6 Ağustos 2016

'Yeni Nesil' Resident Evil 4'ün Kontrollerinde Ufak Bir Değişiklik Var

Capcom firmasının babadan oğla geçer gibi nesilden nesle aktardığı Resident Evil 4, HD Remaster adı altında, 30 Ağustos 2016 tarihinde PlayStation 4 ve Xbox One için satışa sunulacak. Herhangi bir değişiklik (ekleme-çıkartma) yapılmayacağını düşündüğümüz oyun için, meğer çok büyük(!) bir değişiklik yapılmış.

Her ne kadar Capcom bunu resmi olarak duyurmamış olsa da, Reddit sitesinden MrFrench7ickler isimli bir kullanıcı, halihazırda ön-siparişe açılmış olan Resident Evil 4 HD Remaster oyununun PSN sayfasındaki oynanış fragmanında bir detayı fark etmiş.

Oyunun ISLAND bölümünde başımıza bela olan düşmanlardan Regenerator yaratığını bertaraf edebilmek için, bildiğiniz gibi kızıl ötesi görüş dürbününü kullanarak vücudundaki parazitleri yok etmemiz gerekiyor. Bu esnada ise, nişan alabilmek için sağ analog çubuğu veya R3 tuşunun kullanıldığını görüyoruz.



Resident Evil 4 oyununun Wii versiyonu hariç, kontrol şemanız ne şekilde olursa olsun, Sniper tüfeği ile nişan alırken sadece sol analog çubuğu kullanabiliyordunuz. Resident Evil 4 HD Remaster oyununda ise bu sorun çözülmüş durumda. Yani nişan almayı ister sol analog çubuk, istemezseniz de sağ analog çubuk ile yapabileceksiniz.

Bu tabi ki oyuna muazzam bir yenilik katıp da oynanışın kitabını baştan yazmıyor, ama en azından solak veya sağlak oyuncular için bir seçim sunuluyor olması güzel bir düşünce olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder