24 Haziran 2016

Albert Wesker Hâlâ Hayatta Olabilir...Mi?

Bildiğiniz gibi PlayStation 4 ve PC için geliştirilmiş olan Resident Evil: Umbrella Corps., birkaç gün önce piyasaya çıktı. Özellikle de Resident Evil hayranları tarafından yoğun eleştirilere maruz kalmakta olan oyun için bir nevi fiyasko tanımlaması yapılabilir. Ne var ki, fiyasko olmasına rağmen ana senaryosunda oldukça ilginç bir detay saklı: Albert Wesker Resident Evil 5'in sonunda ölmemiş olabilir!

Her ne kadar çoklu-oyuncu odaklı bir oyun olarak hazırlanmış olsa da, Resident Evil: Umbrella Corps. oyununun bir dizi mini görevden oluşan The Experiment adı altında yer alan bir ana senaryosu var ve oyunumuz ne Operation Raccoon City gibi alternatif, ne de Revelations serisi gibi yan senaryoya sahip bir oyun değil. Resident Evil 6 oyununun iki yıl sonrasında geçen bir ana seri oyunu ve dolayısı ile Resident Evil serisinin tablosunda kendisine yer bulabiliyor.

Gelelim işin esas kısmına... The Experiment boyunca görev seçimi yapılırken, aynı ekranda yer alan ve komutan subayımız ve baş araştırmacımız Abraham Jackson tarafından yazılmış ve hikayedeki boşlukları dolduran günlükler yer alıyor. Buna ek olarak, tamamladığımız her bir görevi sonunda da hikayeyi genişletecek olan genişletilmiş günlük girdisine ulaşıyoruz. Görevlerimiz ise bizi serinin daha önceki oyunlarında da yer almış olan ve oyunun geçtiği döneme kadar ayakta kalmayı başarmış olan yerler oluyor. Tabi ki bu yerler halen yürüyen ölülerle dolu olduğu için çeşitli yollarla bloke edilmiş oluyor. Bizi ilgilendiren yer ise Resident Evil 4 oyununun başındaki köy.

The Experiment sırasında, Resident Evil 4 oyunundaki köye gittiğimiz zaman, araştırmamız sırasında Abraham Jackson yorumlama yapmaya başlıyor;

"Örgütteki yüksek rütbelilerden belirli…bir birey…izliyor olacak. Ona iyi bir gösteri hazırladığınızdan emin olun.

Komutan dönüşmüş Ganado’lardan çok denekle ilgileniyormuş gibi görünüyor. Sanırım bu sizinle sesli konuşmam için bir şans.

Örgüt izliyor. Ve o adam bu köyle epey ilgiliymiş gibi görünüyor. Onun hakkında konuşma şekli… sanki her şey boka sardığında oradaymış gibiydi. Kim bu herif?

Komutana deneylerin bir sonraki safhasına geçeceğime söz verdim. Bu deneylerden onun sorumlu olduğunu bilmeme izin verdiğinden emin oldu. Birden ortaya çıktığını sanmıyorum, her şeye fazlasıyla aşinaymış gibi görünüyor. Huyuna gitsem iyi olacak."

Bildiğiniz gibi Resident Evil 4 oyununda gerçekleşen olaylardan çok az sayıda kişi kurtulabildi ve bu kişilerden sadece ikisi erkekti. Leon S. Kennedy ve Albert Wesker. Gerçi Albert Wesker hiçbir şekilde köye adım atmadı. Bunun yerine özel bir ofisten, uydu aracılığıyla köyü izledi.

Öte yandan, Abraham Jackson konuşmasına devam ediyor;


“Geçmişte olanlardan büyülendim. Ve bu herif öyle görünüyor ki dayanıklılığını göstermeye çalışıyor. Ve bununla birlikte şüpheciliğim misliyle artıyor. Kim olduğunu çözmeliyim. Eğer arşivde bulunan DNA verisine erişim sağlayabilirsem.

Bu adam kim ve niye herkes ondan bu kadar korkuyor? Onu daha fazla gördükçe, daha fazla soru işaretim oluyor. Evveliyatını kendim kontrol edeceğim. Gizlilikle tabi ki. Saçlarından bir tel almayı başardım…”


Herkesin ödünü kopartan bu adam kim olabilir? Bu bir yana dursun, oyunun çoklu-oyuncu kısmında, aynı zamanlarda olmasalar bile Beatrice Bertrand ve Abraham Jackson tarafından yönergeler dinliyoruz. Aynı zamanda da performansımız hakkında yorumlar duyabiliyoruz. Eğer takımımız kazanırsa, övgü dolu sözler duyarken, mağlubiyet durumunda ise oldukça ilginç bir şey yaşanıyor. Öyle ki, Abraham Jackson tarafından sorulan "Pekalâ efendim, ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, D.C. Douglas tarafından seslendirilen Albert Wesker, "Bu... tatmin edici." cevabı veriliyor.

Şimdi konuyu genel olarak toparlayacak olursak... Resident Evil: Umbrella Corps. oyununun ana seri oyunu olduğu belliyken, sizce Albert Wesker, Resident Evil 5'in sonundaki o iki roketten kurtulmayı başarmış olabilir mi?

2 yorum:

  1. mümkünse olmasın saçmalamasınlar başka weskerlara geçsinler artık alex gibi

    YanıtlaSil
  2. Olmasın daha iyi, aynı şeyleri tekrarlayan sürekli başa saran sırf seviliyo diye imkansız şekilde %100 ölmüş bir karakteri geri getirmeye çalışan bir seri olmaz olsun. Şu bir gerçekki sırf lav bile weskerı öldürmeye yeterdi.

    YanıtlaSil