27 Haziran 2016

Resident Evil 7: Biohazard İsmi Nereden Geliyor?

E3 2016 fuarındaki duyurusundan bu yana, Resident Evil 7 ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Demo ile birlikte oyunculara tanıtılan konsept, hayranları ikiye böldü diyebiliriz. Bir taraf korkunun gerçek anlamda geri döndüğünü düşünürken, diğer taraf ise kamera açısı ile oyunun çeşitli kısımlarında görünen bir kız hayaleti yüzünden yeni oyundan şikayetçi oldu. Her ne kadar Capcom Resident Evil 7 oyununun doğa üstü güçlerin hakim olacağı bir oyun olmadığını söylemiş olsa da, tartışmalar yine de bir süre durulacakmış gibi görünmüyor. Tüm bunlar bir yana dursun, biz sizleri başka bir noktaya götürelim... Oyunun adına: Resident Evil 7: Biohazard.

Bildiğiniz gibi 'Resident Evil' oyunun Kuzey Amerika ve Avrupa'daki adıyken, Biohazard ise orijinal adıydı. Yani bu seri piyasaya iki farklı isimle çıkıyordu. Ancak son oyunda, bu iki isim birleştirildi. Neden? Amaç nedir?

Capcom-Unity sitesinde açıklamada bulunan Masachika Kawata, bu iki farklı ismi tek bir çatı altında birleştirerek, büyük ve etkili olacağını düşündükleri bir hissiyat yaratmayı istediklerini dile getirdi. Yani Japonya için satışa sunulan Biohazard ve Kuzey Amerika ile Avrupa ülkelerinde satışa sunulan Resident Evil isimlerini aynı potada eriterek, seri açısından gerek atmosfer, gerek içerik ve gerekse de sunum açısından çok daha güçlü bir gelecek plânlanmış oluyor. Bu bağlamda, oyunun Japonca versiyonu ise BIOHAZARD 7: Resident Evil olarak piyasaya sürülecek.

Bakalım Capcom hedefe nokta atış yapabilecek mi, yoksa direkten mi dönecek?

3 yorum:

  1. daha iyi, başından beri oyun biohazard oynuydu, resident koydular millet zombi oyunu sandı, bu algı 7 de yıkılıyo sonunda, çünkü 6 biohazard ismine göre doğru bir işlenişe sahipken, residentta göre zombi oynunu call of'a çevirmişler diyenler bu yönden haklı çıkıyordu

    YanıtlaSil
  2. Playstation 1'de Biohazard diye oynadıģım için mutluyum. Bence şu ana kadar ki seriden tamamen kopmuş gibi. 1-2-3'ün yerini hiçbiri tutamaz.

    YanıtlaSil
  3. Playstation 1'de Biohazard diye oynadıģım için mutluyum. Bence şu ana kadar ki seriden tamamen kopmuş gibi. 1-2-3'ün yerini hiçbiri tutamaz.

    YanıtlaSil