13 Eylül 2016

Resident Evil 7 İçin Ön-Sipariş Paketi Açıklandı



Daha önceden Resident Evil 7'nin savaş stili ile alakalı yayınlanan çoğu bilgi dedikoduydu veya onaylanmış bilgi değildi fakat bu sefer yayınlanan resim ile birlikte nihayet resmi bilgiye ulaştık.

Alman bir perakendeciye göre, Resident Evil 7: Biohazard'ın resmi ön sipariş paketi belli oldu, bu resim ile birlikte oyunun savaş stili ile alakalı az çok bilgi edinebildik. Bu "hayatta kalma paketinin" hepsinin birlikte geleceği veya ayrı ayrı geleceği ise henüz belli değil fakat görmeye değer gözüküyorlar.Tahminimizce bu paket çok pahalı olmayacak, hele de ön sipariş ettiğinizde herkesten önce oyunu oynama fırsatına eriştiğimizi göz önünde bulundurursak Resident Evil 7 ön sipariş etmeye değer gözüküyor. Gelin bir de bu paketleri yakından inceleyelim:



Hayatta kalma paketinden ilk incelemeye alacak olduğumuz iyileştirme seti. Gördüğünüz gibi bu set biraz yeşil bitki, iki kavanozda akışkan bir şekilde bulunan yeşil bitki (oyunda bitki birleştirme şekli büyük bir ihtimalle böyle olacak) ve bir tane de altın para. Resim büyük bir ihtimalle size tanıdık gelecek, çünkü geçen ay Resident Evil Ambassadors programında resmi gözüken iyileştirme paketleriyle aynı.






İkincl ele alacağımız set ise Handgun seti. Burada birkaç yeni ilgi çekici eşya var, ve ayrıca bunları da ilk defa görüyoruz. İlk olarak iki kutu cephane bulunuyor. Birisi kırmızı kartonda, daha önceki Resident Evil oyunlarında olduğu gibi. Diğer siyah karton ise daha ilgi çekici, bu da Handgun mermisi ama siyah kutunun içinde yer alıyor. Bununla birlikte yanında gördüğünüz gibi küçük bir bezin üstünde barut görüyoruz, bu da tek bir şeyin haberisi: Resident Evil 7 ile birlikte mermi üretimi geri dönüyor. Resident Evil 3'teki mekanikte hatırlarsanız çeşitli barutları birleştirerek silahlarımız için mermi yapabiliyorduk ve bunu yapmak için de Reloading Tool adında bir araç kullanıyorduk. Belli ki handgun'ımız için de barutları birleştirerek daha güçlü mermiler yapabileceğiz.

Bunun yanısıra resimde bir adet gümüş madeni para görüyoruz. Bu gümüş madeni para da oyunda parasal sistemin geri döneceğini gösteriyor. RE4'teki gibi Merchant tarzı bir satıcının geri dönme ihtimali var ya da RE5'teki gibi pts yerine bu madeni paraları toplayarak istediğimiz silahları, Grenade Launcher gibi silahların mermilerini veya iyileştirme paketlerini bununla da satın alabileceğiz gibi gözüküyor.



Üçüncü ele alacağımız set ise yakıcı seti. Resimde gördüğümüz gibi bu paket iki teneke kutuda gaz ve iki tane de ateşleyici tablet (el yapımı kamp ateşi oluşturmak için kullanılıyor) görüyoruz.

Bu pakette de ayrıca bir adet madeni para görüyoruz, bu diğer Handgun setinde gözüken gümüş madeni paraya kıyasla daha mat, her resime bir tane koyduklarını da düşününce diğer oyunlara kıyasla bir madeni paranın normalinden daha fazla değerli olacağı tahmininde bulunabiliriz. Tabi bu madeni paralar bu amaçla kullanılacaksa, belki de başka bir amacı vardır, kim bilir.



Ve sonuncu setimiz ise tahminimizce en çok tartışmaya açık olan 'Chem Fluid Set'.
Bu set iki yeni eşya barındırıyor, bunları daha önceden gördüğümüzü sanmıyoruz. Birisi liquid IV çantası, üstüne basitçe "Chem Fluid" (Kimyasal sıvı) yazılmış ve yanında ise üstünde herhangi bir isim yazmayan sarı haplar. Yanında bulunan akışkan haldeki yeşil bitki şişesini göz önünde bulundurursak bu haplar da kendimizi iyileştirmek için kullanılacak olabilir ya da RE4'teki sistemi göz önünde bulundurursak belki de bu haplar kendimizi geliştirmek için de kullanılacak olabilir, RE4'te hatırlarsanız sarı bitkiler sağlık göstergemizin kapasitesini çoğaltmayı sağlıyordu belki de RE7'de sarı hapları kullandığımızda karakterimiz daha önce bu olayların içinde yer almamış birisi olduğu için bu haplar sayesinde daha iyi silahla nişan almaya başlayabilir ya da bir düşman bize saldırdığında sağlığı daha az gitmeye başlar.

Ve son olarak da her setin vazgeçilmez eşyası olan bir adet madeni paramız bu setimizde de var. Bu sette bronz bir madeni para bulunuyor.

Oyunun son halinde bu eşyaların nasıl kullanılacağını görmek çok heyecan verici gözüküyor, Resident Evil 7: Biohazard'ın 23 Ocak 2017 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için satışa sunulacağını da bir kez daha söylemekte yarar var. Ayrıca sayılı saatler kalan TGS'de de RE7 ile alakalı daha fazla bilgiler edinebiliriz diye umuyoruz. Ve tabi ki RE7 ile birlikte yeni bir oyunun duyurulacağı ile alakalı da dedikodular var. Bakalım Capcom bize başka ne sürprizler yapacak, göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder