28 Ağustos 2016

Resident Evil 7'den Modellemelerle İlgili Detaylı Bilgiler Geldi!



Bu gerçekten beklediğimizden daha büyük bir bilgilendirme oldu, hele de son aldığımız haberleri göz önünde bulundurursak.

Bugün CEDEC'te, bir diğer ismiyle Computer Entertainment Developers Conference (Bilgisayar Geliştiricileri Eğlence Konferansı) Capcom, Resident Evil VII: Biohazard'da kullandıkları olabildiğince fotoğraf-gerçekçiliği görüşünü oluşturmak için kullandıkları yeni sistemi göstermek adına birkaç büyük boyutta resim yayınladı. Bu tekniğe Photogrammetry (fotogrametri) deniyor, objeleri fotoğraflayarak (tipik olarak büyük alanların haritalanmasında kullanılır, coğrafyadaki gibi, ve test arabalarının kaza yaptığı yerleri haritalamak için de kullanılabiliyor) yüzey dokusunun tam rekreasyonunu oluşturup dijital olarak gösterme yöntemi. Oyun geliştirme alanında oldukça yeni bir teknik gibi görünüyor, daha çok 2014 yılında çıkan The Vanishing of Ethan Carter gibi oyunlarda kullanılarak ortaya çıkan bir teknik. Böylelikle Resident Evil VII sayesinde bu teknik yeniden kullanılmaya başlanıyor, gerçi bu fotoğraflarla modelleme yöntemi oyunun yarısından biraz fazlasında kullanılacak bir teknik. Geri kalanında 3 boyutlu modelleme kullanılacak, bunun bir nedeni ise fotogrametrinin saçlarla ilgili yaptığı sorun. Ama bu teknik oyunlarda gerçekçi görüntü elde etmek için birebir bir yöntem.

Bakmak isteyenler için fotogrametri tekniğinin bir videosu: https://www.youtube.com/watch?v=4kRP-RwZ9KQ



Capcom'un tamamen 3 boyut taraması için bir stüdyosu var, sadece RE7 için değil, RE Engine için yapılan projeler ve daha fazlasında kullanmak için. Oyuna aktarmak için kullandıkları düşman efektlerini yaptılar ve bunlardan birkaç tanesini de sunumlarında gösterdiler. Gerçek aktörleri alıp Hollywood seviyesinde makyajlar yaptılar ve sonrasında bunu taratarak oyuna aktardılar. Ayrıca burada gerçekteki Jack Baker'ı gösterdiler, kendisini biliyoruz, The Family Man, aktörünün yüzüne makyajı yapıldı ve sonrasında taratıldı. Bildiğiniz gibi The Family Man'i sadece fotoğrafta görmüştük, eşiyle birlikte. Sunumda gerçek  halinin ve sonrasında da oyundaki makyajıyla görünmesi ilginçti.



Ve üstteki resimde gördüğünüz gibi bir zombi makyajı var, evet yanlış görmüyorsunuz, görünüşe göre bu bizim zombilerimizin dönüşü. Bu yapılan makyaja bakılırsa bunun zombiden başka bir şey olması mümkün değil. Ayrıca sadece zombileri göstermediler, klasik BOS tipinde yaratıklar da gösterdiler, görünüşe bakılırsa birisinin yüzünde kullandıkları et parçalarını et işleme yerlerinde fotoğraflayıp sonra taratarak düşmanın yüzünde kullanmışlar.



Ayrıca büyük bir ihtimalle oyunun kadrosunda olacak bir karakteri de gösterdiler. Burada bazı yeni yüzler var, ilk başta gördüğümüz yüz Ethan olabilir çünkü kendisinde oynanılabilir karakter olarakmış gibi bir yüz var, kim bilir, belki de değildir, belki de basit bir karakterdir. Oyun birinci kişinin gözünden olacağı için büyük bir ihtimalle oynadığımız karakteri hiç görmeyeceğiz, gerçi oynanış içerisinde kendi yansımamızı görme ihtimalimiz var, ya da bölüm videolarında. Her şey olabilir.



Burada da sarışın bir kadın var, tahminimizce bu da Mia, Lantern demosunda gözüken kadın. Mia muhtemelen Ethan'ın kayıp eşi, oyun boyunca onu çok göreceğiz büyük bir ihtimalle.



Burada da başka bir Ethan olabilme ihtimali olan adayımız var, gördüğünüz gibi vücudu tamamen ceketle modellenmiş ve dağınık bir kot pantolonu var. Resimde gösterdikleri detaylar ise inanılmaz.



Her ne kadar burada söylenmiş olan detay karakterin kasık kısmı olsa da, burası da gayet iyi yapılmış.



Burada ise bir nevi dağcı tipli bir karakterimiz var, kameraman Clancy olabilme ihtimali üzerinde durduğumuz karakter, Clancy olması da iyi olur bir açıdan, çünkü olayların hepsi yaşanmadan önce en azından net olarak bir karakterimizi görmüş oluruz.



Son olarak da burada bir asker görüyoruz, dürüst olmak gerekirse bu kimsenin beklemediği bir şeydi. BSAA için çalışıyor olabilir. Gerçi endişelenmemize de gerek yok, sonuçta oyun geliştiricileri oyunun gidişatı ile alakalı net konuşmuşlardı, bu adam her kimse ömrünün uzun olmayacağı kesin.



A bakın! Bu tanıdık geliyor. Onaylanmadı ama belli ki oyunda limitli envanterimiz olacak ve Resident Evil 0'dakine kıyasla eşyaları yere bırakmak yerine sandığa koyacağız. Bu da demek oluyor ki en yakın arkadaşımız olan sandıklar geri dönüyor.



Bu yukarıda gözüken resime bakılırsa da fotogrametriyi tekniğini sadece karakterler üzerinde değil belirli mekanlar üzerinde de kullanmışlar. Resimde gözüken her şey gerçeğe çok yakın. Ayrıca bir alttaki resimde gördüğünüz gibi sanki resimdeki kafa shotgun ile kafaya ateş edilerek patlatılmış gibi. Her ne kadar bakarken ve söylerken insana iğrenç gelse de hepimiz kabul edelim ki Resident Evil oynarken yapmayı seviyoruz.



Ve şuanlık edinilen bilgi bu kadar. Kabul edebiliriz ki bu beklediğimizden fazlaydı. Zombiler, canavarlar, sarışın kadın... Resident Evil VII her gelen haber ile daha güzelleşiyor. TGS'da da umarız ki gizemli kalan olaylarla alakalı yeni bilgiler alabiliriz. Yeni bilgiler geldikçe yayınlayacağız, takipte kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder