şey yaşanıyor. Öyle ki, Abraham Jackson tarafından sorulan "Pekalâ efendim, ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, D.C. Douglas tarafından seslendirilen Albert Wesker, "Bu... tatmin edici." cevabı veriliyor.

Şimdi konuyu genel olarak toparlayacak olursak... Resident Evil: Umbrella Corps. oyununun ana seri oyunu olduğu belliyken, sizce Albert Wesker, Resident Evil 5'in sonundaki o iki roketten kurtulmayı başarmış olabilir mi?

21 Haziran 2016

Bir Başka Resident Evil Oyunu Duyurulacak!

Bugün itibarıyla çıkmış olan Resident Evil: Umbrella Corps. oyununu saymazsak, bildiğiniz gibi her ne kadar şimdilik herhangi bir görsel paylaşılmamış olsa da Resident Evil 2: Remake ve E3 2016 fuarında duyurulan Resident Evil 7, yapım aşamasında olduğunu bildiğimiz Resident Evil oyunları. Peki Capcom bununla yetinecek mi? Pek öyle görünmüyor...



Masachika Kawata ile yapılmış olan bir röportaj sırasında, bu yıl içerisinde Resident Evil serisinin yirminci yılı olması nedeniyle birçok ilginç duyurunun yapılacağını öğrenmiştik. Bunlardan bir tanesi, bildiğiniz gibi Resident Evil 7. Sony konferansındaki sahneye çıkışına kadar duyurusunun yapılacağı % 50 olan oyun, beklenmedik bir sunum ile duyurulmuştu. Peki sırada Resident Evil adına neler var?

Famitsu tarafından Resident Evil 7 üreticisi Kawada Massao ve oyunun yönetmeni Nakanishi Koushi ile yapılan röportaj sırasında, oyununun % 65 oranında tamamlanıldığı öğrenildi. Ancak röportajda bahsi geçen tek oyun Resident Evil 7 değildi. Öyle ki, henüz duyurusu yapılmamış bir oyunun daha yapım aşamasına devam edildiğinden bahsedildi. Haliyle bu oyun şimdilik bir sır gibi saklanıyor, ama Capcom firmasının Revelations serisini devam ettirmek istediğini biliyoruz. Öte yandan, gizemli oyunumuzun yepyeni bir Resident Evil oyunu olabilme ihtimali de var. Belki bir başka HD Remaster, kim bilir? Şimdilik bunu bilemiyoruz, ama bugünden itibaren bizim için GamesCom 2016, Tokyo GameShow 2016 ve diğer etkinlikler büyük önem kazandı. Bakarsınız bir tanesine beklenmedik bir duyuru gelebilir.

15 Haziran 2016

Resident Evil 7'yi Almak İçin Geçerli Bir Sebebiniz Olabilir!

Resident Evil 7 demosu ile ilgili ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor. E3 2016 fuarındaki Sony konferansı sırasında duyurulan oyunun demosunda çok enteresan bir detay yakalandı.

Her ne kadar oyunların genelinde göndermeler ve ufak tefek sürprizler olsa da, hiç şüphesiz ki en etkili olanları büyük ölçüde Japon yapımı oyunlarda karşımıza çıkıyor. Resident Evil ve Silent Hill serileri de bunun başını çekiyor. Bunlardan bir tanesi de Resident Evil 7 demosunda yaşandı.



Sizlerin de bildiği gibi, yukarıdaki görüntü, açılış ekranında karşımıza çıkıyor. Tarih, videonun başlığı ve kayıt süresinin haricinde, sol tarafında bazı rakamlar var. Bu rakamlar her ne kadar anlamsız gibi görünse de, aslında hiç olmadığı kadar anlamlı rakamlar. Nedeni ise NeoGAF sitesinde keşfedilen bir detayı saklıyor olması.

Sol tarafta görünen rakamlar, içeriğinde Resident Evil 2 oyunun demosunu da barındıran Resident Evil: Director’s Cut oyunun Kuzey Amerika bölgesinde çıkmış olan versiyonunun üretim kodu. Aşağıdaki resimle karşılaştırabilirsiniz.




Resident Evil 1 oyununun, Resident Evil 2 demosunu içermeyen Director’s Cut versiyonu da var. Bu versiyonun da resimdeki koddan farklı bir üretim kodu var. Bu da demek oluyor ki, bir ihtimal Resident Evil 7, beraberinde Resident Evil 2: Remake oyununun demosunu da yanına alarak piyasaya çıkabilir. Şimdilik kesin bir açıklama olmasa da, Resident Evil 7 ile ilgili gelecek olan yeni haberleri beklemekte fayda var.

1 Haziran 2016

Resident Evil 5 HD Remaster İçin Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Bildiğiniz gibi Capcom Resident Evil'ın 20. yılını kutlamak için Resident Evil 4, 5 ve 6'yı 1080p 60 FPS olarak PS4 ve Xbox One'a çıkaracağını duyurmuştu. Resident Evil 6 için 2016 yılının başları denmişti ve 29 Mart 2016 tarihinde çıkarak listemizden adını sildirdi.

Resident Evil 6 çıktıktan sonra hayranlar ister istemez Resident Evil 5'in ne zaman çıkacağını düşünmeye başlamıştı ve Capcom bugün bu bilinmezliğe son verdi. Resident Evil 5, 28 Haziran'dan itibaren PS4 ve Xbox One'da oynanılabilir olacak.

Daha önceden yayınlanan eklentilere ek olarak, 'The Mercenaries United' adında başka bir mod daha eklendi. Bu mod The Mercenaries ve The Mercenaries Reunioun'ün birleşimi olacak. Bu mod oyunun başından itibaren oynanılabilir olacak ve tüm karakterler açık olacak.

Yayınlanan ekran görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz: