20 Ağustos 2016

Capcom, Umbrella Corps.'u Sattırmak İçin Uğraşıyor

Bilindiği gibi Umbrella Corps birkaç ay önce yayınlanan Resident Evil serisinin çoklu oyunculu shooter dediğimiz tarzdaki oyunu. Serinin neredeyse tüm hayranları tarafından olumsuz eleştiriye maruz kalan oyun için ücretsiz bir güncelleme ile Spencer'ın mansiyonu da eklenmişti. Her ne kadar buram buram Resident Evil'ın eski havası kokan mekan eklenmiş olmasına rağmen genel olarak hayranlardan gene de olumlu yorum alamamıştı Umbrella Corps. Olumlu yorum alması da beklenemezdi gerçi, sonuçta Spencer'ın mansiyonunun böyle bir oyuna eklenmesi mekana da bir saygısızlık olarak görülebilir.



Oyuna her hafta yeni bir güncelleme geliyor, bazısı oyundaki sorunlarla alakalı - tipik Capcom oyunlarında olan sorunlar, hepimizin bildiği gibi - bazısı oyuna yeni silahlar ekliyor. Spencer'ın mansiyonu da bu güncellemelerden birisiyle geldi ve ücretsizdi. Başka bir gelen güncelleme ile de Resident Evil 6'dan bildiğimiz Lanshiang mekanı ve '4 Survivors' adında yeni bir mod eklendi. Hatırlayacağınız üzere Resident Evil 2'de '4th Survivor' adında küçük bir oyun vardı, ayrıca Umbrella Chronicles'ta da Hunk ile oynadığımız senaryonun adı da aynı şekilde 4th Survivor'dı.

4 Survivors modunun oynanışı ise beklentinin aksine gayet kolay: 4 tane oyuncu hayatta kalmak için savaşır ve hayatta kaldığınız süre kadar puan kazanıyorsunuz. Ayrıca oyuncuları ve mekandaki zombi/Ganado/Majinileri öldürerek de puan kazanabiliyorsunuz, ve ölürseniz de çok fazla puan kaybediyorsunuz. Haritada rastgele bulunan eşyaları toplayıp tüm eşyalarınızla ve birikmiş puanlarınızla oyunu tıpkı eski zamanlardaki gibi daktilo ile kaydedebiliyorsunuz. Uzun zamandan sonra bir Resident Evil oyununda daktilo görmek her ne kadar çok güzel olsa da oyunun oynanış tarzından dolayı oyunu daktilo ile kaydederken hasar alabiliyorsunuz.

Bu son gelen güncelleme kesinlikle oyunu değiştirir nitelikte olmuş. Her ne kadar oyunun ismi hala Umbrella Corps olsa da ve shooter tarzda bir oyun da olsa en azından bu mod geldikten sonra biraz daha oynanılabilir olmuş oyun, Şahsımız adına konuşmamız gerekirse biz gene de alıp oynamazdık ama alanlar için bu gelen güncelleme verdikleri parayı daha değer hale getirmiş. En azından bu mod biraz daha oynanılabilir gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder