5 Eylül 2016

Resident Evil 7 İle İlgili Yeni Söylentiler, İlginç Detaylar!



Yaklaşık bir hafta önce, Reddit kullanıcısı AvidExpert Capcom çalışanlarından birisiyle konuşma fırsatıa eriştiğini dile getirdi, Resident Evil VII: Biohazard hakkında yeni detaylar veren çalışan herhangi bir şekilde isminin duyulmasını istememiş, büyük bir ihtimalle işini kaybetmek istemediğinden, ve bu detayları Youtube'da ifşa ettiler.
Sitenin moderatörü chofortu bilgilerin herhangi bir şekilde doğrulanmadığını da dile getirdi, kanalın çok da gelişmiş bir kanal olmadığını göz önünde bulundurursak görüldüğünde yalan haber dememek bir nevi imkansız gibi ama gene de Capcom çalışanı dendiği için doğruluk payı olabileceğini düşünüyoruz.

Eveeet, şimdi de bahsedilen detaylarımıza geçelim.

NOT: Oyunla alakalı herhangi bir şekilde spoiler almak istemeyenler dilerlerse yazının devamına bakmayabilirler.



~ Mekanik Detaylar ~

Karakterin yapacağı hareketleri ve diyalog seçme özelliği belirgin olacak ve seçimler oyunun seyrini değiştirecek, oyunun sonu da dahil. 

Bu aslında çok da bize yabancı bir şey değil çünkü eski Resident Evil oyunlarında da (mesela Resident Evil 3) bir seçim yapmak zorunda kaldığımız zamanlar olmuştu. Bu aslında çok da sürpriz olmadı.

Reddit kullanıcısının söylediğine göre bu seçimler basit seçimler olacakmış, örneğin bir oda var, odaya ilk kim girecek, ya da atlanacak bir yer var, ilk kim atlayacak veya koşacak gibisinden. Bir nevi yaptığımız seçimler oynattığımız kişinin karakteristliğini belirleyecek.

Oyunda birden fazla son olması da ilgi çekici, bildiğiniz gibi birden fazla sonu olan sadece iki Resident Evil oyunu vardı, birisi Darkside Chronicles, öbürü de Revelations 2. Revelations 2'de iyi ve kötü son vardı, Resident Evil 7'de böyle bir özelliğin eklenmiş olması oyunu fazlasıyla ilgi çekici hale getiriyor. Resident Evil 7'nin ilk demosu olan Beginning Hour'da da bildiğiniz gibi birden fazla son vardı.

İlk silah Swiss Army bıçağı olacak.

Bu da aslında başka bir Resident Evil'a özgü olan bir özellik. Bildiğiniz gibi çoğu Resident Evil oyununa envanterimizde bir tane savaş bıçağıyla başlardık, Capcom bir nevi bu özelliği ekleyerek Resident Evil 7 ile birlikte biraz da olsa serinin özüne döndüğünü göstermeye çalışmış.



Yakın menzil silahlar ön planda olacak, rifle gibi uzak menzilli silahlar oyunda yer almayacak.

Bu da aslında çok beklenilmez bir detay değil, sonuçta korku oyunlarında uzal menzilli silahlara rastlamak biraz güç. Gene aynı şekilde Beginning Hour demosunda balta bulmamız da bunun sinyallerini veriyordu.

Sinematikler olacak; fakat bayağı limitli, oyunda gerekli olan bilgilendirmeyi vurgulamak için olacak ve kamera gene oynatılabilir olacak. 

Bu aslında biraz sürpriz oldu, neden derseniz yaklaşık bir ay önce oyunda sinematiklerin olmayacağı haberi çıkmıştı, şimdi ise olacağı söyleniyor. Güzel de bir gelişme bize sorarsanız, çünkü Resident Evil'da FPS oyunlarında yapıldığı gibi sinematikler görmeye alışık değiliz, en azından birkaç tane bizim alışık olduğumuz gibi sinematikler görürsek bu oyunu daha iyi hale getirir. Ayrıca Beginning Hour demosunun sonundaki sinematiği de bu detaya kanıt olarak gösterebiliriz, çünkü o sinematikte herhangi bir şekilde kamera oynatılmıyordu.

VHS kaset bölümleri bulmaca çözümlerinde ve daha fazlasında kullanılacak.

VHS bölümleri aslında bir nevi bizim klasik eski Resident Evil oyunlarında bulduğumuz notların yerini alacak. Eski Resident Evil oyunlarında bildiğiniz gibi belgeler yapacağımız şeylerle alakalı bize bilgiler verirdi, bir bulmacanın çözümü veya bir eşyanın yeri gibi. Bunun kanıtını gene aynı şekilde Beginning Hour demosunda görmüştük, Clancy Javis'in kayıtında şöminenin içindeki kolu çektiğimizde gizli bir geçit açıldığını görmüştük ve kaseti izledikten sonra oraya gittiğimizde arka kapının anahtarını bulmuştuk.



~ Hikaye ile ilgili Detaylar ~

CEDEC sırasında yapılan sunumda gösterilen fotogrametride gösterilen karakterler Ethan ve Mia değil.

Öne sürdüğümüz teori belli ki doğru değilmiş. Hikaye için önemli iki karakterler, belli ki ilerde göreceğiz onları.

Mutasyon geçirmiş iri boss'lar geri dönüyor ve birisi suyun altında gömülü olacak.

Avid'in boss'u tanımlayışı şu şekilde: "gülünç derece büyük bir vücut, kocaman bir su altı yaratığı." Resident Evil'da bildiğimiz gibi bir sürü büyük boyutlu boss'larla karşılaşmıştık. Plant 42, Gravedigger klasik Resident Evil oyunlarından, Del Lago ve HAOS, modern Resident Evil oyunlarından. O yüzden alışık olduğumuz bir durum, gelsin bakalım.



Desolation fragmanındaki tekerlekli sandalyedeki kişi Camile adında bir kadın.

Birkaç hayran bu karakterin Albert Wesker, birkaç hayran Oswell E. Spencer birkaçı da Wesker projesini yapan kişinin olabileceği düşüncesini öne sürmüştü ilk fragman yayınlandığında ama Avid'in söylediğine göre hepimiz yanılmışız. Bu kişi yeni bir karakter ve görünüşe göre kötü olacak.

Lucas Baker, Jack ve Marguirette'nin oğlu, oyunda belirgin olarak yer alacak.

Andre'nin anlatımına göre kendisi gözümüzde kötü bir izlenim oluşturmuştu, tüm bu olan olayların arkasındaki kişi olma ihtimali de yüksek.



Klasik Resident Evil karakterleri geri dönecek.

Her ne kadar onlardan birisiyle oynayamayacak olsak da söylenene göre oyunda birisi yer alacak. Ve Avid'in söylediğine göre bu karakter Chris Redfield ve Chris de o kazadan etkilenen kişilerden birisi. Tahminimize göre Chris oyunda başlıca karakterlerden birisi olacak. Chris'in olduğu bir yerde de BSAA askerlerini görmemek neredeyse imkansız gibi. CEDEC'te yayınlanan bir resimde bir asker de görmüştük hatırlarsanız.

Ayrıca Avid'e başka bir Resident Evil karakterinin dönmesiyle alakalı sorular sorulduğunda kendisi kaçak yanıtlar vererek durumu geçiştirmeye çalışıyor ama belli ki bir karakter dönüşü göreceğiz. Bu karakter tahminimize göre Rebecca Chambers olacak. Kendisi bildiğiniz gibi kabuğuna çekilmişti ama Resident Evil: The Stage ve Resident Evil: Vendetta ile dönüşünü yapacak. Belki de oyuna da dönüşünü Resident Evil 7 ile yapar, kim bilir.

Ve şuanlık bahsedilen detaylar bunlar. Dediğimiz gibi bunlar sadece söylenti ama bazılarının gerçek olma ihtimali çok yüksek. Bu ayın 15'inde Tokyo Game Show başlayacak. Resident Evil 7 ile alakalı yeni bilgiler orada gelmeye devam eder diye umuyoruz. Gelen gelişmeleri sizlerle güncel bir şekilde paylaşacağız. Takipte kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder