31 Ağustos 2016

Leon Scott Kennedy, Ne Yazık ki Resident Evil 7'de Yer Almayacak

Resident Evil 7: Biohazard için çıkış tarihi yaklaşmaya devam ederken ve bizim de heyecanımız git gide artarken, oyun ile ilgili yeni detaylar da verilmeye devam ediliyor. Bu zamana kadar detayların tamamı Capcom firması tarafından gelmişti. Şimdi ise Resident Evil 6 oyununda ve önümüzdeki sene yayınlanacak olan Resident Evil: Vendetta animasyon filminde yer alacak olan Leon Scott Kennedy karakterini seslendirmiş olan Matt Mercer, Resident Evil 7: Biohazard oyunuyla ilgili önemli bir bilgi verdi.

Bu bilgiyi her ne kadar Capcom ısrarla söylemiş olsa da, farklı bir kaynaktan da öğrenmiş olduk. Resident Evil serisinin köklü karakteri Leon Scott Kennedy, Resident Evil 7: Biohazard oyununda yer almayacak. Hatta Matt Mercer'ın ileri sürdüğüne göre birçok tanıdık isme de yeni oyunda hasret kalacağız.

"7 için aslında, sanırım bütün klasik değerleri geri getirebilmek için uğraşıyorlar, 7 ile doğrudan bir ilişkim olmadığını söyleyebilirim. Ama bu durum, Resident Evil 6 tarafından sağlanan başarı ve soğuk karşılanması, geri adım atmamaları, köklere yeniden bağlanmaları ve belki de özgün bir hikayeye başlamaları ve iyi iş çıkarttıklarını düşünürlerse, belki de önceki hikayelerle bağlantı kurabilecek olmaları açısından iyi oldu." yorumunda bulunan Matt Mercer, Resident Evil 7: Biohazard oyununda köklü karakterlere hasret kalacağımızı bir kez daha onayladı diyebiliriz. Bu tabi ki de birçoğumuz için kötü bir gelişme, ama eğer yeteri kadar başarı sağlanabilirse, belki de aşina olduğumuz yüzleri yeniden görebileceğimiz bir fırsat doğabilir. Tabi ki bunu oyuncuların yeni oyuna yaklaşımı belirleyecek.


Xbox One'daki Resident Evil 4 Güncelleme Sorunu Nasıl Çözülür?

Resident Evil 4 bugün Playstation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Fakat her zamanki gibi Capcom ve oyunlarında olan sorunlar burada da kendini belli etti. Sorunu yaşayanların söylediğine göre, oyuna ilk kez girdiğinizde, güncelleme olduğuyla ilgili olarak uyarılıyorsunuz. Buraya kadar her şey tamam, ama ufak bir sorun var: Güncelleme indirilemiyor. Tabi insanın aklında ister istemez soru işaretleri oluşuyor, Resident Evil 4, 11 yıllık bir oyun ve sayamadığımız kadar konsollara uyarlandı, daha niye güncellemeye ihtiyacı olur ki?



Kullanıcıların söylediğine göre güncelleme olduğunu söyledikten sonra "tamam" dediğinizde ise bir şeylerin ters gittiğine dair bir hata veriyor ve sizden sonra denemenizi istiyor. Ve sonra da sizi oyundan atıyor.

"Paramı vermişim ben bu oyuna, sorunu çözüp çatır çatır oynarım" diyen bazı oyuncular da bu sorun için bir çözüm yolu bulmuşlar. Oyunu silip yeniden kurduğunuzda bu sorun çözülüyormuş. Fakat bu sorunun Xbox One'ın teknik bir sorunundan dolayı kaynaklanabilme ihtimali de var. Bu sorunun bazı Playstation 4 kullanıcılarında da olduğuna dair gelen bilgiler de var, beklenilebilir bir şey bu en nihayetinde, Resident Evil 5'in HD Remaster'ında da buna benzer sorunların olduğunu göz önünde bulundurursak. Umarız ki Resident Evil 4'te olan tek sorun bu olur ve başka sorunlar da sonradan kendilerini belli etmezler.

28 Ağustos 2016

Resident Evil 7'den Modellemelerle İlgili Detaylı Bilgiler Geldi!



Bu gerçekten beklediğimizden daha büyük bir bilgilendirme oldu, hele de son aldığımız haberleri göz önünde bulundurursak.

Bugün CEDEC'te, bir diğer ismiyle Computer Entertainment Developers Conference (Bilgisayar Geliştiricileri Eğlence Konferansı) Capcom, Resident Evil VII: Biohazard'da kullandıkları olabildiğince fotoğraf-gerçekçiliği görüşünü oluşturmak için kullandıkları yeni sistemi göstermek adına birkaç büyük boyutta resim yayınladı. Bu tekniğe Photogrammetry (fotogrametri) deniyor, objeleri fotoğraflayarak (tipik olarak büyük alanların haritalanmasında kullanılır, coğrafyadaki gibi, ve test arabalarının kaza yaptığı yerleri haritalamak için de kullanılabiliyor) yüzey dokusunun tam rekreasyonunu oluşturup dijital olarak gösterme yöntemi. Oyun geliştirme alanında oldukça yeni bir teknik gibi görünüyor, daha çok 2014 yılında çıkan The Vanishing of Ethan Carter gibi oyunlarda kullanılarak ortaya çıkan bir teknik. Böylelikle Resident Evil VII sayesinde bu teknik yeniden kullanılmaya başlanıyor, gerçi bu fotoğraflarla modelleme yöntemi oyunun yarısından biraz fazlasında kullanılacak bir teknik. Geri kalanında 3 boyutlu modelleme kullanılacak, bunun bir nedeni ise fotogrametrinin saçlarla ilgili yaptığı sorun. Ama bu teknik oyunlarda gerçekçi görüntü elde etmek için birebir bir yöntem.

Bakmak isteyenler için fotogrametri tekniğinin bir videosu: https://www.youtube.com/watch?v=4kRP-RwZ9KQ



Capcom'un tamamen 3 boyut taraması için bir stüdyosu var, sadece RE7 için değil, RE Engine için yapılan projeler ve daha fazlasında kullanmak için. Oyuna aktarmak için kullandıkları düşman efektlerini yaptılar ve bunlardan birkaç tanesini de sunumlarında gösterdiler. Gerçek aktörleri alıp Hollywood seviyesinde makyajlar yaptılar ve sonrasında bunu taratarak oyuna aktardılar. Ayrıca burada gerçekteki Jack Baker'ı gösterdiler, kendisini biliyoruz, The Family Man, aktörünün yüzüne makyajı yapıldı ve sonrasında taratıldı. Bildiğiniz gibi The Family Man'i sadece fotoğrafta görmüştük, eşiyle birlikte. Sunumda gerçek  halinin ve sonrasında da oyundaki makyajıyla görünmesi ilginçti.



Ve üstteki resimde gördüğünüz gibi bir zombi makyajı var, evet yanlış görmüyorsunuz, görünüşe göre bu bizim zombilerimizin dönüşü. Bu yapılan makyaja bakılırsa bunun zombiden başka bir şey olması mümkün değil. Ayrıca sadece zombileri göstermediler, klasik BOS tipinde yaratıklar da gösterdiler, görünüşe bakılırsa birisinin yüzünde kullandıkları et parçalarını et işleme yerlerinde fotoğraflayıp sonra taratarak düşmanın yüzünde kullanmışlar.



Ayrıca büyük bir ihtimalle oyunun kadrosunda olacak bir karakteri de gösterdiler. Burada bazı yeni yüzler var, ilk başta gördüğümüz yüz Ethan olabilir çünkü kendisinde oynanılabilir karakter olarakmış gibi bir yüz var, kim bilir, belki de değildir, belki de basit bir karakterdir. Oyun birinci kişinin gözünden olacağı için büyük bir ihtimalle oynadığımız karakteri hiç görmeyeceğiz, gerçi oynanış içerisinde kendi yansımamızı görme ihtimalimiz var, ya da bölüm videolarında. Her şey olabilir.



Burada da sarışın bir kadın var, tahminimizce bu da Mia, Lantern demosunda gözüken kadın. Mia muhtemelen Ethan'ın kayıp eşi, oyun boyunca onu çok göreceğiz büyük bir ihtimalle.



Burada da başka bir Ethan olabilme ihtimali olan adayımız var, gördüğünüz gibi vücudu tamamen ceketle modellenmiş ve dağınık bir kot pantolonu var. Resimde gösterdikleri detaylar ise inanılmaz.



Her ne kadar burada söylenmiş olan detay karakterin kasık kısmı olsa da, burası da gayet iyi yapılmış.



Burada ise bir nevi dağcı tipli bir karakterimiz var, kameraman Clancy olabilme ihtimali üzerinde durduğumuz karakter, Clancy olması da iyi olur bir açıdan, çünkü olayların hepsi yaşanmadan önce en azından net olarak bir karakterimizi görmüş oluruz.



Son olarak da burada bir asker görüyoruz, dürüst olmak gerekirse bu kimsenin beklemediği bir şeydi. BSAA için çalışıyor olabilir. Gerçi endişelenmemize de gerek yok, sonuçta oyun geliştiricileri oyunun gidişatı ile alakalı net konuşmuşlardı, bu adam her kimse ömrünün uzun olmayacağı kesin.



A bakın! Bu tanıdık geliyor. Onaylanmadı ama belli ki oyunda limitli envanterimiz olacak ve Resident Evil 0'dakine kıyasla eşyaları yere bırakmak yerine sandığa koyacağız. Bu da demek oluyor ki en yakın arkadaşımız olan sandıklar geri dönüyor.



Bu yukarıda gözüken resime bakılırsa da fotogrametriyi tekniğini sadece karakterler üzerinde değil belirli mekanlar üzerinde de kullanmışlar. Resimde gözüken her şey gerçeğe çok yakın. Ayrıca bir alttaki resimde gördüğünüz gibi sanki resimdeki kafa shotgun ile kafaya ateş edilerek patlatılmış gibi. Her ne kadar bakarken ve söylerken insana iğrenç gelse de hepimiz kabul edelim ki Resident Evil oynarken yapmayı seviyoruz.



Ve şuanlık edinilen bilgi bu kadar. Kabul edebiliriz ki bu beklediğimizden fazlaydı. Zombiler, canavarlar, sarışın kadın... Resident Evil VII her gelen haber ile daha güzelleşiyor. TGS'da da umarız ki gizemli kalan olaylarla alakalı yeni bilgiler alabiliriz. Yeni bilgiler geldikçe yayınlayacağız, takipte kalın.

26 Ağustos 2016

Resident Evil 7 İle İlgili Yeni Detaylar Gelmeye Devam Ediyor

GamesCom 2016 sonrasında Resident Evil 7: Biohazard ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ancak bu sefer Capcom yerine, Amerikan sınıflandırma kuruluşu ESRB tarafından geliyor. Oyunu sınıflandırmaya giden ESRB, hem Resident Evil 7: Biohazard'ı M olarak sınıflandırdı hem de hikayesine dair birkaç detay verdi.



Bildiğiniz gibi GamesCom 2016 fuarında oyun ile ilgili yeni bir oynanış fragmanı görmüştük. The Beginning Hour demosunun aksine bu defa kadın bir karakteri görmüştük. Adını henüz öğrenemediğimiz bu kadın karakterin Ethan ismini telaffuz ettiğini hatırlıyorsunuz, değil mi? Güzel... İşte o Ethan, bizim nihai oyunda yöneteceğimiz ana karakterimiz olacak. Senaryoya göre ise Ethan, terk edilmiş bir konakta eşini arıyor olacak. Muhtemelen eşi de GamesCom 2016 fragmanında gördüğümüz isimsiz hanımefendi olacak. Belki de olmayacak, bunu bilemiyoruz... Ancak senaryo şimdilik böyle olacak.

Öte yandan, kısa bir süre önce Masachika Kawata ile yapılan bir röportaj ile oyunda sadece kaçmayacağımızı, aksine savaşabileceğimizi de öğrenmiştik. ESRB tarafından yapılan sınıflandırma ise buna da değiniyor. Öyle ki, Resident Evil 7: Biohazard oyununda, sadece GamesCom 2016 görüntülerinde gördüğümüz pompalı tüfeği kullanmayacağız. Buna ek olarak, tabancalar, alev tabancaları, patlayıcılar ve zincirli testereler de olacak. Peki sorarsanız ki "Biz bu silahlarla taarruza mı gideceğiz?" diye, o zaman size bir başka müjdeli haberi daha verelim. Oyundaki düşmanlarımız, verilen bilgiye göre mutasyona uğramış yaratıklar olacak. Anlaşılan o ki, enfeksiyonlu kardeşlerimiz bir şekilde yeniden karşımıza çıkacak.

Daha fazla detay gelmeye devam ettikçe, bizler de sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin!

24 Ağustos 2016

Resident Evil 7'de Savaş Baltaları Çıkıyor!

Capcom, Resident Evil 7 ile ilgili yeni bilgiler vermeye devam ediyor. Bugün verilen detay, belki de oyuna bakış açımızı yavaş yavaş değiştirebilir. Tabi ki bir noktaya kadar… Resident Evil 7 oyununda kesin olarak bir dövüş mekaniği bulunacak. Yani sadece kaçmak gibi bir durum olmayacak.

Gerek E3 2016 duyurusundaki gördüğümüz videoda, gerek Beginning Hour demosunda, gerekse de GamesCom 2016 fuarında, Resident Evil  7 ile ilgili olarak hep kaçmakta olduğumuz materyaller görmüştük. Bu durum, tabi ki de oyuncular arasında “Bayrağı Outlast gibi oyunlar mı devralıyor?” düşüncesi oluşmadı değil. Capcom firması da bu durumu görmüş olacak ki, bir açıklama yapma gereği hissetmiş.



Metro tarafından yapılan bir röportaj sırasında konuşan oyunun geliştirici ekibinde yer alan Masachika Kawata, konu ile ilgili olarak sorulan soruya, "Dövüş bir Resident Evil oyununda gerçekten önemli bir şey, biz o zamanlarda az çok farklı bakış açıları gösteriyorduk. Beginning Hour gerçekten bir başka klasik Resident Evil ögesi olan atmosfer ve araştırma hissiyatıydı ve bir düşmandan kaçma korkusunu bir nebze görebilmiştiniz. Ve az biraz bulmaca ögesini sunmuştuk."

GamesCom 2016 fuarı sırasında yayınlanan son oynanış videosunda, yine kaçmakta olan bir karakteri görmüş olsak da, aynı fuar sırasında yayınlanan son ekran görüntülerinde ise bir masa üzerinde duran bir kutu şarjör ile eski bir pompalı tüfek görmüştük. Bu tabi ki bize kaçmaktan başka bir çaremizin olduğunu belgeliyor gibiydi. Capcom da bu durumu çok geçmeden doğruladı.

"Şimdi ise bir adım daha atıyoruz. Bazı insanlar, bu zamana kadar gösterilmiş olanlar nedeniyle oyunda dövüşün eksik olduğu izlenimine kapıldılar, ama dövüş esasında kesin olarak var. Ana karakter son yapımlardaki üzerinde silah taşıyan kahramanlardan bir tanesi değil. Daha çok normal bir insan, zorlu bir duruma düşmüş ve hayatta kalması gereken normal bir kişi. Ve bundan daha fazlasını göstereceğiz, ama şu anlık oraya gelmedik. Ama insanların Resident Evil'dan ne istediklerini bildiğimizden emin olun: Araştırma, bulmaca çözmek, limitli kaynakları yönetmek ve korkutucu bir durumla başa çıkabilmek. Ve biliyorsunuz ki, o noktaya geleceğiz."

Masachika Kawata, yorumları ile içimize bir nebze olsun su serpmiş gibi oldu. Ancak yine de, Resident Evil 6 oyunundan sonra Chris Redfield, Ada Wong, Jill Valentine, Leon Scott Kennedy, Rebecca Chambers ve Sherry Birkin gibi karakterleri görememenin nasıl bir hissiyat yaratacağı ise ortada.

22 Ağustos 2016

Capcom, TGS 2016 Öncesinde Bir Şeyler Karıştırıyor

Geçen gün yaptığımız haberde Capcom'un Resident Evil 7: Biohazard için yeni bir demo'yu Tokyo Game Show'da göstereceğini söylemiştik. Bugün ise Capcom'un Resident Evil 7'nin yanında bir de daha anons edilmemiş yeni bir oyunu daha göstereceği ortaya çıktı, her ne kadar bu daha anons edilmemiş oyunun ne olacağı belli olmasa da etrafta 'Project Palm' ismi geçiyor, bu ismin bir takma isim olduğu çok belli ama gene de Capcom'dan her şey beklenir.



Açıkçası insan düşünüyor, bu Project Palm ne olabilir diye, şimdi elimizdeki oyunları göz önünde bulundurursak; Elimizde bir adet Resident Evil 7'miz var ve daha her ne kadar ses soluk çıkmasa da bir Resident Evil 2: Remake projemiz, peki ya bu proje ne olabilir? Revelations 3'ü Capcom'un yapmayı istediğini biliyoruz, ayrıca Outbreak HD dedikoduları da ortaya çıkmıştı, belki de yeni bir Remaster projesidir, kim bilir? Capcom her zamanki gibi hayranları merakta bırakıyor.

Tokyo Game Show'u bekleyip neler olacağını göreceğiz. Şuanda elimizde net olan bir tek Resident Evil 7: Biohazard, o da 24 Ocak 2017'de oyun raflarında yerini alacak.

20 Ağustos 2016

Capcom, Umbrella Corps.'u Sattırmak İçin Uğraşıyor

Bilindiği gibi Umbrella Corps birkaç ay önce yayınlanan Resident Evil serisinin çoklu oyunculu shooter dediğimiz tarzdaki oyunu. Serinin neredeyse tüm hayranları tarafından olumsuz eleştiriye maruz kalan oyun için ücretsiz bir güncelleme ile Spencer'ın mansiyonu da eklenmişti. Her ne kadar buram buram Resident Evil'ın eski havası kokan mekan eklenmiş olmasına rağmen genel olarak hayranlardan gene de olumlu yorum alamamıştı Umbrella Corps. Olumlu yorum alması da beklenemezdi gerçi, sonuçta Spencer'ın mansiyonunun böyle bir oyuna eklenmesi mekana da bir saygısızlık olarak görülebilir.



Oyuna her hafta yeni bir güncelleme geliyor, bazısı oyundaki sorunlarla alakalı - tipik Capcom oyunlarında olan sorunlar, hepimizin bildiği gibi - bazısı oyuna yeni silahlar ekliyor. Spencer'ın mansiyonu da bu güncellemelerden birisiyle geldi ve ücretsizdi. Başka bir gelen güncelleme ile de Resident Evil 6'dan bildiğimiz Lanshiang mekanı ve '4 Survivors' adında yeni bir mod eklendi. Hatırlayacağınız üzere Resident Evil 2'de '4th Survivor' adında küçük bir oyun vardı, ayrıca Umbrella Chronicles'ta da Hunk ile oynadığımız senaryonun adı da aynı şekilde 4th Survivor'dı.

4 Survivors modunun oynanışı ise beklentinin aksine gayet kolay: 4 tane oyuncu hayatta kalmak için savaşır ve hayatta kaldığınız süre kadar puan kazanıyorsunuz. Ayrıca oyuncuları ve mekandaki zombi/Ganado/Majinileri öldürerek de puan kazanabiliyorsunuz, ve ölürseniz de çok fazla puan kaybediyorsunuz. Haritada rastgele bulunan eşyaları toplayıp tüm eşyalarınızla ve birikmiş puanlarınızla oyunu tıpkı eski zamanlardaki gibi daktilo ile kaydedebiliyorsunuz. Uzun zamandan sonra bir Resident Evil oyununda daktilo görmek her ne kadar çok güzel olsa da oyunun oynanış tarzından dolayı oyunu daktilo ile kaydederken hasar alabiliyorsunuz.

Bu son gelen güncelleme kesinlikle oyunu değiştirir nitelikte olmuş. Her ne kadar oyunun ismi hala Umbrella Corps olsa da ve shooter tarzda bir oyun da olsa en azından bu mod geldikten sonra biraz daha oynanılabilir olmuş oyun, Şahsımız adına konuşmamız gerekirse biz gene de alıp oynamazdık ama alanlar için bu gelen güncelleme verdikleri parayı daha değer hale getirmiş. En azından bu mod biraz daha oynanılabilir gözüküyor.

18 Ağustos 2016

Yeni Resident Evil 7 Demosu, İlk Olarak TGS 2016'da Gösterilecek!

GamesCom 2016 tüm hızıyla devam ededursun, büyük firmalar geliştirdikleri oyunları birer birer oyuncuların beğenisine sunadursun, bir firma var ki, bir sonraki büyük oyun fuarına şimdiden odaklanmış durumda. Bilin bakalım bu hangi firma? Evet, doğru bildiniz! Capcom!



E3 2016 fuarında duyurduğu Resident Evil 7: Biohazard ile serinin hayranlarını iki kutba ayıran Capcom, Tokyo Game Show 2016 için hummalı bir çalışma içerisine girmiş görünen  ki... Hatta bununla da kalmamış, hem oyunculara sunacağı oyunları hem de canlı yayın yapacağı tarihleri belirlemiş. Tabi ki Japonya saat dilimine göre...

Japon oyun ve teknoloji pazarı odaklı olan Tokyo Game Show 2016, bu yıl 15 - 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Her sene olduğu gibi yine Makuhari Messe kongre merkezinde düzenlenecek. Japonya dendiğinde de akla gelen ilk oyun firmalarından olan Capcom, 15 Eylül 2016 Perşembe günü TSİ 14:00, 17 Eylül 2016 Cumartesi günü TSİ 04:00 - 11:00 ve 18 Eylül 2016 Pazar günü yine TSİ 04:00 - 11:00 arasında canlı yayın yapacak. Peki bu canlı yayın sırasında bizlere neler gösterecek? Bunun için de hemen aşağıya bakalım;

Monster Hunter Spirits (Arcade) - Oynanabilir
Monster Hunter Stories (3DS) - Oynanabilir, Sahne Etkinliği, Canlı Yayın
Resident Evil 7: Biohazard (PlayStation 4, PlayStation VR, Xbox One, PC) - Oynanabilir (PlayStation 4, PlayStation VR), Sahne Etkinliği, Canlı Yayın (Yeni oynanabilir demo, ilk olarak Japonya'da gösterilecek)
Toraware no Palm (iOS, Android) - Oynanabilir, Sahne Etkinliği

14 Ağustos 2016

Resident Evil 7'de Herhangi Bir Ara Sahne Olmayacak!

Resident Evil 7 ile ilgili yeni bir bilgi gelmeyeli haftalar oldu, değil mi? Evet... Bunu Capcom da fark etmiş olacak ki, geliştirilme aşaması en az Resident Evil 5 oyunununki kadar gizemli olan Resident Evil 7: Biohazard için yeni bir detay daha gün yüzüne çıktı. Ancak bu sefer ki detay belki hiçbirimizin beklemediği bir detay oldu.



Resident Evil serisi, özellikle de Resident Evil 4 oyunu ile birlikte seyir zevki yüksek ara sahnelere ev sahipliği yapmıştır. Gerçi zaman zaman belirli bir süreliğine ekranda çıkacak tuşlara basmak için hazırda beklediğimizden dolayı pek olan bitene odaklanamayabiliyoruz, ama yine de film tadında sahneler her daim bizi beklemiştir. Ne var ki, Resident Evil 7 ile birlikte bu durum tarihe karışacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi, Resident Evil 7 ile ilgili verilen detayların arasında, az önce bahsettiğimiz ve belirli bir süreliğine ekranda çıkacak tuşlara basmaktan kurtulacağımız da vardı. Yani belirli noktalarda araya giren sahneleri arkamıza yaslanarak izleyebileceğimize seviniyorduk, ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Neden mi? Çünkü, Resident Evil 7: Biohazard oyununun üreticisi (ki kendisi aynı zamanda Resident Evil 5 oyununun da üreticisiydi) Jun Takeuchi ile yapılan bir röportaj sırasında, yeni oyunda herhangi bir ara sahnenin olmayacağı açıklandı. Dolayısıyla da her şey gözlerimizin önünde gerçekleşecek, oyun üzerinde tam bir kontrole sahip olacağız ve korkuyu tam anlamıyla hissedebileceğiz.

Açıkçası Resident Evil 7 ile birlikte yapılan bu köklü değişiklik ile yapımın iyiden iyiye Outlast ve Outlast 2 oyunlarına benzeyeceği aşikâr gibi görünüyor. Ancak bu durumu sadece Resident Evil 7 ile sınırlı olarak düşünecek olursak, bir avantaj mı, yoksa dezavantaj mı olduğunu oynayınca görebileceğiz. Bakalım ara sahne olmadan bir Resident Evil oyunu nasıl oluyor?

6 Ağustos 2016

'Yeni Nesil' Resident Evil 4'ün Kontrollerinde Ufak Bir Değişiklik Var

Capcom firmasının babadan oğla geçer gibi nesilden nesle aktardığı Resident Evil 4, HD Remaster adı altında, 30 Ağustos 2016 tarihinde PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunulacak. Herhangi bir değişiklik (ekleme-çıkartma) yapılmayacağını düşündüğümüz oyun için, meğer çok büyük(!) bir değişiklik yapılmış.

Her ne kadar Capcom bunu resmi olarak duyurmamış olsa da, Reddit sitesinden MrFrench7ickler isimli bir kullanıcı, halihazırda ön-siparişe açılmış olan Resident Evil 4 HD Remaster oyununun PSN sayfasındaki oynanış fragmanında bir detayı fark etmiş.

Oyunun ISLAND bölümünde başımıza bela olan düşmanlardan Regenerator yaratığını bertaraf edebilmek için, bildiğiniz gibi kızıl ötesi görüş dürbününü kullanarak vücudundaki parazitleri yok etmemiz gerekiyor. Bu esnada ise, nişan alabilmek için sağ analog çubuğu veya R3 tuşunun kullanıldığını görüyoruz.



Resident Evil 4 oyununun Wii versiyonu hariç, kontrol şemanız ne şekilde olursa olsun, Sniper tüfeği ile nişan alırken sadece sol analog çubuğu kullanabiliyordunuz. Resident Evil 4 HD Remaster oyununda ise bu sorun çözülmüş durumda. Yani nişan almayı ister sol analog çubuk, istemezseniz de sağ analog çubuk ile yapabileceksiniz.

Bu tabi ki oyuna muazzam bir yenilik katıp da oynanışın kitabını baştan yazmıyor, ama en azından solak veya sağlak oyuncular için bir seçim sunuluyor olması güzel bir düşünce olmuş.

3 Ağustos 2016

Resident Evil 4 HD Remaster Ön-siparişe Açıldı!




Resident Evil'ın değişmeye başladığı ilk oyun, Resident Evil 4'ün HD grafiklerle yeniden bize sunulacağını Capcom, 4-5-6. oyunlara Remaster yapacağı duyurusunu yaptığı zaman öğrenmiştik. Bu açıkçası çok heyecan vericiydi çünkü her ne kadar Resident Evil 4'ten sonra Resident Evil serisi köklü bir değişime gitmiş olsa da bu oyunla birlikte seri, yeni deneyimler kazanmaya başlamış ve daha farklı kitlelere değinmeye başlamıştı. Resident Evil serisinin böylesine köklü bir değişime gitmesi bizi mutlu etmese de biz gene de desteğimizi esirgememiştik. Gerçi dördüncü oyunun neredeyse dokuzuncu veya onuncu çıkışını yaptığını - PC'ye de iki kez çıkmıştı - göz önünde bulundurursak insan ister istemez heyecanını yitiriyor ama uzun zamandır oyunu oynama fırsatı bulamayanlar için heyecan verici bir şey bu tabi ki.

Resident Evil 4'ü dijital olarak PS4 ve Xbox One için ön siparişe açıldı. Ayrıca eğer oyunu PS4 üzerinden ön sipariş ederseniz Resident Evil'ın yirminci yılını kutlamak adına yayınlanan iki avatara sahip olabilirsiniz. Avatar'ların birisinde Leon var ve birisinde de Umbrella şirketinin logosu var.

Resident Evil 4, 30 Ağustos tarihinden itibaren PS4 ve Xbox One için oyun raflarında yerini alacak.