20 Aralık 2016

Resident Evil 7'nin Zorluğu Performansımıza Bağlı Olacak

Piyasaya çıkışını yapmasına neredeyse bir ay kalmışken Capcom Resident Evil 7 ile alakalı ilginç detayları bizlerle paylaşmaya devam ediyor. Bugün verilen bilgiye göre de oyunun zorluk seviyesinin oyuncunun performansına göre değişebileceğine değinildi.

Playstation UK Magazine'in Ocak ayı sayısı için Jun Takeuchi ile yaptığı bir röportajda Takeuchi oyunun hayatta kalma özelliğinin Resident Evil 4'tekiyle benzer olacağını dile getirdi, öte yandan oyunun zorluk seviyesinin düşüş şeklinin de otomatik olarak ve akıcı bir şekilde değişeceğini de eklemeden geçmedi. Bu durumla alakalı şu şekilde konuştu:

"Diyelim ki bir bölümü oynuyorsunuz ve sürekli oyunda tam zamanında tepki gösteremediğinizden ölüp duruyorsunuz. Eğer aynı sahnede birkaç kez ölürseniz oyun buna adapte olacak ve zorluk seviyesini biraz düşürecek, böylelikle size de takıldığınız yeri geçme fırsatı doğacak."

Sözlerine şöyle devam etti:

"Korku oyunu olduğu için oyunda ölmenin negatif bir şey olarak gözükmesini istemiyoruz. Sonuçta bu ölmenizin bir hayat kaybetmek veya ilerlemenizi kaybetmenizle sonuçlanması gibi değil. Bu tarz oyunlarda, bir şeyin gelmesi ve sizi o anda öldürmesi korkuyu deneyimlemenin bir parçasıdır."

Devamında ise:

"Öldükten sonra oyuna tekrar dönme işlemini oldukça akıcı yapmaya çalışıyoruz, ölme ihtimali olan yerleri azaltmaktansa, çünkü oyunu çok kolay yapmak korku deneyimini yaşama oranını düşürür. Hayatta kalma korkusunun oyuncunun ölüm sayısına göre etkisini gösterebilme derecesi olmalı; karakteriniz öldüğü için korktunuz, ölme mekaniğinden dolayı değil."
şeklinde sözlerini bitirdi.

Şimdilik Resident Evil 7: Biohazard ile alakalı gelen bilgiler bu kadar. Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, bu haberimizi de Resident Evil 7'nin çıkış tarihini tekrar hatırlatarak bitirelim. Resident Evil 7: Biohazard 24 Ocak 2017 tarihinde PS4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülecek.

17 Aralık 2016

Resident Evil: Vendetta'nın Hikaye Özeti Belli Oldu!



Taze taze Famitsu sayesinde Rebecca'yı görme fırsatına erişmemizin üzerinden Resident Evil: Vendetta ile alakalı bilgiler gelmeye devam ediyor. Serinin üçüncü animasyon filmi olacak olan Resident Evil: Vendetta'nın sil baştan bir animasyon filmi olacağı daha ilk haberleri çıktığı zaman dile getirilmişti. Filmin hikayesiyle alakalı yayınlanan bilgilere gelin hep beraber göz atalım.



Olayların en başında Chris'in gizemli bir mansiyona giriş yapması var. Tam da Chris'ten beklediğimiz gibi. Bu mansiyon ise yasadışı B.O.S satışıyla uğraşan bir organizasyona ait. Chris'in yaptığı araştırmalar onu Glenn Arias'a götürür. (Kendisi aranan bir suçlu) Fakat Glenn'i elinden kaçırır ancak bu sırada Chris şok edici bir şeyi ortaya çıkarır.



Bu sırada, Rebecca Chambers ise bir üniversite profesörü olmuş, ve insanların öldükten sonra dirilmesiyle alakalı garip cinayetler üzerinde araştırmalar gerçekleştiriyor.



Ve bu olanların hepsi yeni bir virüsün keşfedilmesini sağlıyor. Olayların devamında ise Chris ve Rebecca bu yeni virüs tehditini durdurmak için ortaklık yapıyorlar, akabinde de Leon sahip olduğu bilgilerden ötürü yardım için çağırılıyor.



Ve böylelikle Chris ve Leon iş birliği yapmış oluyor, neyse ki ikili Resident Evil 6'daki gibi ters düşmüyorlar.
Chris, Leon ve Rebecca Glenn'in dünyaya sayıları oldukça fazla olan B.O.S.ları salmasını engellemek ve insanlığı kurtarmak için New York'ta savaş vermeye başlıyor.

14 Aralık 2016

Capcom Eteğindeki Resident Evil 7 Taşlarını Dökmeye Devam Ediyor

Çıkışını yapmasına az bir zaman kalmışken Resident Evil 7 ile alakalı haberler gelmeye devam ediyor. Bu sefer de oyunla alakalı yeni detaylar öğrenme fırsatına eriştik, gelin hep beraber bu detaylara göz atalım.



* İlk detayımız daha taze olan bir sahne ile alakalı. Bildiğiniz gibi Resident Evil 7 için yayınlanan yeni TV reklamında Ethan Winters'ın yani bizim oynayacağımız karakteri gazetecilerle konuşurken görüyorduk, işte bu sahne oyunun oyunun üçüncü bölümünde yer alıyormuş.

* Oyun sırasında Dulvey'in etrafında (Ethan'ın eşi Mia'yı bulmak için geldiği ev) insanların kaybolmasıyla alakalı gazete bulabileceğiz. Ve asıl işin ilginç yanı bu kısımdan sonra başlıyor, gazetedeki haberi yazan Resident Evil'ın Outbreak oyunlarından tanıdığımız Alyssa Ashcroft olacak.

* Ayrıca bir döküman ise Revelations oyunundan tanıdığımız Clive O'Brian tarafından imzalanmış olacak.

* Oyunda yer alan diğer belgelerde ise yerel kilisede ve hastanede garip kazaların yaşandığından ve nehir yakınlarında bir botun gömülü bir şekilde bulunduğundan bahsedecek.

* Checkpoint'ler olacak fakat oyunun zorluk seviyesine bağlı olup olmadıkları belli değil.

* Silahlarımızı geliştirme işini evin dışında bir karavanın içinde yapacağız.

* Envanterimizi 4 slot genişleten bir sırt çantası bulabileceğiz. Toplamda 16 slot.

* Pompalı tüfeği elde etmek için bulmaca çözmemiz gerekiyor.

* Kimyasal sıvıyı eşyaları tamir etmek ve gizli hazinelerin resmini bulmak için kullanabileceğiz.

* Demo'da da kullanma fırsatına eriştiğimiz maymuncuğu ana oyunda kilitli kapıları ve çekmeceleri açmak için kullanabileceğiz ve açtığımız şeylerden de ekstra mermi ve sağlık bulabileceğiz.

* Her telefon çaldığında evden kurtulmak için bir aşamayı tamamlamış oluyoruz. Ayrıca bu noktada telefonda bizimle konuşan kadının kim olduğu biliniyor olacak fakat bu telefondaki kadının tanıdığımız bir karakter mi olduğu yoksa ilk defa göreceğimiz bir karakter mi olduğu belli değil.

* Klasik Resident Evil'larda bildiğiniz gibi eğer bir anahtar bir daha kullanılacaksa bize hiç atma seçeneğini sormazdı, sadece işimiz bittiğinde bize bu soruyu yöneltirdi. Resident Evil 7'de anahtarla işimiz bitse bile bize anahtarı atmakla alakalı bir soru yöneltmeyecek.

* Fragmanlarda birkaç kez görme fırsatına eriştiğimiz karavan görünüşe bakılırsa bizim için bir dükkan işlevi görecek. Oyun içinde topladığımız Old Coins vasıtasıyla silahlarımız için geliştirme satın alabileceğiz, ayrıca yeteneklerimizi de geliştirebileceğiz (sağlık artışı veya vuruş kabiliyeti) hatta yeni bir silah geldiğinde de (mesela magnum) bize bunu bildirecek.

* Ve tabi ki Resident Evil'ın olmazsa olmazları örümcekler ve arılar da oyunda yer alacak. Fakat klasiklerde gördüğümüzden daha küçük boyutta olacaklar.

* Bazı silahlarımızın delici etkisini arttırmak için onları keskinleştirebileceğiz.

* Oyunda kimyasallardan yapabileceğimiz bir çok el bombası türü yer alıyor, bazıları zehirli bazıları ise patlayıcı özelliklere sahip.

* Etrafımızda bulunan gizli hazineleri elimizde bulunan resimleri geliştirerek bulabileceğiz.

* Silent Hill oynayanlar bilir, ilerleme kaydettikçe karakterimiz harita üzerinde değişiklikler yapar, mesela bir bulmaca varsa ve elimizde gereken eşya yoksa harita üzerinde oraya işaret koyar ve biz de ne aramamız gerektiğini az çok tahmin ederiz. İşte bu özellik Resident Evil 7'de olacak.

* Oyun sırasında tamir edilebilecek silahlar bulabileceğiz.

Şimdilik Resident Evil 7 ile alakalı gelen bilgiler bu kadar. Yeni detaylar, bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın!







12 Aralık 2016

Resident Evil 7'nin Televizyon Reklamı Yayınlandı

Capcom, Resident Evil 7'nin çıkışına kısa bir zaman kalmışken Resident Evil 7: Biohazard için yeni bir TV reklamı yayınladı.

Yayınlanan 30 saniyelik TV reklamında daha önceden görmediğimiz sahnelere tanıklık ediyoruz. Bunlardan birisi Ethan Winters'ın pompalısını eline aldığı sahne ve diğeri ise yerli polislerle konuştuğu sahne.

24 Ocak 2017 tarihinde piyasaya çıkacak olan oyunda Amerika Birleşik Devletlerinin eyaletlerinden birisi olan Louisiana'da bulunan gizemli Dulvey evine kayıp eşi Mia'yı bulmak için giden Ethan Winters'ın hikayesine tanıklık edeceğiz. Ayrıca oyunun demosuna son güncelleme geçtiğimiz günlerde geldi, güncellemenin tek gelmediği platform olan PC'ye ise 19 Aralık tarihinde gelecek. Sahip olduğu atmosfer ile eski Resident Evil'ları en azından biraz da olsa hissetiren Resident Evil 7 için yayınlanan yeni TV reklamına aşağıdan göz atabilirsiniz!



4 Aralık 2016

Resident Evil 7'den PC ve Xbox One Kullanıcılarına Müjde!

Yeni yayınlanan fragmanı ile hikayesini daha detaylı bir şekilde anlama fırsatına eriştiğimiz Resident Evil 7'den haberler gelmeye devam ediyor. Capcom'un resmi Twitter hesabından bugün Resident Evil 7'ye gelecek olan yeni ve son güncellemenin ne zaman geleceği duyuruldu. Yeni gelecek olan güncelleme ile demo tamamen VR desteği sağlayacak ve tüm platformlara gelecek. PS4 için güncelleme şuan yayınlandı. İsteyenler PS4 üzerinden demo güncellemesini indirebilir. Xbox One için 9 Aralık'ta, PC için (Steam aracılığıyla) 19 Aralık'ta gelecek. Yeni gelecek olan güncelleme ile demo'da ne gibi değişiklikler olacağı merak konusu ama gelecek olan bu güncellemenin son güncelleme olduğunu göz önünde bulundurursak demo'daki bir çok gizemi çözmesi gerekiyor.

Ve bir de şu noktaya da değinmeden geçmeyelim, Resident Evil 7'nin ilk DLC'si olan "Banned Footage" ilk kez PS4'te erişilebilir olacak.

Ayrıca Resident Evil 7 için yayınlanan son fragmanı Türkçe Altyazılı bir şekilde aşağıda bulabilirsiniz.

İyi seyirler!


26 Kasım 2016

Resident Evil 7 İle İlgili Yeni Detaylar Geldi!

Tayvanlı bir oyun sitesi olan Gamelife Resident Evil VII: Biohazard'ın tanıtımını yapmak adına yapılan bir konferansa katıldı ve soru - cevap etkinliği sırasında oyunun prodüktörü Masachika Kawata Resident Evil 7'yle alakalı birkaç yeni bilgi vermeyi de ihtimal etmedi.

İlk gelen bilgi bizi bir hayli sevindirecek cinsten. Karakterlerimizin dönüş yapacağı onaylandı. Her ne kadar dönüş yapan karakterimizle veya karakterlerimizle oynayamayacak olsak da bunu duymak sevindirici. Sonuçta oyunda hiçbirini görmeme gibi bir olasılığımız da vardı. Kawata bu soruya şöyle yanıt verdi:

Karakterler geri dönecek fakat çok fazla yer almayacaklar.

Henüz kimlerin geri döneceğini bilmiyoruz fakat Avid Expert adlı Reddit kullanıcısı Chris Redfield'ın dönüş yapacağından bahsetmişti. Diğer verdiği detayların doğrulandığını göz önünde bulundurursak, dönüş yapacak karakterlerden birisinin Chris olacağından emin olabiliriz.



İkinci yayınlanan bilgi ise kullanacağımız silahlarla alakalıydı. Bildiğiniz gibi birkaç ay önce ESRB sitesi tarafından kazayla Resident Evil 7'nin hikayesiyle alakalı detaylar yayınlanmıştı. Bu yayınlanan bilgiler arasında da en dikkat çekici olanı testere kullanabilecek olmamızdı. Resident Evil serisinde genel olarak yakın dövüş için kullandığımız silahlar fazla yer almıyordu. Bu konuda sahip olduğumuz tek silah bıçaktı, ayrıca Outbreak oyunlarında da demir sopa vb. eşyaları yakın dövüş silahı olarak kullanabiliyorduk. Ayrıca Resident Evil 6'da yaptığımız birkaç melee hareketlerinde bu ve benzeri eşyaları silah olarak kullanıp düşmanlara vurabiliyorduk. Resident Evil 7'de bu özelliğin daha da gelişeceğini söyleyebiliriz. Demo'da balta kullanabilmemiz de bunu doğrular nitelikte. Kawata'ya testere ile alakalı soru sorulduğunda ise cevabı şu oldu:

Bu konu hakkında şuanda çok detaylı bilgi veremem fakat şunu söyleyebilirim ki düşmanlar sizin alabileceğiniz nitelikte silahlar düşürecek ve siz de onları alıp kullanabileceksiniz.



Üçüncü yayınlanan bilgi ise VR ile alakalıydı. Şuana kadar yayınlanan demolar arasında sadece Kitchen demosu VR destekliyordu, yeni güncelleme ile Beginning Hour demosuna da VR desteği gelecek. Ve güncelleme ise muhtemelen haftaya Cumartesi veya Pazar günü Sony'nin PSX etkinliğinde gösterilecek, yani 3-4 Aralık.

Ve son yayınlanan bilgi ise bizi şaşırtmayacak cinsten bir bilgiydi. Kawata'ya Resident Evil 7'de yeni bir virüsün karşımıza çıkıp çıkmayacağıyla alakalı soru sorulduğunda kendisi olumlu yanıt verdi.



Şimdilik gelen bilgiler bu kadardı, yeni bilgiler yayınlandıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın!










18 Kasım 2016

Resident Evil 7 İçin Metal Kutu Sürümü Geliyor!



Gamestop aracılığıyla görme fırsatına eriştiğimiz Collector's Edition henüz Capcom tarafından onay almamış olmasına rağmen yeni bir versiyonun ortaya çıkması çok zaman almadı. Amerika için yayınlanan bir reklam afişiyle birlikte 'Steelbook Edition' onaylanmış oldu. Afişte gördüğümüz gibi oyunun kapağında yeni yayınlanan resim kullanılmış ve yanında da Baker ailesinin yemek masasında oturdukları resmi tam boyutuyla basılmış bir şekilde görüyoruz. Bu versiyon şu anda Amerika'da ön siparişe açık ve fiyatı da 64€.

Resimde ilk olarak belirgin bir şekilde gözüken ve hemen bizim dikkatlerimizi çeken şey 44'lük Magnum mermisi. Resident Evil oyunlarının vazgeçilmez bir materyali olan Magnum mermilerinin olacağını zaten tahmin ediyorduk fakat bu afiş sayesinde görme fırsatına eriştik.



Bir diğer resimde yer verilen ise bizim en çok yer almasını beklediğimiz şey, yani el bombası. Çünkü bildiğiniz gibi Resident Evil serisinde el bombası her zaman bir şekilde yer almıştır, ya el bombası şeklinde yer almıştır ya da Grenade Launcher şeklinde. Resident Evil 7'de de yer alması çok olasıydı çünkü Capcom Resident Evil 7 ile seriyi köklerine döndüreceğinden bahsetmişti. Hele de oyunu daha çok Resident Evil 1'e benzeteceklerini de aklımıza getirince acaba el bombaları defensive item yani düşmanlarımız bizi yakaladığında kullanacağımız bir eşya mı olacak diye de düşünmeden edemiyoruz.

Yayınlanan paketlerin içine başka bir tanesi daha eklendi ama hala Collector's Edition gizemini korumakta, Capcom tarafından nasıl bir açıklama yapılacağı hala belli değil, umarız ki Capcom bu konuyu yakın zamanda netliğe kavuşturur.

12 Kasım 2016

RE: The Umbrella Chronicles Wii U'ya da Geldi!



Resident Evil 0,1 ve 3'teki olayları anlatan ve aralarda gizemi hala çözülememiş hikayelere de yer veren bir oyun olan Umbrella Chronicles Wii U'da oynanılabilir oldu. Gerek hikayeyi anlatış şekli, gerekse de oynanışı bakımından bizim bildiğimiz Resident Evil'lardan farklı olsa da Umbrella'nın yıkılışı, Ada'nın Raccoon şehrinden kurtuluşu gibi konuları açıklığa kavuşturan bir oyun Umbrella Chronicles hepimizin bildiği gibi. İlk çıkışını Wii için yapmıştı, sonrasında HD Collection adı altında Playstation 3 için de çıkmıştı, şimdi ise Wii U kullanıcıları da Umbrella Chronicles'ı oynayıp, tecrübe edinebilecekler.

Umbrella Chronicles'ı Wii U'nun eShop'ından 19.99$'a indirebilirsiniz.

Capcom Resident Evil 7 İçin Muhteşem Bir Özel Sürüm Hazırlıyor!

Her ne kadar Capcom cephesinden Resident Evil 7'nin Collector's Edition'ı hakkında tek kelime çıkmasa da bu gizemi bugün Gamestop İtalya açıklığa kavuşturdu. Bu bilgi Gamestop tarafından kazayla verilmiş olsa da Resident Evil 7'nin Collector's Edition'ının nasıl olacağının açıklığa kavuşması bir açıdan güzel oldu, hepimizin bildiği gibi Capcom bu tarz bilgileri verme konusunda oldukça geç davranıyor ve çok detaylı bilgiler de verdiği söylenemez.



Verilen bilgiye göre paketin fiyatı 100$ civarında olacak. Ve paketin içeriği ise söyle: Resident Evil'ın 20. yılına özel yapılmış bir sanat kitabı, 5 adet litografi (oyuna ait kaliteli bir şekilde bastırılmış ekran görüntüleri) 3 adet alternatif RE7 tasarımlı ambalaj ve Beginning Hour demosunda gizemini bir türlü çözemediğimiz parmağın şekline sahip 16 GB'lık flash bellek.

Paketin şuanlık nerelerde satışa çıkacağı belli olmasa da söylenene göre paketin Amerika'da satışa sunulacağından ve oyunla birlikte fiyatının 150$ olacağından bahsedildi. Capcom tarafından şuanlık kesin bir bilgi verilmemiş olsa da en azından paketin içeriğini görmüş olduk. Bizce gayet güzel bir içerik hazırlamışlar, özellikle de flash belleğin tasarımı değişik fakat hoş bir fikir olmuş. Paketin içeriğini daha yakından incelemek isteyenler resimlere aşağıdan ulaşabilirler.







8 Kasım 2016

Capcom Resident Evil 7 Konusunda Oldukça İddialı!




Resident Evil 7'nin çıkışına az bir zaman kalmışken Capcom tarafından bilgiler yavaş yavaş ve az da olsa gelmeye devam ediyor. Şirket bugün Gamespot aracılığıyla yapılan bir soru - cevap etkinliğinde Resident Evil 7'nin piyasaya sürüldüğünde 4 milyon kopya satmasını umduklarını anons etti.

Eğer Capcom'un bu tahmini doğru çıkarsa, Resident Evil 7'nin piyasaya çıktığında elde ettiği satış rakamı Resident Evil 6'nın satış rakamına yakınlaşmış olacak, Resident Evil 6 2012 yılının sonunda 4.8 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Resident Evil 7'nin nasıl bir başarıya ulaşacağı şuanlık bilinmiyor fakat Capcom'un yaptığı tahmine bakılırsa Resident Evil 7 konusunda iddialı oldukları kesin, gerçi Resident Evil 7'nin demosu bile 3 milyon kez indirilmişti, demonun bu sayıya ulaştığını düşünürsek, oyunun da en az bunun kadar satış rakamına ulaşması gerekir. O açıdan baktığımızda Capcom'un oyun daha piyasaya sürüldüğü anda 4 milyon kopya satacağını umduklarını söylemeleri mantıklı gelmeye başlıyor. Fakat Capcom'un en çok satan oyunu olarak namını korumaya devam eden Resident Evil 5'in satış rakamını geçer mi, orasını bilemeyiz. Çünkü Resident Evil 5 2009 - 2013 yılları arasında 6.5 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Belki Resident Evil 5 bu namını korumaya devam eder, belki de Resident Evil 7 bu yeri alır, kim bilir? Bunu öğrenmek için beklememiz gerekiyor.

7 Kasım 2016

Resident Evil 7: Biohazard Demosu PC'ye de Geliyor!



Resident Evil 7: Biohazard için geri sayım devam ediyor. Kısa bir süre önce % 90 oranında tamamlandığı duyurulan oyun için nihai sürüme ulaşmaya az kaldı. 24 Ocak 2017 tarihinde piyasaya çıkacak olan oyun için kısa bir süre önce PC kullanıcıları için müjdeli bir haber verildi. Oyunun demosu yakın bir zamanda PC için de yayınlanacak.

Bildiğiniz gibi hafif bir şekilde esen söylenti rüzgârları sonunda bir etki yapmış ve Resident Evil 7: Biohazard, E3 2016 fuarında duyurulmuştu. Hatta aynı gün Plus abonesi PlayStation 4 kullanıcıları için de bir oynanabilir demo yayınlanmıştı. Ne var ki bu durum PC ve Xbox One kullanıcılarını bir hayli üzmüştü. Ancak PC kullanıcıları bugün itibarıyla sevinebilirler; çünkü, Capcom çalışanı olan WBacon, müjdeli haberi verdi. En nihayetinde PC kullanıcıları da demoyu deneme şerefine nail olabilecekler.

Şimdilik herhangi bir çıkış tarihi verilemiyor olsa da, gecikmenin sebebi açıklandı. Öyle ki, Sony ile devam etmekte olan anlaşmadan ziyade, tamamıyla teknikmiş. Yani geliştirici ekip, iyi bir optimizasyon ile demonun çoğu bilgisayarda sorunsuzca oynanabilmesini hedefliyormuş. Buna ek olarak, kullanıcıların demonun verilerini incelemeye alarak senaryo ile ilgili detayları çıkıştan önce sızdırmalarının önüne geçilmesi için gerekli temizlik de yapılıyormuş.

Bu haber PC kullanıcıları için oldukça sevindirici bir haber ve umuyoruz ki demonun Steam üzerinden yayınlanması fazla gecikmez.

26 Ekim 2016

Resident Evil 7 İle Klasik Düşmanlar Geri Dönüyor!

Capcom, Resident Evil 7: Biohazard ile alakalı bilgiler verme konusunda oldukça cimri davranıyor ve oyunun final versiyonunda nasıl bir şeyle karşılacağımız hakkında çok da emin değiliz. Şuana kadar gördüklerimiz ise oyunu nasıl kaydedeceğimiz, eşya düzenleme sistemi ve kendimizi nasıl iyileştireceğimizle alakalıydı. Bu sırada Playstation UK Magazine tarafından yayınlanan bir makalede ise gözümüze batan bir kısım vardı. Her ne kadar makalenin genelinde bilinen bilgilere yer verilmiş olsa da değinilen nokta gerçekten ilgi çekiciydi.



Resimde görüldüğü gibi altı çizili bir şekilde iki cümleye var. Birincisinde "Baker'ların yanında klasik düşmanlar da yer alacak" yazıyor, ve ikinci altı çizili cümlede ise "Yüzleşeceğiniz başka, çok Resident Evil vari düşmanlar da yer alacak... Ama daha fazlasını söylemeyeceğim!" yazıyor.

Açıkçası makalede yazan şeyler çok umut verici. Klasik düşmanlar derken Licker, Hunter ve Tyrant'ı kastettiklerinden hiç şüphemiz yok fakat 'Resident Evil vari düşmanlar' derken acaba bizim şuana kadar Resident Evil oyunlarında gördüğümüz düşmanlara benzer yeni düşmanlar mı karşımıza getirecekler? Belli ki bu soru oyun çıkana kadar aklımızı kurcalamaya devam edecek, tabi Capcom şöyle uzun ve detaylı bir fragman veya oynanış videosu yayınlamazsa, ki demo'ya bile gıdım gıdım güncelleme getiren Capcom'u göz önünde bulundurursak, bu maalesef zor bir ihtimal olarak gözüküyor.

Şimdilik elde edilen bilgiler bu kadar, yeni bilgilere ulaştıkça sizlerle paylaşayacağız, takipte kalın!

13 Ekim 2016

Resident Evil 7 ile Mercenaries ve Kooperatif Oynanışa Veda...

Masachika Kawata'nın Yugatech ile yaptığı röportajdan yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha önceki yaptığımız haberde Kawata Resident Evil 7'nin nasıl bir kaydetme sistemine sahip olacağıyla alakalı detaylar vermişti, bugün gelen detaylar ise demo ve oyunun final versiyonuyla alakalı.



Kawata Resident Evil 7'nin tamamen tek kişilikli bir oyuncu deneyimi yaşatacağını söyledi, ayrıca oyunda Mercenaries gibi kooperatif oynanacak modların da bulunmayacağını açıkladı.

"Resident Evil 7 herhangi bir çevrimiçi modu desteklemiyor. Örnek vermek gerekirse, Resident Evil 5'te kooperatif oynanışa odaklanmıştık, ki bu da gayet iyi bir şekilde karşılanmıştı. Fakat Resident Evil 7'nin konsepti korku, oyunu başından sonuna kadar tek başına oynamanın korku deneyimini daha iyi yaşatabileceğini düşündük." şeklinde konuştu Kawata.

Ayrıca Kawata demoya yeni bir güncelleme daha geleceğini belirtti, oyunun çıkışına az bir zaman kaldığını göz önünde bulundurursak, bu güncelleme ne kadar kısa zamanda gelirse o kadar iyidir.

Kawata bu durumla alakalı "Oyuncular oyunun diğer yönlerini deneyimleyebilsin diye PSN üzerinde demoya yeni bir güncelleme getirmeyi planlıyoruz. Şu anlık güncellemenin ne zaman geleceği belli değil ama güncelleme oyun çıkmadan önce gelmiş olacak." şeklinde konuştu.

Kawata'nın Yugatech ile gerçekleştirdiği röportajdan gelen yeni detaylar şimdilik bu kadar. Yeni gelişmeler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

12 Ekim 2016

Resident Evil 7'nin Kaydetme Sistemiyle Alakalı Yeni Bilgiler Geldi



Yapımcı Masochika Kawata Yugatech'e verdiği röportajda Resident Evil 7'nin nasıl bir kaydetme sistemine sahip olacağıyla alakalı konuştu.

Son birkaç Resident Evil oyunlarında olan bölüm merkezli ilerleme sisteminden kaçınacaklarını söyleyen Kawata ayrıca kaydetme noktalarının stratejik olarak yerleştirileceğinden de bahsetti.

"Oyun doğrusal bir deneyimdir, sadece tek bir yol olduğu anlamına da gelmez bu, aksine doğrusal bir zaman çizelgesinde yer alır, yani bölümlere ayrılmış değildir," dedi. "Ancak, kaydetmek önemli olduğundan oyunda otomatik-kayıt sistemi var, yani eğer ölürseniz, oyun çok geriden başlamayacak. Ayrıca oyunu manual bir şekilde kaydetmek için odalar olacak. Ve kısa bir not, zorluk seviyesine göre kaydetme sistemi değişecek. Eğer Hard zorluk seviyesini seçerseniz, kaydetme sistemi size iyi davranmayacak."

Resident Evil 7: Biohazard 24 Ocak 2017 tarihinde oyun raflarında yerini alacak.

8 Ekim 2016

Resident Evil: The Final Chapter İçin NYCC Fragmanı Yayınlandı

Bugün New York'ta yapılan Comic-Con panelinde Resident Evil: The Final Chapter için yeni bir fragman yayınlandı. Yeni fragman hikayeyle ilgili daha fazla bilgi veriyor, bununla birlikte Alice'in geçmişini de biraz daha yakından görüyoruz. Bol aksiyon dolu fragmana şuradan göz atabilirsiniz:


Panel sırasında Anderson'ın söylediğine göre The Final Chapter filmi şuana kadar yapılan filmler arasında en korkunç olanı olacak. Ayrıca filmde bol bol bizi şaşırtacak ölümlerin de gerçekleşeceğini belirtti. Bunun yanı sıra Anderson ve Jovovich ikilisinden hiçbir şekilde The Final Chapter filminin son film olacağıyla alakalı net bir bilgi alınmadı. Ayrıca filmin önceki filmlerin sonlarını da birbirlerine bağlayacağını belirten Jovovich bu durumu "tam daire" diyerek açıkladı.

The Final Chapter filminden sonra Jovovich ve Anderson ikilisi seriye veda etse bile film serisinin farklı bir yönetmen ve oyuncu kadrosuyla devam etme ihtimali olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Resident Evil: The Final Chapter 27 Ocak 2017 tarihinde vizyona girecek.

28 Eylül 2016

Resident Evil 7'nin Teması Ortaya Çıktı: "Peşimizi Bırakmayan Korku."



Oyun geliştiricilerinin bir kısmı geliştirme sürecine başladıkları oyunları için bir tema oluştururlar. Bu temalar çoğu zaman günümüzdeki mevcut durum ile ilgili olurken, kimisi de ortaya atılana kadar farkında olmadığımız temalar olabiliyorlar. Dolayısıyla da gerçekçilik konusunda bir adım daha öne çıkabiliyorlar. Resident Evil 7: Biohazard ise bu konuya kendi kendisine bir tema oluşturarak dahil oluyor.

Bu hafta içinde düzenlediği bir basın toplantısı düzenleyen Capcom, finansal açıklamaların yanı sıra Resident Evil 7: Biohazard ile ilgili bazı detaylar vermekten de geri durmadı. Bunlardan bir tanesi oyunun üzerine kurulu olduğu temaydı. Doğrusunu söylemek gerekirse, hayata bakış açımızın değişmesine neden olacak bir tema değil, ama en azından doğru bir yaklaşım olduğunu düşünebiliriz. Öyle ki, Capcom tarafından yapılan açıklama doğrultusunda,Resident Evil 7: Biohazard oyununun üstüne kurulu olacağı tema, 'Peşinizi Bırakmayan Korku' olacak. Serinin uzun zamandır özlemini çektiği korku ögesini düşünecek olursak gayet yerinde bir tema gibi görünüyor.

Bir diğer husus ise oyunda kullanılan teknoloji. Basın toplantısının devamında söz alan Section 1'in Teknik Sanatçısı Makoto Fukui tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, Resident Evil 7: Biohazard oyununda kullanılan teknoloji, Fotoğraf Gerçekçiliğinde 3D Tarama Teknolojisi. Bu teknolojinin neler yapabildiğini sizlerle paylaştığımız bir haberimizde aktarmıştık. Modellemelerin ve karakter tasarımlarının ne denli gerçekçi olduğunu biliyoruz.

Bakalım Makoto Fukui bu konuda neler söylemiş?

"Resident Evil 7'nin teması 'peşinizi bırakmayan korku'. Dehşet rutubetli ve boğucu bir havada bekliyor—3DCG ile böylesi bir gerçekçi hissiyat oluşturmak istedim, böylece bedeninize ve aklınıza işleyecek. Gerçekçiliği sürdürebilmek için, oyunlarımızın gerçekçiliği özenle oluşturmada katkıda bulunan önemli bir araç olan, dünyanın en büyük 3D tarama sistemlerinden bir tanesini yarattık. Kurum içinde böyle bir sisteme sahip olmanın marifetlerinden faydalanabilmek için, insani duyguları içtenlikle yeniden ortaya çıkartabilen bu isimdeki teknolojilere özel olarak dikkat ettik." dedi Makoto Fukui ve devam etti. "Yeniden ortaya çıkartmanın derecesi daha önceden yapılmış bir şey değil, gerçekten insani olan bir gerçekçiliği başarmak. Bu sistemi kullanarak, tek bir fotoğrafta çeşitli açılardan duygularla ilgili verileri oluşturabilecek oluşumuz, geliştirme sürecini önemli ölçüde hızlandırıyor. Ancak, sadece etkinliği veya fotoğraf kalitesini sürdürmeye çalışmıyoruz. Gerçekçiliği başarmaya ek olarak, Resident Evil serisinin karakteristiğine, neticede sadece Capcom oyunlarında olabilecek ilgi çekici başka etkiler ve karakterler ekledik. Bunu başarabilmek için, iş akışı tam rol dağıtımı, özel etkiler makyajı ve karakteri tasarımı öncesindeki kostüm koordinasyonu adımlarına göre düzenlendi. Böyle yaparak, kesinliği daha da geliştirdik ve 3D veride Resident Evil dünyasının hissiyatını daha iyi yansıtmayı başarabildik. Böylece de karakterlerin gerçekten var olup olmadığı konusunda inandırıcı olabildik."

Eğer elimizde oyun ile ilgili herhangi bir materyal olmamış olsaydı, bu tarz söylemleri pek dikkate almayabilirdik, ama yayınlanan fragmanlar ve şimdilik sadece PlayStation 4 kullanıcılarına özel olarak sunulan oynanabilir demo(lar) neticesinde, Makoto Fukui'ye hak vermemek elde değil. Özellikle de özlemi çekilen korku ögesini düşündüğümüzde...

Resident Evil 7'yi Xbox One Üzerinden de Ön-Siparişe Açıldı!

Bugün itibariyle Resident Evil 7: Biohazard Xbox One üzerinde dijital olarak ön siparişe verilebilir oldu. Oyunun ön sipariş edilebilir iki versiyonu var, bunlardan birisi Standart Edition. Bu versiyonun içinde ana oyunla birlikte hayatta kalma paketinden sadece iyileştirme seti yer alıyor. Bir diğer versiyon ise Deluxe Edition. Bu versiyon ise 'Season Pass' içeriğini ve oyunun yanında verilen bütün ekstra içerikleri kapsıyor.



Xbox One için Resident Evil 7'nin ön siparişe açılmasıyla birlikte oyunun ön izleme resmi de yayınlanmış oldu. Bu resim aynı şekilde Steam üzerinde de oyunun sayfasına eklenmiş bulunmakta.

Bir kez daha Resident Evil 7: Biohazard'ın çıkış tarihini hatırlatıp bu haberimize de son verelim, Resident Evil 7: Biohazard 24 Ocak 2017'de Playstation 4, Xbox One ve PC için oyun raflarında yerini alacak.

22 Eylül 2016

Resident Evil 7'nin Resmi Sistem Gereksinimleri Ortaya Çıktı

Daha önceden yaptığımız bir haberde Resident Evil 7'nin sistem gereksinimlerinin internete sızdığından bahsetmiştik. Bugün ise Steam aracılığıyla Resident Evil 7: Biohazard'ın sistem gereksinimleri onaylanmış oldu.



Gereksinimler şu şekilde:

MINIMUM:

İşletim Sistemi: WINDOWS 7,8,8.1,10 64-BIT
İşlemci: Intel Core i5-4460, 2.70GHz ya da AMD FX-6300 ya da daha iyisi
Hafıza: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 760 ya da AMD Radeon R7 260x
DirectX: DirectX 11
Ek Bilgiler: 1080P CPU/GPU'da 30FPS Oyuncuların ya texture ayarını düşürmeleri ya da streaming textures ayarını en iyi performansı almak için OFF konumuna getirmesi gerekir. *Oyun aktivasyonu için internet bağlantısı gerekir. Oyun hala gelişim aşamasında olduğu için PC sistem gereksinimleri değişebilir.


ÖNERİLEN:

İşletim Sistemi: WINDOWS 7,8,8.1,10 64-BIT
İşlemci: Intel Core i7 3770 3.4GHz ya da AMD ya da daha iyisi
Hafıza: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 ya da AMD Radeon R9 280X ya da daha iyisi
DirectX: DirectX 11
Ek Bilgiler: "1080P CPU/GPU'da 60FPS *Oyun aktivasyonu için internet bağlantısı gerekir. Oyun hala gelişim aşamasında olduğu için PC sistem gereksinimleri değişebilir.


Bir kez daha hatırlatalım; Resident Evil 7: Biohazard 24 Ocak 2017 tarihinde Playstation 4, Xbox One ve PC için oyun raflarında yerini alacak.

15 Eylül 2016

TGS 2016'dan Yeni Resident Evil 7 Detayları Geldi!

Tokyo Game Show bugün itibariyle başlamış bulunmakta ve Capcom'dan beklediğimiz gibi Resident Evil 7 ile alakalı bilgiler de yavaş yavaş gelmeye başladı. Bunlardan ilki fuarın başlamasına saatler kala yeni yayınlanacak olan demo ve fragmana ait ekran görüntüleriydi.

Bugün yayınlanan güncelleme ile Beginning Hour demosunda olanın aksine daha yeni mekanlara erişim sağlayabiliyoruz ve bu güncelleme ile de uzun zamandır bahsi geçen manken parmağının da bir amaca sahip olacağını düşünüyoruz. Ayrıca "Twilight Version" adı altında yayınlanan güncellemeye erişebilmek için Plus üyeliği gerekmiyor.

Bir diğer ortaya çıkan detay ise US Playstation Store'da Resident Evil 7: Biohazard'ın Deluxe Edition paketinin fiyatının $79.99'ken $89.99'a yükseltilmiş olması. Bunun asıl sebebi ise pakete 'Season Pass' içeriğinin eklenmiş bulunması. Oyuna ekstra olarak iki yeni bölüm daha eklendi. Ayrıca oyunu önceden ön-sipariş edenler bu konuda çok şanslı çünkü hem oyunlarına iki bölüm eklenecek hem de bu iki bölüm için ve Season Pass içeriği için ekstradan para ödemiş olmayacaklar.

Şimdi de oyunla alakalı yayınlanan yeni bilgilere bir göz atalım:



Bu resimdeki kişiler Baker ailesinin fertleri oluyor, tabi en sağdaki arkadaşımız hariç. Beginning Hour demosundan hatırladığımız Andre o. Aile fertlerini en soldan başlayarak sayalım: Camile, Lucas, Jack ve Marguerite. Bir çoğumuza Camile tanıdık gelecektir, çünkü daha önceden yayınlanan bir detayda oyuna Camile adında bir karakterin dahil olacağını söylemiştik ve bu karakterin de ilk fragmanda gösterilen tekerlekli sandalyedeki kadın olma ihtimali çok yüksekti. Bu resimde de görüldüğü üzere kendisi o tasvire çok iyi bir şekilde uyuyor. Jack ve Marguerite oyunda kilit rol oynayacak ama hikayede büyük rol sahibi olan kişi ise Lucas olacak. Lucas hakkında şimdilik bilgi verilmedi fakat hatırlarsanız Beginning Hour demosunda Andre, Lucas'ın ailedeki kötü evlat olduğunu dile getirmişti.

Bir diğer bilgi ise oyundaki düşmanlarımızla alakalıydı. Bildiğiniz gibi Resident Evil 5 ve 6'da karşımıza grup halinde saldıran düşmanlar çıkıyordu. Resident Evil 7'de böyle düşmanlarımız olmayacak. Onun yerine düşmanlarımız bilinci yerinde insanlar olacak ve konağın her yerinde bizi takip ediyor olacaklar. Düşmanlarımızla mücadeleye girip öldürebileceğiz fakat bazıları bildiğimiz yöntemlerle ölmeyecek, onlar için alternatif çözüm yolları bulmamız gerekecek.

Bir diğer bilgi ise tanıdık karakterlerimizin geri dönecek olmasıyla alakalıydı. Hangi karakterin veya karakterlerin döneceğiyle alakalı net bir bilgi söylenmedi fakat daha önceden sızan bir bilgiye göre Chris Redfield'ın olacağıyla alakalı dedikodular dönüyordu. Resident Evil 7'de olabilecek köklü karakterler listemizden Leon Scott Kennedy'i çıkarabiliriz çünkü Leon'un olmayacağı kısmen onaylanmıştı.

Capcom son olarak bir kez daha oyunda doğaüstü herhangi bir varlığın olmayacağını dile getirdi.


Şimdilik gelen bilgiler bu kadardı. Tokyo Game Show esnasında gelen tüm bilgileri size güncel bir şekilde aktaracağız, güncel haberler için takipte kalın ve bir kez daha dile getirelim, Resident Evil 7: Biohazard, 24 Ocak 2017 tarihinde Playstation 4, Xbox One ve PC için oyun raflarında yerini alacak.

13 Eylül 2016

Resident Evil 7 İçin Ön-Sipariş Paketi Açıklandı



Daha önceden Resident Evil 7'nin savaş stili ile alakalı yayınlanan çoğu bilgi dedikoduydu veya onaylanmış bilgi değildi fakat bu sefer yayınlanan resim ile birlikte nihayet resmi bilgiye ulaştık.

Alman bir perakendeciye göre, Resident Evil 7: Biohazard'ın resmi ön sipariş paketi belli oldu, bu resim ile birlikte oyunun savaş stili ile alakalı az çok bilgi edinebildik. Bu "hayatta kalma paketinin" hepsinin birlikte geleceği veya ayrı ayrı geleceği ise henüz belli değil fakat görmeye değer gözüküyorlar.Tahminimizce bu paket çok pahalı olmayacak, hele de ön sipariş ettiğinizde herkesten önce oyunu oynama fırsatına eriştiğimizi göz önünde bulundurursak Resident Evil 7 ön sipariş etmeye değer gözüküyor. Gelin bir de bu paketleri yakından inceleyelim:



Hayatta kalma paketinden ilk incelemeye alacak olduğumuz iyileştirme seti. Gördüğünüz gibi bu set biraz yeşil bitki, iki kavanozda akışkan bir şekilde bulunan yeşil bitki (oyunda bitki birleştirme şekli büyük bir ihtimalle böyle olacak) ve bir tane de altın para. Resim büyük bir ihtimalle size tanıdık gelecek, çünkü geçen ay Resident Evil Ambassadors programında resmi gözüken iyileştirme paketleriyle aynı.






İkincl ele alacağımız set ise Handgun seti. Burada birkaç yeni ilgi çekici eşya var, ve ayrıca bunları da ilk defa görüyoruz. İlk olarak iki kutu cephane bulunuyor. Birisi kırmızı kartonda, daha önceki Resident Evil oyunlarında olduğu gibi. Diğer siyah karton ise daha ilgi çekici, bu da Handgun mermisi ama siyah kutunun içinde yer alıyor. Bununla birlikte yanında gördüğünüz gibi küçük bir bezin üstünde barut görüyoruz, bu da tek bir şeyin haberisi: Resident Evil 7 ile birlikte mermi üretimi geri dönüyor. Resident Evil 3'teki mekanikte hatırlarsanız çeşitli barutları birleştirerek silahlarımız için mermi yapabiliyorduk ve bunu yapmak için de Reloading Tool adında bir araç kullanıyorduk. Belli ki handgun'ımız için de barutları birleştirerek daha güçlü mermiler yapabileceğiz.

Bunun yanısıra resimde bir adet gümüş madeni para görüyoruz. Bu gümüş madeni para da oyunda parasal sistemin geri döneceğini gösteriyor. RE4'teki gibi Merchant tarzı bir satıcının geri dönme ihtimali var ya da RE5'teki gibi pts yerine bu madeni paraları toplayarak istediğimiz silahları, Grenade Launcher gibi silahların mermilerini veya iyileştirme paketlerini bununla da satın alabileceğiz gibi gözüküyor.



Üçüncü ele alacağımız set ise yakıcı seti. Resimde gördüğümüz gibi bu paket iki teneke kutuda gaz ve iki tane de ateşleyici tablet (el yapımı kamp ateşi oluşturmak için kullanılıyor) görüyoruz.

Bu pakette de ayrıca bir adet madeni para görüyoruz, bu diğer Handgun setinde gözüken gümüş madeni paraya kıyasla daha mat, her resime bir tane koyduklarını da düşününce diğer oyunlara kıyasla bir madeni paranın normalinden daha fazla değerli olacağı tahmininde bulunabiliriz. Tabi bu madeni paralar bu amaçla kullanılacaksa, belki de başka bir amacı vardır, kim bilir.



Ve sonuncu setimiz ise tahminimizce en çok tartışmaya açık olan 'Chem Fluid Set'.
Bu set iki yeni eşya barındırıyor, bunları daha önceden gördüğümüzü sanmıyoruz. Birisi liquid IV çantası, üstüne basitçe "Chem Fluid" (Kimyasal sıvı) yazılmış ve yanında ise üstünde herhangi bir isim yazmayan sarı haplar. Yanında bulunan akışkan haldeki yeşil bitki şişesini göz önünde bulundurursak bu haplar da kendimizi iyileştirmek için kullanılacak olabilir ya da RE4'teki sistemi göz önünde bulundurursak belki de bu haplar kendimizi geliştirmek için de kullanılacak olabilir, RE4'te hatırlarsanız sarı bitkiler sağlık göstergemizin kapasitesini çoğaltmayı sağlıyordu belki de RE7'de sarı hapları kullandığımızda karakterimiz daha önce bu olayların içinde yer almamış birisi olduğu için bu haplar sayesinde daha iyi silahla nişan almaya başlayabilir ya da bir düşman bize saldırdığında sağlığı daha az gitmeye başlar.

Ve son olarak da her setin vazgeçilmez eşyası olan bir adet madeni paramız bu setimizde de var. Bu sette bronz bir madeni para bulunuyor.

Oyunun son halinde bu eşyaların nasıl kullanılacağını görmek çok heyecan verici gözüküyor, Resident Evil 7: Biohazard'ın 23 Ocak 2017 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için satışa sunulacağını da bir kez daha söylemekte yarar var. Ayrıca sayılı saatler kalan TGS'de de RE7 ile alakalı daha fazla bilgiler edinebiliriz diye umuyoruz. Ve tabi ki RE7 ile birlikte yeni bir oyunun duyurulacağı ile alakalı da dedikodular var. Bakalım Capcom bize başka ne sürprizler yapacak, göreceğiz.